Samsung, bu yılın InfoComm fuarında ilk renkli e-kağıt TV prototipini tanıttı. Renkli e-mürekkep ekran teknolojisiyle donatılmış bu TV, ofisler, alışveriş merkezleri, perakende mağazaları ve hatta dış mekan kamu alanlarında reklam veya kamu hizmeti duyuruları (PSA) görüntülemek için tasarlandı.
Samsung renkli E-Kağıt teknolojisi nedir?
32 inç büyüklüğünde ve QHD çözünürlüğe sahip olan bu ekran, 60.000 renge kadar görüntüleyebiliyor. Ayrıca sadece 17.9 mm kalınlığında ve bataryasız 2.9 kg ağırlığında. Ekran, statik bir görüntü gösterirken hiçbir güç tüketmezken, sadece içerik değiştirildiğinde enerji tüketiyor.
8GB dahili depolama alanına sahip olan bu TV, önceden yüklenmiş içerikleri gösterebiliyor ancak Bluetooth, Wi-Fi ve 2x USB-C bağlantıları ile (biri güç, diğeri transfer için) de bağlanabiliyor. TV’nin çerçevesi kolayca değiştirilebiliyor ve 200 x 200 VESA duvar montajları ile uyumlu.
Samsung, bu TV’yi kolayca yönetilebilecek bir uygulama ile piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu uygulama, ekran üzerindeki içeriğin kolay ve hızlı bir şekilde güncellenmesini sağlayacak. Bu özellik, reklamcıların ve işletmelerin dinamik ve çekici içerikler sunmalarını mümkün kılacak.
Samsung’un renkli e-kağıt TV’si, özellikle enerji verimliliği ve kolay montaj özellikleriyle dikkat çekiyor. Bataryasız çalışma yeteneği ve düşük güç tüketimi, uzun süreli reklam kampanyaları için ideal bir çözüm sunuyor.
Samsung, bu prototipin çok yakında piyasaya sürülmesini planlıyor. Renkli e-kağıt TV’nin, dış mekan reklamcılığı ve kamu hizmeti duyuruları alanında büyük bir yenilik getirmesi bekleniyor. Teknoloji devinin bu yeni ürünü, reklam sektöründe önemli bir yer edinebilir.
Arkadaşlar ekran açık olduğu halde nasıl enerji yemiyor sonuçta piksellerin renk gösterebilmek için enerjiye ihtiyacı var. Olayı bilen birisi bikaç cümlede özetleyebilir mi?
e-ink monitor dedikleri. e-kağıt olarak da geçer. Üzerinde mürekkep partikülleri halihazırda var ve bir görüntü oluşmuş durumda. Elektriksiz hali bu, fişten çeksek. Elektrikle bunlar karıştırılıp yeni görüntü elde ediliyor. Çok akla yatkın bir olay. Kimyasal işlem olduğundan yavaş yani 10fps gibi düşük rakamlar çıkıyor. Ama durağan görüntüde kağıt gibi sonsuz fps, yineleme titreme yok. Gelişirse amaca yönelik çok üstünlükleri var. Ama örneğin kitabı kaydırırsan yine fps ister. O yüzden tam sayfa tam sayfa görüntülemelisin gibi incelikleri şu anki teknolojide olaydan soğutur nitelikte.