Tablet bilgisayarlar gelişen özellikleri ile her geçen gün daha geniş bir kitleye hitap etmeye başladı. Cep telefonları ile bilgisayarların arasında kalan boşluğu iyi dolduran çağın bu yeni mobil oyuncakları, eğlenceli ve işlevsel özellikleri ile ilgi görüyor.

iPad’in kendi üslubunca yorumlayarak yeni bir çizgi belirlediği modern tablet bilgisayarlar, Android ile birlikte hızlı bir şekilde yayıldı. Öyle ki Google, tabletlere özel bir Android sürümü bile geliştirdi. Google’ın tabletlere bu desteği sunması, birçok markanın bu alana adım atmasını sağladı.

Ülkemizde tablet pazarında kendine sıkı bir yer edinmeye çalışan isimlerden biri de reedPAD. Bu cihazı sakın Çin’li kopyalar ile karıştırmayın. Cihaz son derece güçlü ve göz alıcı. Üstelik üzerinde Samsung’un Galaxy S modelinde de yer alan ve yine Samsung’un özel olarak ürettiği güçlü Hummingbird işlemcisi yer alıyor.

{pagebreak::Dış Görünüm}

Dış Görünüm

reedPAD, ilk bakışta dış görünümüyle sizi büyülemeyi hemen başarıyor. Cihazın etrafını saran gümüş renk şerit tablete elit bir hava katmış. Ekranın çerçevesi biraz büyük. Bu çerçevenin dışında da dış kasadan pay bırakılmış. Cihazın alt kısmıyla bu alan aynı malzemeden üretilmiş. Bu sayede tablet elinizi terletmiyor ve oluşa kötü görüntüyü temelden çözmüş oluyor.

reedPAD 2’de ön yüzde 2 megapiksellik kamera ve 3 adet standart Android tuşu yer alıyor. Cihazı elinizde tutarken bu tuşlara erişimde hiçbir sıkıntı ile karşılaşmıyorsunuz ancak yerleştirilen butonların biraz sert olduğunu söylemekte yarar var. Bu sertliğin bizi kullanımda zorlamadığını da belirtmeden geçmeyelim. Hatta sağlamlık yönünden beğenimizi kazandı.

Her yönüyle sağlamlık hissi veren ancak bunun yanında şıklıktan da taviz vermeyen reedPAD 2’nin ergonomik bir yapısı var. Yüksek malzeme kalitesi cihazın ele oturmasını sağlıyor. Özellikle arka kısımda kullanılan malzeme kalitesi tırtıklı yapısıyla terlemeyi önlüyor.

Tabletin sol kısmında standart 3,5mm kulaklık yuvası mevcut. Sağ tarafta ise sırasıyla mini HDMI, microSD bellek kartı girişi, mini USB yuvalarını görüyoruz. İki adet hoparlör reedPAD’in altına konumlandırılırken, ses açma kapama, güç tuşu ve ekran kilidi üst kısma yerleştirilmiş.

{pagebreak::Yazılım}

Yazılım

Cihazın üzerinde Android 2.2.1 Froyo işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Bu sayede güncel bir çok uygulamayı cihazınızda kullanabiliyorsunuz. Temel Android araçlarının dışında birçok yazılımı Android Market üzerinden yükleyebiliyorsunuz. 1GHz’lik işlemci sayesinde reedPAD, flash içerikleri de sorunsuz olarak, yüksek performans ile çalıştırabiliyor.


reedPAD 2 içersinde Android Market açık geliyor.

Android Market cihaz içersinde açık olarak geliyor. Dolayısıyla ihtiyacınız olan tüm yazılımları birkaç tıklama ile Wi-Fi üzerinden tabletinize indirebilmeniz olanaklı. reedPAD 2’de yer alan 2 megapiksellik kamera sayesinde Market üzerinden destekli yazılımları indirip görüntülü konuşma da yapabiliyorsunuz.

Tabletin bize göre en dikkat çekici ayrıntısı ise Honeycomb 3.0’a yükseltilebilmesi olmuş. 1GHz’lik güçlü işlemcisi ve 512MB’lık belleği ile Android 3.0 standartlarını karşılayan cihazın Honeycomb lansmanı da kısa bir süre içinde resmi olarak gerçekleştirilmiş olacak.

{pagebreak::Donanım}

Donanım

Tablet bilgisayarın en güçlü yanı hiç şüphesiz Samsung tarafından geliştirilen Hummingbird işlemcisi olmuş. Rakibi Snapdragon’lardan 3 kat daha fazla işlem gücüne sahip olan bu işlemci, Samsung’un Galaxy S modelinde de kullanılmıştı.


reedPAD 2, oyunlarda da yüksek performans sergiliyor.

ARM Cortex A8 tabanlı bu işlemci, reedPAD’de de maksimum performans sergiliyor. Yaptığımız testlerde birçok yorucu işlemin üstesinden hiç kasılma yaşamadan çıkan cihaz, bu süreçte kullanımı sıkıntıya sokacak bir donma sorunu da yaşamadı.

reePAD, yoğun grafiksel güç isteyen işlemlerde de gayet başarılı bir performans sergiliyor. SGX-540 grafik yongası sayesinde özellikle oyunlarda kusursuz bir performans ortaya çıkıyor.

Tabletin bellek seçenekleri de hayli zengin. 512MB’lık DDR 2 400MHz RAM performansı zirveye taşırken, 2GB’lık dahili hafıza ve 32GB’a kadar microSD bellek kartı hafıza ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor.

{pagebreak::Diğer Donanım Özellikleri}

Diğer Donanım Özellikleri

  • reedPAD 2’nin donanımında yer alan diğer önemli ayrıntılar da şöyle sıralanıyor:
  • 802.11 b/g/n Wi-fi
  • Bluetooth 2.1

  • 7 inç kapasitif dokunmatik ekran, multi touch desteği, 800×600 piksel ekran çözünürlüğü
  • reedpad_haber5.jpg
  • TFT-LCD TN ekran teknolojisi ve 300 nit parlaklık
  • 1080p HDMI çıkış desteği
  • 2 adet 0.5W hoparlör
  • 4400mAh pile ile 6 saate kadar Wi-fi üzerinden internet erişimi ve 5 saate kadar 1080p Full HD video izleme

{pagebreak::Uzun Lafın Kısası}

Uzun Lafın Kısası

Güçlü ve modern bir tablet istiyorsanız reedPAD her işin üstesinden gelebilecek kadar güçlü bir donanıma, Android 3.0 Honeycomb’a yükseltilebilmesiyle de modern özelliklere sahip son derece iddialı bir tablet bilgisayar.

Cihazın kutu içeriği ise bir tablet için yeterli görülebilecek düzeyde. Cihaz ile birlikte gelen şarj aleti, tabletin güçlü pilini kısa sürede şarj edebiliyor. Bunun yanında kutu içerisinden bir kulaklık çıkmaması da bir tablet adına çok ciddi bir sorun teşkil etmiyor.

Eğer yeni bir tablet bilgisayar satın alma projeniz varsa bu listeye reedPAD’i de kesinlikle dahil etmelisiniz. Size, “ön yargıları ilk görüşte yıkan” bu tableti görmeden karar vermemenizi tavsiye ediyoruz.

:: reedPAD 2 hakkındaki düşünceleriniz neler? Tablet seçiminizi reedPAD 2’den yana kullanmayı düşünür müsünüz?