ABD’de bulunan Northern Üniversitesi’nde Dr. Harold Kung ve ekibi tarafından geliştirilen yeni nesil Li-İyon piller 15 dakikada şarj edilebiliyor. Ayrıca tek bir şarjla bir haftaya kadar kullanım süresi sunuyorlar.
Araştırmacıların standart pil teknolojisinden farklı olarak tasarladığı yeni nesil Li-İyon pillerin tek kötü yanı sadece 150 kez şarj edilebiliyor olmaları. Bu haliyle bile standart pillerden 5 kez daha verimli olan yeni nesil Li-İyon pillerin ortalama bir yıl kullanılabileceği hesaplanıyor.
Dr Kung ve ekibi yeni teknoloji pillerin kullanım ömrünü artırmak için çalışmalara devam ediyorlar. Eğer çalışmalar başarılı sonuç verirse 5 yıl içinde yeni nesil pillerin başta telefon olmak üzere birçok mobil cihazda kullanılması bekleniyor.
:: Cep telefonunuz pil ömrü yeterli mi?
tüm teknolojik ürünlerin sürekli geliştiği çağımızda, neredeyse hiç gelişmeyen tek teknoloji pil/batarya teknolojisi. inandırıcı mı? hiç de değil.
pazarlama politikalarının çok pis bir planı var gibime geliyor.
çıksın artık ya her gün şarj bitiyor resmen
Beş yıl uzun bir süre daha eken çıksa keşke
Valla ben cihazlarin pili daha fazla gitsin diye,estetik tasarimdan idun verebilirim.yetmiyor.cebimizde sarj cihaziyla gezecegimize cihaz az kalin olsun dorun degil.3000,mah pil koysunlar.
Pilin icadından bu yana ilerleme 1 karış.. Mutlaka çözülmesi gereken bir sorun bu.
Duracell bu işe bir el atsa keşke
5 yıl sonra daha iyisini bekliyoruz.
Aynen katılıyorum.. Teknoloji aslında baya ileride fakat bizde bunu sindire sindire veriyorlar. Ki bu sayede her hamlelerinden para kazanıyorlar.
1 Hafta pil ömrü çok iyi bizimbu akıllı telefonlara iyi giderdi.
1 yılda 56 hafta var. yani 1 hafta gidecekse yılda 56 kez şarz demek eee 150 kez şarz edildiğinde ömrü bitiyorsa niye 1 yılda değiştirmek gerekiyor yoğun kullanımda mı yoksa normal kullanımda mı 1 hafta gidecekmiş
Benim Iphone 4, ortalama 5 gün gidiyor pili, ama tabiki sabahtan aksama kadar oyun oynamiyorum sadece günlük telefon konusmalari yaparak…
5 yıl sonra telefonların, tabletlerin notebook’larında hızı ve pil tüketimide 5 kat artar şimdiki pili 1 gün giden akıllı telefonlara sahib oluruz yeniden:D
yıllardır bu tür haberler yapılıyor ama mevcut teknolojide bir gram ilerleme yok
BKZ: Philips Xenium
Ben de böyle düşünüyorum.
Bir de yeni çıkardıklarında ederinin 10 katına satmaları yok mu, o çok kötü bir şey resmen ilk alanları enayi yerine koyuyorlar…
Bununla alakalı sürekli haberler çıkıyor ancak çözüm bir türlü olmadı, ciddi anlamada akıllı telefonlarla birlikte şarj sorunu günden güne artıyor.. Çözümü Bence 5 yıl sürmemeli..
1 Yılda 52 hafta vardır.
O kadar teknolojinin ilerlediği bir dönemde bir sürü ürünün yanında 5 yıl çok fazla bu konuyu daha çabuk halletmeleri lazım.
Bilgisayarın bataryasını doldurup 1 ay kullanabilsem super olurdu varya.
pil teknelojisi 1 haftaya çıkıcak 5 yılda.ee telefon ve pil kullanan aletlerin içindeki donanım sabitmi kalıcak sanmıyorum.tekneloji şirketlerinin elektirik şirketleriyle bir anlaşması olduğunu düşünmeye başlicam yakında :))
ya benim telefonun bataryası zaten 20 gün gidiyor
akıllı falan değil sadece telefon
5 yıl mı?çüş yani
Benim cihazda çift hatlı olmasına rağmen 17 gün gidiyor.
Akıllı telefonlar kullanılmadığında bir kaç gün gitse güzel olacak.
Ya tefonun bataryası ne kadar gidecege takılmış herkes, bir hafta diyorlar ama kullandıkları test sistemi ne neyle karsilastircagiz ve kiyaslamayi neye gore yapqcagiz,
Haber bir an Cem Yılmaz’ı anımsattı. Pil ömrü bir haftaya çıkıyor ama daha 5 yıl varmış.
Heycan verici ama genede 5 yil cok uzun bir zaman. gerci hemen surselerde ssdler gibi el yakar ya 🙂
5 yıl sonra lion pi kalırsa tabi!
pil dayanıklılıgı cok dusuk alıllı telefonlar cıktı batarya dert oldu ınternete gırmeye korkuyoruz şarjdan dolayı veyahut oyun oynamaya korkuyoruz 30dk ıcınde bıtıyor pil.5yıl cok uzun bır sure sımdıden 1.4 ghz cıft cekırdeklı mobıl cıhazlar piyasada,pilmi dayanır
Iyi de o batarya 5 yıl sonra çıktığında o günkü telefonlara yine yetmez ki…
eğer dediğiniz gibi 1 ay ,1 yıl ya da 5 yıl giden piller çıksaydı,herkes birkere alırdı birdaha almazdı…üreticiler batarya ve şarj aletinden nasıl kar elde edeceklerdi.piyasa biterdi..adamlar bunu bildikleri halde işlerine gelmediği için çıkarmıyorlar..yoksa güneşle şarj edilen pilleri çoktan kullanıyor olurduk..
bir yılda 52 hafta var,arkadaş 56 hafta yazmış,,yanlış..
belki rakam hatası veya bilgi eksikliği ?
lütfen arkadaş kırılmasın bize..!!!