PUBG; “çocuklar, gençler ve ebeveynler için bağımlılık yapıcı özellikler taşıyor” denilerek yasaklandı. Bu karar Nepal’de alındı.  Oyunun Nepal sınırlarında oynanması bundan sonra resmen yasak!

PUBG yapımcısı Tencent, rekabet fitilini ateşledi!

PUBG yapımcısı Tencent, rekabet fitilini ateşledi!

PUBG oyununun yapımcısı olan Tencent yeni oyun platformunu dünyaya açıyor. Önemli rakiplerin karşısına dikilecek olan Tencent, rekabet fitilini ateşledi...

PUBG yasağı bir çok ülkede var!

Ülkenin federal soruşturma ajansının talebi üzerine, Nepal Telekomünikasyon Kurumu (NTA) ISS’lere, mobil sağlayıcılara ve şebeke servis sağlayıcılarına PUBG’yi engellemelerini emretti. Emre uyan kurumlar oyunu resmi olarak yasakladılar.

Oyuna bağlı belirli bir yasaklama henüz başlamamışken, Nepal Telekomünikasyon Kurumu‘nun müdür yardımcısı Reuters’a konuştu. Müdür yardımcısı, çocuklarının ders çalışmadığını, günlük görevlerini yerine getirmediğini bunun sebebinin de oyunlar olduğunu belirtti.

Nepal, çocuklar arasındaki oyun bağımlılıyla ilgilenen ve oyunları yasaklayan tek ülke değil. Oyunlara sınırlamalar getiren başka ülkeler de bulunuyor.

Çin bazı oyunlar için süre sınırı koymak istiyor. Söylentilere göre Çin, geçtiğimiz sene Online Oyun Etik Komitesi ile ortak bir karar aldı. Buna göre PUBG’ye süre sınırı getirilmesi kararlaştırıldı. Fakat karar hala uygulamaya geçirilmiş değiş.

Geçtiğimiz günlerde de söz konusu oyun, Hindistan’ın bir eyaletinde yasaklanmıştı. Yasağa uymayan dört öğrenci gözaltına alınmıştı. Bu olayın ardından bir de 16 kişi tutuklanmıştı.

PUBG Mobile oynayan 16 kişi tutuklandı!

PUBG Mobile oynayan 16 kişi tutuklandı!

Mobil platformda yüksek oyuncu sayılarına ulaşan PUBG Mobile, geniş bir yaş kitlesi tarafından da sevilerek oynanıyor. Bu oyunu oynayan 16 öğrenci ise geçtiğimiz günlerde tutuklandı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce sorun oyunlarda mı, oyunu oynayan insanlarda mı? Oyunların gerçekten bağımlılık yapıcı bir etkisi olabilir mi? Siz söz konusu oyunu oynuyor musunuz? Yorumlarda belirtiniz.