Tüketici elektroniği dendiği zaman dünyanın en büyük fuarı konumunda yer alan ve ABD’de düzenlenen CES 2014‘te Eureka adlı bölüm, her yıl birbirinden çarpıcı fikirlerle doludur; buraya adım attığınız anda zeka dolu aygıt ve hizmetlerle karşılaşırsınız. ShiftDelete.Net olarak bizlerde Eureka’ya adımımızı attığımız anda benzersiz çözümlerle karşılaştık. İşte bunlardan biri myIDkey.
Fuarda yoğun ilgi gören myIDkey, şifrelerinizi Wi-Fi ya da kablolu olarak yükleyebileceğiniz bir aygıt olarak özetlenebilir ve onu açmak için sahibinin parmak izi gerekiyor. Şifrelerin sahibi olan kimseye ait parmak izi ile açılan aygıt, internet bankacılığı şifrelerinden e-mail şifrelerinize kadar tüm şifrelerinizi güvenle saklayabilmeniz için çarpıcı bir çözüm durumunda.
#video_3738#
CES 2014 ile ilgili tüm haberler için aşağıdaki görsele tıklayın.
:: myIDkey adlı cihaz sizce ne ölçüde güvenli? Bu tür çözümler ilginizi çekiyor mu?
Çsrpıcıcı olan ne anlayamadım
FARKETTİYSENİZ FUARDAKİLER ENELDE MAC KULLANIYOR
Password Box’ı otomatik doldurmadığı sürece mantıksız. Zaten aklımda tutabiliyorum şifreleri
Güzel fikir fakat ne kadar süre dayanıyor şarjlı gibi.Birde fiyatı oldukça yüksek gibi geldi $249 Türkiye’de 500₺’yi geçer
Last Pass bile geçen aylarda hacklenmişti, bu ise çok yeni bir program, hiç güven olmaz, Last Pass bile daha güvenli.
Güzel ama cihaz ile telefon arasında veri düz mu gönderiliyor. İşte o zaman eksi puan durumu oluşuyor. Çünkü wifi ağları da izlenebiliyor. Eger veriyi alıcı ve vericiinin sadece açabileceği şekilde enypt / deencypt şekilde yapilmissa kesinlikle ise yarar bir cihaz olur.
Sizi soymaya çalışan kişi kaçmadan önce birde parmağınızı kesmesi gerekecek desene.
Bence süper gözüküyor.
@Ferhat Verdi cihaz kayıtları hangi hangi depolama birimine aktarıyor ve verileri şifreliyor mu ?
Akilli telefonlarda yazilimsal kullanilan bu fikrin, fiziki hale getirilmiş ve benzer niteliklerdeki yazilimla suslenmiş hali mudur bu
parlak fikir isteyen varsa bluetooth aktif telefonlarda evin kapisinin elektronik kilidini yaklasinca acan evdeki bilgisayarin sifresini yine ayni yaklasim hamlesiyle girmene gerek birakmayan bir yazilim olsaydi iyi bir fikir olabilirdi ,) bu arada telif aldim sikinti yok.
Güzele benziyor.
Yeri gelmişken sorayım madem; Şifreleri saklamak için kullanabileceğim en güvenli/istikrarlı program hangisidir? Öneri yapa bilecek olan var mı?
Şimdiden teşekkürler.
bu cihaza talep artarsa gaspçılar için bulunmaz nimet olur İstanbul gibi gasp olaylarının yoğun olduğu şehrimizde gaspçı sayın abilerimiz cüzdanını ver ulan parmak bas ulan diye bilir:) böylelikle tekno kolikler dayak yememiş olur 🙂
1password kraldır.