SAP, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın, 397 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin yayımı ile entegrasyon için talep edilen tüm standartları yerine getirerek Türkiye’de SAP e-fatura çözümünü kullanıma sundu. SAP’nin şirketlere sunacağı Elektronik Fatura çözümünden farklı büyüklükteki anonim ve limited şirketler faydalanabilecek (Türkiye SAP İçin Önemli).

SAP e-fatura çözümü sayesinde, SAP ve SAP dışı sistemlerde oluşturulan tüm faturalar elektronik ortama taşınıp Gelir İdaresi Başkanlığı e-fatura sistemi ile entegre çalışır hale getirildi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlemiş olduğu tüm standartlara uygun olarak geliştirilen SAP e-fatura çözümü hızlı, güvenilir ve raporlanabilir yapısı ile dikkat çekiyor.

 

 

Avrupa’da yılda 23 milyar fatura elektronik ortamda e-fatura olarak düzenleniyor.

 

SAP e-fatura çözümü ödeme, teyit ve muhasebe süreçlerini kısaltıyor; nakit akışını hızlandırıyor, baskı, çıktı alma, kağıt, posta giderlerini azaltıyor, müşteriler ile kurum arasındaki uyuşmazlıkların azalmasına yardımcı oluyor. SAP e-fatura çözümü sayesinde kurumların yasal yükümlülükleri yerine getirmesi kolaylaşırken; yanlış bilgiyi düzeltmek daha kolay ve daha az maliyetli olacak.

SAP kullanan firmalar için ek başka bir uygulamada işlem yapma zorunluluğunu ortadan kaldıran SAP e-fatura çözümü, mevcut SAP sistemi ile entegre bir şekilde çalışarak tüm süreçleri SAP üzerinden yönetilebiliyor. SAP dışı sistemlerle beraber çalışabilen SAP e-fatura çözümü e-fatura uygulamasını kullanmak isteyen tüm kurumlar için hazır bir içerik sunuyor (2009’un Kaybedenleri ve Kazananları).

Yatırım geri dönüşünün yüksek olduğu SAP e-fatura çözümü, hızlı entegre edilmesi, proje uygulama süresinin kısa olması; entegrasyonu izleyebilme ve raporlayabilme özellikleri ile benzeri uygulamalardan farklılaşıyor.

:: Faturanızı elektronik ortamda saklamak ister miydiniz?