Sabancı Topluluğu, gençlerin teknoloji ve inovasyonla donanmasını amaçlayan Sabancı Gençlik Seferberliği çerçevesinde ikinci Teknoloji ve Etki Merkezi’ni Eskişehir’de açtı. Çimsa tarafından Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) iş birliğiyle kurulan bu merkez, özellikle malzeme teknolojileri alanında yenilikçi çözümler üretmeyi hedefliyor. Açılış törenine ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper ve Çimsa CEO’su Umut Zenar gibi önemli isimler katıldı.
Türkiye’de ilk defa 3D teknolojisi ile inşa edilen merkez, beton dökümü ve duvar yapımında yalnızca 48 saatlik bir sürede tamamlandı. Çimsa’nın Mersin’deki Formülhane Ar-Ge merkezinde geliştirilen özel bir beyaz çimento kullanılarak yapılan merkez, sürdürülebilirlik odaklı olarak tasarlandı. Güneş panelleri ile enerjisini yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak olan merkez, teknolojik altyapısıyla dikkat çekiyor.
Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, merkezin Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme hedeflerine katkı sağlayacağını belirterek, gençlerin fikirlerini hayata geçirebileceği bir platform oluşturduklarını ifade etti. Alper, bu merkezlerin sadece birer bina değil, beyin göçünü önlemeyi amaçlayan birer güç merkezi olduğunu vurguladı.
Çimsa CEO’su Umut Zenar ise merkezde teorik bilginin ürüne dönüşümünün sağlanacağını ve gençlerin gelecekteki liderlik yeteneklerini geliştirmek üzere çeşitli eğitim programları sunacaklarını söyledi.
Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi, özellikle kadın istihdamını destekleyen projelerle de öne çıkıyor. Merkezin eğitim programları toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik bilinçlendirme çalışmaları ve kadınlara yönelik özel projeler içeriyor. Ayrıca, sanayi-akademi iş birliklerinin genişletilmesi hedefleniyor ve sektördeki kadın istihdamının artırılması için faaliyetler yürütülüyor.