Milli işletim sistemi olarak geliştirilen Pardus için 19.4 sürümü duyuruldu. Planlanan güncelleme takviminde geliştirmelerine devam edilen Linux dağıtımı, kullanılan paket ve uygulamalarda güncelleme yaptı.
Bununla birlikte Linux çekirdeğinde de güncelleme yapıldı. Bir önceki sürüm 19.3’te çekirdek 4.19.0-9’du. Bu sürümde çekirdek 4.19.0-12 oldu. Ayrıca Pardus Mağaza’ya yeni uygulamalar de eklendi.
Google’dan güncellemeler için Android 10 zorunluluğu
Google, Android 10 güncellemesi için yeni bir karar verdi. Buna göre, yeni uygulamalar ve güncellemeler Android 10'a göre ayarlanacak.Pardus 19.4 sürümü yayında
TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilen Pardus, yeni bir ara sürüm güncellemesi aldı. Güncellemenin başlıca değişikliklerinde Pardus USB Biçimlendirici uygulamasının geldiği belirtiliyor. Öte yandan Java sürümlerinin kurulmasını ve kurulmasını sağlayan Pardus Java Kurucu uygulamasının mağazaya eklendiği belirtildi.
Pardus 19.4 sürümü yeniliklerinde canlı deneme sistemler için kurucu uygulamanın geliştirildiği de belirtildi. Ayrıca bazı kullanıcıların önyükleyici grub’da yaşadığı sorunların giderildiği aktarıldı. Bu sürümde de Pardus Mağaza üzerinde iyileştirmeler yapıldı.
Xfce ve GNOME arayüzlerinde de iyileştirmeyle birlikte, 100’den fazla paket ve yama güncelleme aldı. Yine depoda bulunan 2 binden fazla paket güncellendi.
Pardus ile ön tanımlı tarayıcı olarak gelen Firefox 78.4 ve e-posta uygulaması Thunderbird 78.4 sürümüne güncellendi.
Pardus 19.4 sürümünü indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. Halihazırda Pardus 19.0, 19.1, 19.2 ve 19.3 sürümü kullanan kullanıcılar sudo apt update && sudo apt full-upgrade -yq komutu ile sürümlerini yükseltebilir.
2005 yılından beri 15 senede bir işletim sistemini tercih edilebilir seviyeye getiremedik. Reklamla adam kandırıyorlar.
Mobildede kullanılabilse keşke
Helal olsun
Devlet desteğinde almışken hazır paketin üstünden ilerlemektense oturup ubuntu gibi üstüne daha iyi şeyler koyarak bit fark yaratsanız daha güzel olurdu aslında. Olsun yinede bizim diyebileceğimiz bir sistemimiz var o da güzel
Ubuntu dediğin de linux çekirdeği üzerine yazılmış bir işletim sistemi. 🙂
Ubuntu tabanı Debian’a bir çok araç, özellik ve paket ekliyor. Pardus ise neredeyse Debian’ın aynısı.
Birde cep telefonu işletim sistemi yaparsak çok iyi olacak
Ondan önce arayüz yapsak daha iyi olur. Mesela samsung android’i kullanıyor ama arayüz kendisine ait one ui
Ya yıllardır bir Pardus haberi var ama kim kullanıyor? Nerelerde kullanılıyor? Hangi amaçla üretildi? Ne kadar zaman içerisinde yaygınlaşması hedefleniyor? Ve daha bir sürü soru var aklımda..
Bir çok devlet kurumu şuan pardus ‘a geçmeye çalışıyor ve bu alanda çalışmalar yapılıyor. Örneğin AFAD şuan full pardus a geçti. Windows ‘un bağımlılıklarından kurtulmak kolay değil. Pardus un biraz daha zamanı var.
Evet afad bu konuda önçülerden biri PC im bozuldu yeni PC Alırsam uygun fiyatlı freedos varsa alıp pardusu kuracağım yoksa da ikinci işletim sistemi olarak kullanacağım 19.3 kullandığım gibi .
Windows PC mi bozdu güncellemeden sonra açılmaz oldu yılların işletim sistemi hemde paralı bununla beraber eksikleri var onun için Pardusu kullanalım tesbit edeceğimiz eksikleri bildirerek gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz
Lise yıllarımda hergün gelişmelerini takip ederdim büyük umutlarla… sonra üniversite bitti 2013 yılında birkez yükledim ve büyük lanet okuyup sildim, fetöcülerden dolayı çok aksadığını düşünenlerdeyim inş aklı başında insanlar sayesinde gelişir…
2009’da terk edilen sürümde şimdikinden çok daha fazlası vardı.
19.3 ara sürümünü ikinci işletim sistemi olarak deneyimledim ve gayet memnun kaldım normal kullanıcılar için gayet güzel
oyun ve yazılım için ise bu konuda hiç bilgim yok
Denemekte fayda var eksikleri muhakkak olur eksiği olmayan hiç bir işletim sistemi yoktur.
Mesela devlet kurumlarında zorunlu olarak kullanılırsa yaygınlaşır bence ben evdeki bilgisayarıma kurmaya cesaret edemiyorum ya kötü olursa diye. Devlet biraz teşvik etmeli büyük mağazalardada bulunabilir pek hala
Pardus kurulum aracı dedikleri, Linux Mint’in LMDE için geliştirdiği live-installer aracının bir miktar özelleştirilmiş halinden başka bir şey değil. Bahsettikleri güncellemelerde, Debian tabanından çekilen eşitlemeler.