Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi Samsung, ABD’deki yarı iletken üretimini artıracak. Buna göre Samsung’un yeni bir fabrika açacağı öğrenildi. Küresel çip krizinin etkileri tüm dünyada devam ederken teknoloji şirketleri bu süreçten en az zararla çıkmaya çalışıyor. Samsung’un da geçtiğimiz günlerde bu konuda güçlü planları olduğunu yazmıştık. Örneğin, çip üreticisi Qualcomm ile anlaşma yapacağını biliyoruz.
Nvidia’nın ARM sürecine ABD de dahil oldu
Nvidia'nın ARM'ı satın alma sürecine ABD de dahil oldu. Nvidia durumla ilgili açıklama yaparak endişeleri hafifletmeyi amaçladı.Samsung, 17 milyar dolarlık yarı iletken fabrikası kuruyor
Samsung’un ilerleyen zamanlarda büyük bir fabrika kuracağını öğrendik. Engadget‘in haberine göre, ABD, teknoloji devlerine ülkesinde yarı iletken üretimini artırması için baskı uyguluyor. Bu nedenle, Samsung’un Teksas’ta bir çip üretim fabrikası kurmak için söz verdiği iddia edildi.
Teknoloji şirketi Samsung, birçok cihaz için önemli olan yarı iletken girişimlerini artıracak. Fabrikada akıllı telefonlar, 5G ve yapay zeka için üst düzey ve gelişmiş çipler üretilecek. Elbette çiplerin kullanım alanı sadece bunlarla sınırlı değil. Bu çiplerin kullanım alanı oldukça geniş. Bununla birlikte, şirket yeni tesise 17 milyar dolar yatırım yapacak.
The Wall Street Journal‘a göre, fabrika inşaatının önümüzdeki yıl başlaması planlanıyor. Ayrıca tesis içindeki üretimin de 2024’ün ikinci yarısında başlaması bekleniyor. Bununla birlikte, yeni proje için şirket Arizona, New York ve Florida’daki yerleri araştırdı. Ayrıca mevcut bir fabrikasının bulunduğu Austin’i de düşündü. Samsung, yarı iletken fabrikası için sunduğu cömert vergi indirimleri ve teşviklerin yanı sıra şehrin elektrik kesintisi durumunda belirli tesislere elektrik sağlama kapasitesi nedeniyle Texas‘ı seçti.
ABD hükûmetinin yarı iletken üretimi konusunda sıkı politikaları var. Çünkü pandeminin ilk döneminde birçok fabrika kapandı ve çip üretimi de durdu. Ancak daha sonra kısıtlamaların esnemesiyle birlikte aniden bilgisayar, otomobil gibi pek çok ürün için çip ihtiyacı arttı. Bu şekilde başlayan çip krizinin etkilerini hafifletmek için ABD, yarı iletken üretimini artırmaya çalışıyor.
Bu sorun, endüstriler arasında büyük bir krize yol açtı. Sadece bu yıl, GM ve Ford gibi otomobil üreticileri, tedarik kısıtlamaları nedeniyle ABD fabrikalarında üretimi durdurmak zorunda kaldı. Şimdi pek çok şirketin bu konuda yeni planları var.