ABD Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı‘nın genel adı konumundaki Pentagon, küresel çerçevede terörizmi meydana getiren örgütlere karşı mücadelesini sürdürüyor.

Pentagon, saha üzerinden müdahalenin yanı sıra, siber alanda da Orta Doğu terörünün etkin ismi IŞİD ile mücadele etmeye hazırlanıyor.

Pentagon, siber alanda mevcut güvenlik tedbirlerini arttırma yoluna gidiyor.

16-07/18/rusyadan-turkiyeye-siber-saldiri-canli-izlejpg.jpg

Pentagon Hacklenmek İstiyor

Pentagon’un yeni siber savunma planı

2016 yılının başlarında meydana getirilen Cyber Command adlı ekibin görevini yeterince yerine getirememesinden kaynaklı olarak Pentagon, terör örgütleri ile siber ortamdan savaşa yönelik tedbirlerini arttırıyor.

Pentagon Güvenlik Açığı Mı Yaşıyor?

ABD Siber Komutanlığı Başkanı Amiral Michael S. Rogers, IŞİD ile siber alandaki savaşa yönelik olarak yazılım ve dijital silah geliştirme paketinden oluşan özel bir birim görevlendirdi.

Joint Task Force Ares adındaki yeni ekibin sahip olacağı en büyük görevi, bazı terörist grupların ödeme sistemlerini bozarak, para akışını engellemesi, mevcut çevrimiçi sohbet uygulamaları üzerinden gerçekleştirdikleri iletişimleri kesmesi oluşturacak.

Pentagon‘un yeni programının başarılı bir şekilde işlev görmesi halinde, mevcut sivil kayıpları en aza indirilebileceği dile getiriliyor.

Örneğin, yeni sistem mevcut bombalardaki hat bağlantılarını keserek, bombanın çevreye vereceği etkileri ortadan kaldıracak.

16-07/18/pentagon-washington-dc.jpg

Siber alan odaklı olarak görevini sürdürecek programın, Pentagon’un hava saldırılarındaki hedef tespitinde yer almayacağı Engadget‘taki haberde yer aldı.

Yeni sistemin ilk etapta Orta Doğu terörünün en üst seviyede olduğu Irak ve Suriye‘de kullanılması bekleniyor.

İsmi açıklanmayan bir Pentagon yetkilisi, sistemin başarılı olması halinde küresel kapsamda işlev görebileceğini sözlerine ekledi.

:: Pentagon’un yeni sisteminin siber alanda terörizm ile gerçekleştirilen mücadelede yararlı olacağını düşünüyor musunuz?