Bataryadan olduğu düşünülen ve yenilenmesine rağmen alev alan Samsung Galaxy Note 7 modellerinin, sorun çözülemeyince üretimi durdu ve komple piyasadan geri çekildi. Bu yüzden dünyanın en büyük üreticilerinden olan Samsung’un bataryaları da irdelenmeye başladı.
Samsung, diğer üreticilerden farklı bir biçimde kendi ürünlerinin denetimini de kendisi yapıyormuş. Esasında bu durum, Samsung gibi dev bir üretici için çok da garip karşılanmasa gerek.
Samsung diğer firmalardan farklı çalışıyor
Galaxy Note 7 de dahil olmak üzere, Samsung’un akıllı telefonlarının bataryaları şirkete ait bir laboratuvar içinde test ediliyor.
Bu şekilde Amerikan CTIA tarafından telefon bataryaları için sertifika alınırken, Samsung‘un laboratuvarı tamamen kendi tesisleri içerisinde yer alıyor. Apple ve Lenovo gibi diğer dev markalar ise bu batarya testlerini üçüncü parti kuruluşlara yaptırıyor.
CTIA denetimi tabii ki bu laboratuvarlardaki personelin kalifiye olmasına, standartların karşılanmasına ve üretimin usulsüz olmamasına dikkat ediyor, belli prosedürler uyguluyor.
Note 7 yüzünden tutuklanabilirsiniz
Tesislerde bataryalar hem kendi başlarına, hem de cihazın içindeyken test ediliyorlar. Bu süreçte bataryanın şarj esnasında veya arama olurken nasıl çalıştığına dikkat ediliyor. Diğer bir CTIA sertifikalı batarya test laboratuvarı Korea Test Lab’e göre ise aynı zamanda bataryalar güneş ısısına benzer şekilde yüksek sıcaklıklara maruz bırakılıyor.
Note 7 konusunda ise Samsung hala sorunun tam olarak nereden kaynaklı olduğunu çözmek için araştırmalara devam ediyor.
Note 7’de birkaç üretici tarafından hazırlanmış bataryalar bulunuyordu ve bunların arasında Samsung’un kendi SDI ürünleri de vardı.
Sorun batarya modelinde mi?
Firma 2.5 milyon SDI’lı Note 7 modelini geri çağırdığında, hem Samsung, hem de Kore Standartlar Enstitüsü sorunun batarya modelinden kaynaklı olduğunu, ATL bataryalarla değiştirilirse giderileceğini düşündü fakat telefonun diğer bataryalı sürümleri de alev almaya devam etti.
CTIA Teknoloji Yöneticisi Tom Sawanobori bugüne kadar 1500 üzerinde batarya sertifikası yaptıklarını, ilk defa sorun yaşadıklarını dile getirirken, muhtemelen Samsung da şu sıralar aynı durumun tekrar yaşanmaması için çalışıyor.
İşlemci ve pil yerleşimi veya ısı sensörü eksikliği olabilir Sony telefonum belli bi ısıdan sonra kendini kısıyo donmuyor ama baya telefonu kısıyordu adana sıcağına başka türlü dayanmaz
Terzi kendi söküğünü dikemezmiş… Samsung bataryalar ezelden beri sorunlu zaten… Sony gibi her firma li-po pil kullansa keşke
Batarya sorununun sebebini bulamamışken nasıl yeni telefon üretmeyi düşünebilirler ki? Önce sorunu tespit edip ortadan kaldırmalılar sonra yeni telefon üretmelilet. Yoksa yakında "Galaxy S8'de patladı'" haberini görebiliriz.
Bence önceki NEO'lardan farklı olarak Note 7 Neo diye çıkaracak.. Bu kadar yatırımı boşa atmaz Samsung. Bilindiği üzere ana modellerin daha uygun fiyatlı ve tabii özellikleri biraz daha kırpılmış modellere Neo ismini veriyordu. Örnek Note 3 Neo.. Bu sefer Note 7 N veya Note 7 Neo ismi uygun düşer.
Bu arada iPhone 7 de patlayıp duruyor. Bu kadar yaygarası yapılmıyor. Bu 7'de bir haller var..
Usb type C nin ilk kez kullanilmasi veya verilen adaptorlerle de alakali olabilir
Sony'i kötüleyen şahıs; Hayatında eline alıp kullandın mı telefonu acaba? 2 yıldır kullandığım telefonumda o söylediklerinin zerresini yaşamadım ki, 4k video çekerken kapanıyor olsa bile Samsung gibi "hayati tehlike" arz etmiyor. Telefonun kapanması can sıkıcı olabilir. En fazla vermiş olduğun para boşuna gider(garanti karşılamazsa) Ancak telefonun elindeyken patlarsa parandan ziyade doğrudan sana zarar verir sence hangisi daha makul?
Net olarak neden olduğunu anlayamamaları ilginç
Çalışın çalışın
Dakka başı telefon çıkartırlarsa böyle olur.
Hurdacı geldi hurdaaaaaa
Arkadaş note6 yi atlayıp note7 çıkarırsan olacağı bu. Adim adim gidecek acelen ne
2.5 milyon içinde 10-15 batarya bence normaldir. iphone 7 çıklaı 2 haftada 2-3 patlama haberi geldi. iphone bin tanede patlasa toplamaz. çünkü adamlar tamamen para kazanma odaklı. müşterinin sağlığı umurlarında değil.
Sorunu belki de ekran da aramak lazım bu yanma sorunu genelde 2 K ekranlarda oluyor gereksiz yere işlemciyi ısıtıp gereksiz yere pili ısıtıyor ama şu da bi gerçek şarj da alev alırken ekran kapalı oluyor belki hızlı şarjdan kaynaklı ya da işlemci saat hızından
sony i gerçekten tebrik ederim diğer firmaların cesaret edip koyamadığı cayır cayır ısınınan işlemciyi z5 e entegre edip çalıştırdı ya işte mühendislik argesi budur
samsung cok sık telefon cıkarıyo. cıkardığı modellerin coğuna destek güncelleme vermiyo.. ama sony e laf edenler sanırım hayatlarında kaliteye uzak kalmışlar.. sony az ama kalite üretir.
ah dandroid ah dandromeda ah winzort mobile 😀
Kardeşimin z5 inden sonra gerçekten ısınmanın ne olduğunu anladım eskiden hiç takmazdım ama o andan itibaren baya şeyler ifade etmeye başladı ödeneğin Snapchat ilk 5 dk gayet güzel çalışıyor 5 dk sonra ısınıyor yüz efektleri felan kasmaya başlıyor felan ama Sony ve müzik kesinlikle mükemmel
Leş gibi telefonlar üretiyorlar