Reklam
    Reklam
    Oyun

    Oyun Yüzünden Tutuklandı!

    Son zamanlarda oyunların online ortama taşınmasıyla birlikte oyunculukta bambaşka bir boyut aldı. Eskiden bilgisayarda ya da konsolda oyun oynamak sadece eğlence amaçlı yapılan bir aktiviteyken, şimdilerde ise ciddi ciddi yapılabilen bir meslek haline geldi.

    Oyun oynama aktivitesinin bu kadar ciddi bir hal alması, ister istemez işin eğlence kısmını büyük ölçüde sınırladı.

    Reklam
    Reklam

    Öyle ki insanlar artık oyun için başkalarını tehdit eder hale geldiler. Bu duruma benzer bir olay geçtiğimiz günlerde Japonya’da gerçekleşti.

    Oyuna sinirlendi, tehditler savurdu!

    Japonya’da yaşayan 40 yaşındaki Okayama isimli vatandaş, Tecmo Koei tarafından geliştirilen bir oyunda yaşadığı aksilikler üzerine müşteri servisini aramış.

    Müşteri servisine ağzına geleni sayan ve telefondakileri ölümle tehdit eden Okayama, telefonu kapattıktan sonra kapısına gelen polisler tarafından tutuklanarak büyük şok yaşadı.

    Reklam
    Reklam

    Okayama’nın tutukluluk halinin devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmış olmasa da insanın eğlenmek için aldığı oyun yüzünden özgürlüğünden olması çok absürt bir durum gibi görünüyor.

    :: Sizce bir insanın, anlık sinirden ötürü telefonda söylediği sözler yüzünden özgürlüğünden alıkoyulması doğru bir karar mı?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    18 Yorum

    1. Kör Cerrah

      Ah bu Japonlar… (:

    2. SDN Okuru

      peki küfür etmesi abaürt değilmi? birisi osman tufan'a deseki beni pes'te yendin senin ……. bu güzel birşey mi

    3. SDN Okuru

      Adamın biride counter oyununda kendisini öldüren adamı araştırıp bulmuş ve adamı gerçekten öldürmüş 🙂

    4. SDN Okuru

      JAPONYADA HİÇ ALIŞIK OLMAYAN ŞEYLER. BİZDE OLSA NEYSE DERDİM…

    5. SDN Okuru

      O counterde bıçak kavgasını kaybetti ve adamı 6-7 ay aradı sonra bıçakla saldırdı ama başarısız oldu adam yaralandı saldırkansa kodese gitti. Ölmedi yani

    6. SDN Okuru

      Turk japon kardesliginin kanun yonunden benzerligi

    7. SDN Okuru

      bence çok da absürt bir durum gibi görünmüyor. şimdi ben ne biçim haber yazıyorsun osman sakın karşıma çıkma gördüğüm yerde kafanı tombi gibi patlatırım desem suç mu değil mi ?

      ülkemizde neden baktın sebebi ile işlenen yüzlerce cinayet varken bunlara şaşırmak garip asıl.

    8. SDN Okuru

      Saçma diyenleri anlamıyorum hakaret, tehdit bunların cezası var siz hangi çağda yaşıyorsunuz acaba ? Bende bir forum sitesinde birinin yalanını yakalamıştım yüzüne vurdum o da yediremeyince küfürler etti tabi ben gidip şikayetçi oldum 4 ay kadar sürdü mahkeme ama karşımdakini ağlattım resmen. Sanalda mafya babası kesilen çocuk mahkemede hüngür hüngür ağlıyordu özür dileyip duruyordu bende iş işten geçti şikayetçiyim dedim. Çocuğun sabıkası yoktu sabıkası olsa 6 ay yerdi en az ana yasada bile var bu. Çocuk iyi yırttı 1500 lira tazminat ödedi bana. İnanmayan araştırabilir sanal ortamda olsun telefonla olsun chat yaparken olsun hakaret, tehdit, şantaj, el hareketleri vs. bunların cezası vardır her ülkede vardır bu cezalar cezalar ülkeye göre değişir elbet. Fakat bizim ülkede minimum 6 ay hapis cezasından başlıyor ama çoğu kişinin sabıkası yok haliyle iyi hal vs. yırtıyorlar ama tazminattan kaçamıyorlar tazminatı çatır çatır ödemek zorunda kalıyorlar.

    9. SDN Okuru

      Saçma bulanlar şunu düşünsün. Arayan kişi aynı ve müşteri temsilcisi sizsiniz ve ana avrat sayan ölümle tehdit edilen olunca ne derdiniz

    10. SDN Okuru

      Bu haberi nerden buldunuz diye merak etmiyor değilim. Haber olsun diye saçma sapan şeylerle meşgul etmeyin bizi.

    11. SDN Okuru

      ne ekersen onu biçersin…

    12. SDN Okuru

      Bizde olsa, oha bu ülke de özgürlük yok derler ideolojik veletler.

    13. SDN Okuru

      hayvanlığın lüzumu yok…

    Diğer yorumları gör (17) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap