Akıllı telefon satın alırken genellikle en önemli tercihler arasında yüksek depolama kapasitesi olur. Ancak depolama teknolojisi de yabana atılmaması gereken bir konu. Günümüzde, amiral gemisi modeller başta olmak üzere çoğu Android telefonda ve mobil cihazda Evrensel Flash Depolama (UFS) teknolojisi kullanılıyor.
Samsung, UFS’nin son sürümü olan UFS 3.1’in devam niteliğindeki UFS 4.0 teknolojisini duyurdu. 4.200 MB/sn’ye kadar sıralı okuma hızları ve 2.800 MB/sn’ye kadar sıralı yazma hızlarına sahip olan yeni depolama birimi Samsung’un bir denetleyicisi ile birlikte Gen 7 V-NAND belleğinden faydalanıyor.
UFS 4.0 ile yüzde 46 daha fazla güç verimliliği
Önceki nesle kıyasla yüzde 46 daha fazla güç verimliliği sunan UFS 4.0 teknolojisi, şerit başına UFS 3.1’den iki kat daha fazla 23,2 Gb/sn’ye kadar destekliyor. Samsung, konuyla ilgili açıklamada bu özellik sayesinde UFS 4.0’ın büyük miktarda veri işlemeyi gerektiren 5G akıllı telefonlar için mükemmel olduğunu belirtti.
Sanal Gerçeklik (VR), Artırılmış Gerçeklik (AR) ve otomotiv uygulamalarında da kullanılması beklenen UFS 4.0, 1 TB’a kadar depolamayı destekleyecek şekilde yapılandırılabiliyor. Bir başka deyişle önümüzdeki yıllarda 512 GB ve 1 TB depolama kapasiteli akıllı telefonların hayatımızda daha fazla yer edineceğini söyleyebiliriz.
Seri üretim 3. çeyrekte
Samsung, UFS 4.0 depolama birimini yılın üçüncü çeyreğinde seri üretime geçireceğini açıkladı. Bu nedenle yeni teknolojinin, yıl sonuna doğru veya 2023’ün ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek akıllı telefonlarda kullanılacağını öngörebiliriz.
Samsung Galaxy S23 serisinde ve Samsung Galaxy Z Flip 4 / Z Fold 4 modellerinde de UFS 4.0 teknolojisi yer alacak.
İyi oldu
Nu android de ufsde ne diretti yahu apple gibi ssd kullanin siz de aaa
Samsung Notecuların ahını aldı bi kere artık toparlanmaz iste Sonye fırsat ama anlayabilene Oppo ve Oneplus şimdi gol yapmazlarsa bir daha bu fırsatı yakalayamazlar!!
Kapasite hız o bu güzel gelişme de beni ilgilendiren geriye doğru uyumluluk. Yani ömrünü tamamlamış ve telefonumu kağnıya çeviren eski e-mmc hafızamı söküp bunu çalıştırabilir miyim? Sorun bu. Çalışıyorsa o zaman bir çok telefon hayata döndürülebilir ve elektronik atık sorununa bir çözüm olabilir. Bozulan telefonu tamire verin, eskisinden daha hızlı çalışsın. İstemez misiniz? Hemde yeni telefondan daha uygun bir fiyata…