Tüm dünya koronavirüs aşısı bulmak için kıyasıya çalışmaya devam ediyor. Kimi ülkeler aşıları uygulamaya başlasa da kimi ülkeler de çalışmalarına devam ediyor.
Birleşik Krallık‘ta bulunan Oxford Üniversitesi de aşı geliştirmek için çalışıyor. Bu bağlamda insandaki denemelerine de başlanan çalışmaların küçük yaşlara da uygulanacağı belirtildi.
İngiliz doktordan koronavirüsle ilgili ilginç hesaplama
BBC'nin haberine göre İngiliz matematikçi Dr. Kit Yates, yaptığı hesaplamalar sonucu dünyadaki tüm koronavirüslerin bir kola kutusuna sığdını belirtiyor.Covid-19 aşısı artık her yaş için denenmeye başladı
Oxford Üniversitesi’nin COVID-19 aşısını altı yaşından küçük çocuklarda test etmeye başlayacağı duyuruldu. AstraZeneca tarafından geliştirilen aşı, sırasıyla Ekim ve Aralık aylarında 12 yaşın üzerinde testlere başlayan Pfizer ve Moderna‘nın ardından 18 yaşından küçüklerde güvenlik ve etkinlik açısından denenen ilk aşı olmasıyla dikkat çekiyor.
Oxford araştırmacıları, aşının gençlerde güçlü bir bağışıklık tepkisi oluşturup oluşturmadığını değerlendirmek için 6 ile 17 yaşları arasındaki 300 çocuk üzerinde deneme yapacak. 240 kişiye kadar COVID-19 aşısı yapılacak ve kalan katılımcılara da kontrol olarak menenjit aşısı yapılacak.
Oxford aşı denemesinin baş araştırmacısı Andrew Pollard, verdiği bir röportajda, “Çocuklarda ve gençlerde aşıya karşı güvenlik ve bağışıklık tepkisinin oluşturulması önemlidir, çünkü bazı çocuklar aşıdan fayda görebilir” açıklamalarında bulundu.
Yapılan diğer çalışmalarda çocukların enfeksiyona yakalanma olasılığının daha düşük olabileceğine dair bazı sonuçlar elde edildi. Çocukların enfeksiyon kaptıktan sonra bulaştırmadaki rolü ise halen belirsizliğini korumaya devam ediyor.