Powerbank alırken nelere dikkat etmeliyiz?

1- İhtiyaçlarımızı doğru belirleyeceğiz

Powerbank yani taşınabilir batarya, adından da anlayacağımız üzere taşınabilir bir ürün. O yüzden doğrudan en büyüğünü tercih etmek pek akılcı olmayacaktır. İşinize yarayacak, pratik bir çözüm en ideali olacaktır.

Örneğin yanınızda sürekli kullandığınız 2500 – 3500 mAh kapasite ağırlında bir akıllı telefon varsa, sizin en az 6000 – 7000 mAh seviyesinde taşınabilir şarj cihazı tercih etmeniz gerekecektir. Özellikle çok fazla mobilseniz ve prize oldukça az ulaşıyorsanız, 3. tam şarj için 10.000 mAh seviyesine çıkmanızı öneririz.

Kısacası, kullandığınız cihazların miliamper cinsinden kapasitelerini bilip, onların toplamının yaklaşık 3 katı kapasiteye sahip bir powerbank seçimi ideal olacaktır.

2- Powerbank şarj etme hızı ve hızlı şarj desteği

Powerbank yani taşınabilir bataryaları, şarj cihazınızın ucuna takılmış bir batarya gibi düşünün. Yazımızın ortalarında da bahsettiğimiz gibi 1 amperlik şarj cihazı, 2000 mAh’lik bir bataryayı 2 saatte şarj eder.

Fakat 2 amperlik bir şarj cihazı, 2000 mAh’lik bir bataryayı 1 saate şarj eder. Yani powerbank alırken, USB çıkışlarının amper değerlerine bakmamız gerekiyor.

Powerbank alacaksanız, 5000 – 7000 mAh seviyesinde minimum çıkış gücünün 1.5 Amper, 8.000 – 1000 mAh ve üzeri seviyedeki powerbankler için de çıkış gücünün minimum 2 amper seviyesinde olmasını tavsiye ediyoruz.

Tabii günümüzde hızlı şarj desteği bazı üreticilerin verdiği isimlendirme ve sertifikalarla da garanti altına alındı. Qualcomm’un Quick Charge 2 ya da 3 özelliğini destekleyen bir Powerbank, Android tarafında hızlı şarj desteği olan ürünleri hızlı şarj edecektir.

15-06/29/powerbank-4.jpg

Çünkü mobil şarj deneyiminin hızı, normal şarj hızından çok daha yüksek olmalı. Düşünün acil bir işiniz var ve dışarıdasınız. Hemen powerbank’e cihazınızı bağladınız. Olabildiğince hızlı şarj olması gerekiyor. Zaman kaybına tahammülünüz olsa, zaten powerbank almazdınız.

O yüzden 1 amper çıkış gücüne sahip powerbanklerden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Tabii beklemeyi seviyorsanız orası ayrı bir konu.