Şu anda piyasada tek şarjla bataryası en uzun giden cihazlar arasında Samsun’un amiral gemisi cihazlarıyla Apple’ın iPhone 12’ye göre yüzde 18 (3687 mAh’tan 4352 mAh’a) daha büyük bir pil koyduğu iPhone 13 Pro Max yer alıyor. Fakat BBK gruptan OPPO, MWC’de tanıttığı yeni SUPERVOOC Flash Charger teknolojisiyle sektöre bir yenilik getireceğinin sinyallerini verdi.
OPPO, yeni şarj teknolojisi ile pil ömrünü 2’ye katlıyor
OPPO tarafından geliştirilen yeni 240W’lık şarj teknolojisi, MWC’de tanıtılmıştı. SUPERVOOC Flash Charger adı verilen bir adaptör sayesinde, akıllı telefonların bataryasını 0’dan 100’e sadece 9 dakikada doldurabiliyor. Bu durumun pil ömrünü nasıl etkileyeceğine dair pek çok endişe oluşmuştu. Fakat OPPO, beklenenin aksi bir açıklamada bulundu.
Bugüne kadar hızlı şarj teknolojisinin önündeki en büyük engeller arasında, telefonun pil ömrünü hızlı bir şekilde tüketmesi yer alıyordu. Fakat OPPO, aktif olarak kullandığı Flash Charge ile şarj edilen bir lityum pilin 800 şarj döngüsünden sonra yüzde 80 kapasiteye düştüğünü, ancak Battery Health Engine (Pil Sağlığı Motoru) teknolojisi ile bu döngü sayısının 1600’e çıkartıldığını belirtiyor.
Buna ek olarak OPPO, 240W’lık şarj teknolojisi konusunda hala çalışmaların sürdüğünü dolayısıyla bu yıl içerisinde piyasada göremeyeceğimizi söylüyor. Fakat OnePlus ve Realme, telefonun pilini 17 dakikada 0’dan 100’e, 5 dakikada ise yüzde 50’ye kadar dolduran 150W’lık yeni adaptörlerini bu yıl içerisinde satışa sunacak.
OPPO tarafından bu yeni şarj teknoloji hakkında yapılan açıklama ise şu şekilde:
Şarj teknolojisinin lideri olarak OPPO, hızlı şarjın gelecekteki gelişiminin yalnızca yüksek güçte durmayacağını biliyor. Güvenlik, taşınabilirlik, uyumluluk ve pil ömrü gibi hususları da göz önünde bulundurması gerekiyor. Bu nedenle OPPO, lityum pil teknolojilerinin gelecekteki sürdürülebilirliğine katkıda bulunurken akıllı telefonların kullanıcı deneyiminde tamamen devrim yaratmak için akıllı telefon şarj dünyasını yükseltmeye yönelik büyük adımlar atıyor.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da veya yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Özellikle şarj da uzun Uzuna oynayın ki c4 bomba gibi patlasın
Merhaba Xiaomi Redmi Note 9S mi 13 sürümü alacak mi?
Batarya şarj sırasında iyon hareketleri ile elektrik depolanır. İyon hareketi ise bir sıvının akışı gibi fiziksel bir hareket. Ayrıca atomların üst üste dizilerek eksi kutupta anot levhasının yeniden kalınlaşmasını beklemek zaman alıyor. Soğuk camda buharın buza dönüşümü gibi bir şey. Süre gerektiriyor. Anot yüzey alanı arttıkça süre kısalır. Geniş yüzey alanı için daha ince lityum kullanıyorlar bu sefer de ısınma artıyor.