Bilgisayarınızdaki bellek hızını en fazla kaç mhz‘ye çekebilirsiniz? 2 katına? 10 katına? 1000 katına?
T-ray ışınlarıyla bellek hızları 1000 katına çıkacak
Nature dergisinde yayımlanan bir makaleye göre, Avrupalı ve Rusyalı bilim adamları bellek hızlarını arttırmak için Terahertz ışınımları üzerinde araştırmalar yapıyorlar. Belleklerin manyetik alanlarını T-ray ışınları ile değiştirerek işlem hızları 1000 kat daha hızlı hale gelebilecek.
Terahertz bandı elektromanyetik tayfta uzak kızılötesi ile mikrodalgalar arasındaki frekans bandında bulunur. T-ışınları, T-dalgaları, T-ışık, T-lux, THz olarak da adlandırılmaktadır. (Vikipedi açıklaması)
Terahertz bandında bulanan radyasyon günlük hayatta birçok alanda kullanılıyor. Havaalanlarında bagajlardaki bombaları saptamak, bozulan mikroçiplerde hasarı saptamak, eski yazıtların yaşını bulmak gibi kullanım alanları var.
Yine de bu teknolojiyi daha uzun bir süre boyunca bilgisayarlarınızda göremeyeceksiniz. Evet, Terahertz bandında bir radyasyon etkisi, belleklerde bulunan manyetik alandan çok daha hızlı ve efektif ama, bilim adamları radyasyonun uzun bir süre boyunca bilgisayar içinde gezinmesinin ne gibi sonuçlara yol açacağını henüz saptayamadılar.
:: Sizce bin kat daha hızlı belleklere ne kadar uzaktayız? Bu teknolojinin bir geleceği var mı?
Tehlikeli, uzun süre test edilmesi lazım. Güvenli bile olsa kasayı özel bir dizaynda yapmaları lazım. Hepsi maliyeti arttırır. Evde kazara kasa düşse kırılsa o da ayrı dert. Biraz sakat gibi 🙂
ama'dan sonra virgül konulmaz
Kısır oluruz kısır.
kansere sebep olmasın
Radyasynonun miktarı önemli. Yoksa insan vücudu da radyasyon üretiyor ve üretmek zorunda. Üretmiyorsa ölü birine bakıyorsunuz demektri 🙂
Radyasyonun her türlüsünden korkmaya gerek yok.
Bu teknoloninin geleceği açik
Aşırı radyasyondan nasıl korunabiliriz.
radyasyon ışınım demek. insanların korktuğu radyasyon aslında gama radyasyonu. haberde ne radyasyonu olduğu belirtilmemiş. korku ortamı oluşturmanın anlamı yok
Bulut sistemlerde maliyeti azaltmak için kullanılabilir. Yalnıca ev bilgisayarlarını düşünmeyin.
Radyasyon ile anamızı aglatmasinlar da
Emin sen ne ara buraya geldin yaa hiç farketmemişim 🙁
Boynu bükük bir nesil gelir. Hatta nesil mesil gelmez olur.
Işık yayan herşeyde radyasyon var ekranlar lambalar güneş hatta ateş böceği bile belli radyasyon yayar bunların belli değerleri olur ve bu değere göre türleri belirlenir sazanlık edip kasanıza nükleer santral kurulacak sanmayın haber yapanda azıcık fizik araştırsın ve konuya türünü ekleyi versin bi zahmet yada işi bıraksın böyle haber yapaken saçmalamasın… 🙂
"Terahertz ışınımı sayesinde RAM hızlarını 1000 kat arttırma potansiyeline sahip. Peki, radyasyon yardımıysa bellek hızlarını arttırmak ne kadar güvenli?"
bunu yazan editor kor oldu, arkadas sdn editorlerinin cogu neden boyle anlamsiz, karmasik ve harf hatalariyla dolu cumleler kuruyor??
Ne radyasyonu olduğu belirtilmiş terahertz frekanslarında kızılötesi ile mikrodalga denilmiş. Onlar da zararlı olabilir örneğin mikrodalga fırınların ama gücüne bağlı.