Pandemi döneminde insanların eve kapanmasıyla birlikte, ev aletleri, otomobiller ve giyilebilir teknoloji gibi birçok elektronik cihaza büyük talep yağdı. Eve kapanmak zorunda kalan insanlar, ya ellerindeki cihazları yetersiz bulduklarından ya da dışarıda harcayamadıkları parayı uzun vadeli bir materyale harcamak için teknolojik aletlere yöneldi.

Elektronik cihazlara artan taleple birlikte, çip kıtlığı yaşanmaya başladı. Araba sektörünün bu kulvardan bir süre elini çekmesiyle her ne kadar tablet ve telefon endüstrisi çip kıtlığından en az zarar gören sektör olsa da, bu kıtlık devam ediyor. Samsung, çip sıkıntıları ile ilgili bazı yorumlar yaptı ve öngördükleri tarihi belirtti.

Samsung şirket içi düzenlemeye gitti: Artık 2 CEO’su var!

Samsung şirket içi düzenlemeye gitti: Artık 2 CEO’su var!

Samsung, şirket içi bir takım düzenlemelere giderek mobil ve tüketici elektroniği bölümlerini birleştirdi. İşte detaylar...

Samsung’a göre çip krizi 2022’de bitecek

Çip kıtlığından Samsung da etkilendi ve konu hakkında bazı yorumlar yaptı. Kore merkezli bir elektronik endüstri haber sitesi olan The Elec, Samsung’un kıtlığın 2022‘nin ikinci yarısına kadar devam edeceğini tahmin ettiğini bildirdi. Kaynaklara göre şirketin mobil şefi TM Roh, 10 Kasım‘da 30’dan fazla tedarikçi ve ortak temsilciyle bir görüşme yaptı.

Samsung, yaptığı toplantıda çip setlerinin yanında RF çiplerinin de 2022’nin ortalarına kadar şirket için yetersiz kalacağını bildirdi. Bunun önüne geçmek için bazı adımlar attığı da gözlerden kaçmadı. The Elec,’in edindiği bilgiye göre şirket, çip üretim kapasitesini güvence altına almak için çip dökümhaneleriyle yıllık sözleşme yapmayı planlıyor.

Bu sözleşmeleri yapmak için oldukça kararlı olan Samsung’un, çip kıtlığını kontrol altına alabilmek için 2 haftalık yerine 4 haftalık çip stoğu yapmayı planladığı da iddia ediliyor. Şirket, attığı birkaç adımla çip krizinin biraz olsun önüne geçmeyi planlıyor.

Bu yıl çıkan Galaxy S21 FE ertelenmişti. Ayrıca Galaxy A52 5G ve Galaxy A72 lansmanlarında ürünlerin sınırlı olduğu söylendi. Teknoloji devi, çip sıkıntılarına kayıtsız kaldığı taktirde, 2021’de yaşadığı ve müşterilere yaşattığı gecikmeler, 2022 yılında da tekrar edecek.

Sizler Samsung’un çip kıtlığına karşı aldığı önlemler hakkında neler düşünüyorsunuz? Şirketin 2022 yılında daha az sıkıntı yaşamasına yardımcı olabilir mi? Fikirlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.