Google kısa süre önce piyasaya çıkardığı iPhone SE rakibi 4a sonrası şimdi de iki yeni Pixel akıllı telefonla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Daha önce tasarım ve tanıtılma tarihi ile ilgili sızıntılar paylaşılan modellerin bazı özellikleri de ortaya çıktı. Orta seviye akıllı telefon pazarına hitap etmesi beklenen Pixel 4a 5G ve Pixel 5 özellikleri ise şu şekilde:
Pixel 4a 5G ve Pixel 5 özellikleri
Pixel serisiyle belirli bir kısıtlı pazara satış yapan Google, amiral gemisi telefon fiyatlarının da artmasıyla birlikte, daha uygun fiyatlı akıllı telefon üretme stratejisini orta seviye akıllı telefonlarla devam edecek gibi duruyor. Şu ana kadar tam olarak belli olmasa da 4a 5G ve Pixel 5 özellikleri arasında Snapdragon 765 G işlemcisi öne çıkmış durumda. İşlemci 5G özelliğine sahip uygun fiiyatlı ve performanslı bir mobil işlemci.
Pixel 5 ekran tarafında ise 6 inçlik 90 Hz yenileme hızına sahip, OLED bir ekran karşımıza çıkıyor. 4a 5G ise 6,2 inç boyutunda bir ekrana sahip olacak. Şu an için bu ekranın özellikleri ise ortaya çıkmış değil. Pixel 5 boyut açısından ise Pixel 4a ile aynı büyüklükte olacak. Burada 5’in çok daha ince bir çerçeveyle gelmesi bekleniyor.
Pil açısından da 5 selefine göre çok daha büyük bir pille karşımıza çıkacak. Ancak bu pilin büyüklüğü henüz tam olarak belli olmuş değil. Sızıntıya göre 5’in ayrıca 15W Qi kablosuz şarj desteğinin yanı sıra 5W ters kablosuz şarj ile geleceği söyleniyor. Akıllı telefonun 8GB RAM ve 128GB depolama versiyonu olabilir, ancak şu an için bunun tek versiyon olup olmayacağı belli değil.
4a 5G fiyatı ise 499 dolar olarak sızdırılmış durumda. 5’in fiyatı için ise şu an için bir bilgi bulunmuyor. Peki siz ne düşünüyorsunuz, Pixel 5 ve Pixel 4a 5G özellikleri nasıl olmuş? Yorumlarınızı bekliyoruz.
Bırak pixeli android saf arayüzlü hiçbir telefonu almam şahsen o ne öyle xp gibi
Arayüze fazla takılmamak lazım, saf arayüz sayesinde en hızlı güncellemeyi alıyor bu telefonlar. Ekran açılırken yada ana menüdeyken etrafa renkli renkli ışık saçılması yada şarj olurken ekranda efekt oluşması gerekli şeyler değil. Kendi arayüzünü geliştiren firmaların güncelleme konusunda çokta iyi olmama gibi bir durumları var