Reklam
    Reklam
    Haberler

    Robot Süpürge Hacklendi ve 7 Bin Kamera İzlendi!

    DJI RoboVac güvenlik açığı binlerce kullanıcının mahremiyetini tehlikeye attı. Evlerdeki kameralar kolayca izlenebiliyor.

    Akıllı ev aletlerinin hayatımızı kolaylaştırdığı bir gerçek ancak siber güvenlik önlemleri yeterli olmadığında bu cihazlar birer casusa dönüşebiliyor. Sadece kendi DJI RoboVac robot süpürgesini eğlence amacıyla oyun kumandasıyla kontrol etmek isteyen bir mod geliştiricisi masum görünen bu deneyi sırasında devasa bir mahremiyet skandalını gün yüzüne çıkardı.

    DJI RoboVac güvenlik açığı herkesi şoke etti.

    Sistemin derinliklerine inmeye karar veren yazılımcı mobil uygulamayı tersine mühendislik yöntemiyle inceleyerek şirketin bulut altyapısındaki ölümcül hatayı keşfetti. Kendi cihazını bir PlayStation 5 kontrolcüsüyle eşleştirmeyi başaran kullanıcı aynı ağ protokolleri üzerinden dünya çapında aktif olarak kullanılan tam yedi bin farklı robot süpürgeye erişim sağlayabildiğini gördü.

    Reklam
    Reklam
    Reklam
    Reklam

    Bulut sisteminde tespit edilen bu devasa zafiyet sisteme nasıl bağlanacağını bilen herhangi bir kişinin dünyanın öbür ucundaki bir evin içine sızmasına olanak tanıyor. Kötü niyetli kişiler bu açık sayesinde sadece cihazların kameralarından canlı görüntü almakla kalmıyor aynı zamanda süpürgeleri uzaktan yönlendirerek ev içinde istedikleri odada gezinebiliyorlar.

    Peki sizce evlerimizin en mahrem köşelerinde dolaşan kameralı akıllı cihazları kullanmak ne kadar güvenli? Cihazlarınızda ekstra güvenlik önlemleri alıyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    11 Yorum

    1. Anonim

      Bah şimdi..tamda 60.000 TL lik süpürge almayı düşünürken ..bu haberi okumak beni tedirgin etti.
      Evde kıymetli bişey olduğundan değil….mahremiyet yönden…

    2. Serkan

      O yüzden roborocktan sasmayacaksin.

    3. Sibilis

      Ciddi ciddi bide haber yapmışlar ya 😂

      1. Anonim

        Komikmi…12 yaş altına göre değiş bu haber

        1. isimsiz

          yo biz ortaokuluz ve 11 yaşındayız hocamız bize bunu izletti aglayınnnnnnnnnnn

    4. rastgele biri

      OLM ALMAYIN o zaman robot süpürge.

    5. haber çok açıldı

      haber çok açıldı

    Diğer yorumları gör (10) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap