Ekstra güvenlik ve dayanıklılık için küresel bir çerçeve ile sarılmış birçok drone tasarımı gördük. Ancak bu küresel çerçeveler drone’ları daha hantal yapıp ve paketleri taşımada ağırlık problemi oluşturmaktaydı. Anca yeni nesil drone kafesi çok daha kullanışlı bir yapıya sahip.
Origamiden ilham alındı
Engeller üzerinden uçabilmeleri sayesinde drone’lar araziye, yol durumuna veya trafiğe bakılmaksızın hedeflerine ulaşabiliyor. Bu özellikleri nedeniyle acil durumlarda ilaç, ekipman ve organ ulaştırmak için sağlık sektöründe önemli çalışmalara imza atılıyor. EPFL Akıllı Sistem Laboratuvarı’ndaki araştırmacılar, teslimatta kullanılacak drone’lar için origamiden ilham aldı ve bir karbon fiber kafes kullanarak drone havada değilken daha kompakt olacak şekilde katlanabilen bir drone tasarımı gerçekleştirdi. Yeni nesil origami drone, teslimat için 500 g’a kadar yük taşıyabiliyor.
Pervaneleri ve taşıdığı yük küresel kafes içinde kalan bu tasarımda, olası bir çarpışma ve düşüş durumlarında hem drone’un kendisi hem de taşıdığı yük koruma altında kalıyor. Drone, hedefe ulaştığında kefesi tek hamlede açılarak paket teslimatı gerçekleştirilir ve daha sonra katlanarak hacmi yüzde 92 oranında azalır. Böylelikle sırt çantasına dahi konulabilecek bir boyuta ulaşır.
Akıllı telefon uygulamasıyla entegre şekilde çalışan drone, uçuş esnasında engellerden kaçabilmek için kullanıcının sunduğu uçuş planını izleyebilir. Ayrıca paket teslimatı sonrasında kullanıcının talimatına bağlı olarak aynı rotayı izleyerek veya yeni bir rota belirleyerek istenilen yere geri dönebilir. Drone hakkında ayrıntılı bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
:: Origami drone tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz?
#video_15417#