Origami robot Twister, mekanik ve uzay mühendisliği araştırmacısı Kiju Lee tarafından Case Western Reserve Üniversitesi’ndeki laboratuvarında geliştirildi. Origami robotun tasarımında üçgenler, altıgenler ve sekizgenlerden oluşan bir ürün yelpazesi kullanıldı.

Origami robot hafif ve kompakt yapıda

Başlangıçta kağıt kullanılarak yapılan prototip tasarımın ardından, kablolu aktüatörler ve 3D baskı ile origami robot son halini aldı. Kıvrılabilen kule görüntüsü kazanan robot, hassas nesneleri tutabiliyor. Uç kısmı fazla kuvveti absorbe ederek neseneye zarar verilmesini önlüyor. Yumuşak ve güvenli olan robot, nesne kavramanın veya insan-robot etkileşiminin gerektiği işlemlerde kolaylıkla kullanılabilecek potansiyelde.

Hafif, kompakt ve katlanabilir yapıda olan Twister, ağırlık ve hacmin önemli bir sorun olduğu uzay araçlarında kullanılabilir. Yapısı sayesinde uzay aracında fazla yüke ve hacme neden olmaz. Astronotlara yardımcı olmak için çeşitli şekilde görevler öğretilebilir.

Origami robot

Araştırmacılar, Twister’ın yumuşak materyalleri sayesinde bir montaj hattı üzerinde insanların yanında kullanılabileceğini söylüyor. Lee ayrıca doktorlarla etkileşimli çalışabilmek için robotun minyatürize edilebileceği ve minimal invaziv cerrahisinde nasıl kullanılabileceği üzerine çalışıyor.

:: Origamiyle yapılan robot Twister hakkında ne düşünüyorsunuz?