Bir toplantı, randevu ya da herhangi bir şeye geç kalmak hiç kimsenin istemeyeceği bir durumdur. İşte bu noktada da devreye takvimler giriyor. Tüm takvimler gibi Google Takvim de görünüş olarak sizleri doğru bir yolda ve zamanda tutuyor.
Her şeyi planlayan biri olsanız bile bazı şeyler gerçekten karmaşık hale geliyor. Ancak Google Takvim ile program yönetmek ve plan yapmak daha da kolaylaşıyor. İşte zamanınızı daha iyi yönetmek, toplantı karışıklıklarını önlemek ve sürekli bildiri yağmuruna tutulmamak için en önemli Google Takvim hilelerini sizlere sunuyoruz.
Google Takvim, düzen hastalarının bayılacağı özelliği getirdi
Google Takvim, uzaktan çalışırken zaman yönetimi konusunda sıkıntı çekenlerin sorununu çözecek bir özellik getirdi.Google Takvim ne işe yarıyor?
Her insanın toplantıları ya da randevuları unuttuğu günler olmuştur. Özellikle yakınınızdaki kişiler doğum günlerini hatırlamamanızdan dolayı da sizleri suçlayabilir. Tüm bu problemlere Google Takvim sayesinde dur diyebilirsiniz.
Analog takvimlerin ya da ajandaların yerini günümüzde dijital takvimler almıştır. Günleri saatlere bölen bir yapıda olan Google Takvim, tüm cömertliğiyle düzenleyeceğiniz ya da katılacağınız tüm etkinlikleri planlayabilme hizmetini sunuyor.
Daha iyi planlama için Google Takvim hileleri
- Herkes için uygun olan saati seçin.
Birden çok kişiyle bir program oluşturuyorsanız ve en uygun saatin hangisi olduğundan emin olmayabilirsiniz. Bunun için de Google Takvim’in herkesin müsaitlik durumunu görmenizi sağlayan kullanışlı bir özelliği bulunmaktadır. Bu işlem için etkinlik ayrıntılarına girerek davet edeceğiniz kişilerin müsaitlik durumuna bakabilirsiniz.
- Harita konumunu gösterin.
Hiç bilmediğiniz bir yerde toplantı yapmayı mı planlıyorsunuz? Google Takvim’in sunduğu özelliklerden birisi de otomatik bir şekilde Google Haritalar ile senkronize olmasıdır. Siz toplantının yapılacağı yeri yazarken Google Takvim konumunuzu tahmin eder ve sizlere pek çok sonuç sağlar.
- Sanal toplantılar düzenleyin.
Bazen toplantıya katılması gereken kişiler uzakta olabilir. Ancak bu durum toplantının yapılmasının önüne geçmez. Yapacağınız toplantıyı sanal bir toplantıya dönüştürmek için “Konferans ekle” seçeneğine tıklayın. Bu sayede toplantıya katılması gereken herkes gönül rahatlığıyla katılabilir.
- Tekrarlanacak etkinlikler ayarlayın.
Bir etkinliği yeniden oluşturmak yerini bu etkinliği hangi sıklıkta tekrarlayacağınızı seçebilirsiniz. Bu özellikle devam eden ekip projesi gibi düzenli olarak yapılan etkinliklerin daha kolay şekilde yönetilmesini sağlar.
- Silinen etkinlikleri kurtarın.
Oluşturulan bir etkinliği yanlışlıkla mı sildiniz? Endişelenmeyin, 30 gün içinde silinen tüm etkinlikleri kurtarabilirsiniz. Bunun için genel bakış sayfasında sağ üst köşede yer alan ayarlar simgesine gidin ve “Çöp kutusu”na tıklayın.
- Dünya saatinizi etkinleştirin.
Farklı kıtalarda yaşayan kişilerle çalışıyorsanız bu özellik tam size göre. Onlarla toplantı planlamak için hangi saatin uygun olduğunu bulmakta zorlanabilirsiniz. Ancak Google Takvim ayarlarınızda “Dünya saati”ni etkinleştirerek kolayca toplantı planlayabilirsiniz.
Google Takvim ile üretkenliğinizi arttırın
Google Takvim’in içinde bu kadar çok özelliğin bulunduğunu kim düşünebilirdi? Sizlere kolay bir plan yönetimi sağlayan bu uygulama sayesinde iş akışınızı iyileştirebilmek için işe Google Takvim’in özelliklerini kullanmakla başlayın.
Google Takvim’in tüm özelliklerini daha kullanışlı kılan şey, hayatınızın farklı yönlerini ayrı ayrı takip etmek için birçok takvime sahip olabilmenizi sağlamasıdır. Bu sayede farklı alanlardaki üretkenliğinize katkıda bulunabiliyor.