Samsung, Galaxy S ailesinde ve Galaxy Note, Note 2 modellerinde Super AMOLED kullanımını yıllardır sürdürüyor. Pek çok avantajı olan Super AMOLED ekranların, dez avantajları da bulunuyor.

Doğal olarak gerçek siyah rengini verebilen AMOLED ekranlar, beyaz rengini LCD ekranlar kadar başarılı veremiyorlar. İnce yapıları, sınırsız kontrast oranları, düşük güç tüketimleri gibi pek çok artıların yönünde yüksek çözünürlüğe çıkmanın zorlukları Samsung’u düşündürtüyor.

Firmanın yaptığı açıklamalara baktığımızda 350 ppi seviyesinde AMOLED üretimi yapılabiliyor fakat 350 ppi tam olarak 5 inç çözünürlükte Full HD deneyimi sunamıyor. Ayrıca bu yeni nesil üretilecek ekranların en iyi ihtimalle önümüzdeki yaz aylarında kullanılabilir ya da gerçekşelebilir duruyor.

Samsung artık rakiplerinin Full HD ekranlı modelleri karşısında Full HD LCD ekran kullanımını gündemine alabilir. Çünkü Galaxy S3 ile HTC One X‘i karşılaştırdığımızda bile görüntü kalitesi ve netlik olarak çok büyük farkların olduğu görülüyor. Full HD modellere karşı Samsung’un mevcut ekran teknolojisiyle mücadele etmesi oldukça güç gözüküyor.

Japan Display ve LG Display‘in mevcut Full HD ekran panellerini üretiği biliniyor. HTC‘nin Butterfly J modelinde de kullanılan ekran, 500 candela parlaklık ve 443 ppi piksel yoğunluğu gibi iddialı değerlere sahip. Super LCD 3 ya da IPS diye adlandırılan ekranlar, Samsung’un AMOLED ekranlarına göre oldukça kalın olsa da, firma tarafından kullanılması ciddi olarak gündemde.

Bakalım Samsung, 4. nesil Galaxy S modelinde hangi tipte Full HD ekran kullanacak. Merakla bekliyoruz.

:: Samsung sizce Super AMOLED’ ten vazgeçmeli mi?