NASA, Avrupa Uzay Ajansı ve İtalya Uzay Ajansı‘nın 1997 yılında ortaklaşa başlattıkları The Cassini-Huygens projesi tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında ilk veriler 2005 yılında ortaya çıkmıştı. Cassini isimli insansız uzay aracı Satürn‘ün uygularından biri olan Titan‘a yaklaşmış ve çektiği fotoğrafları Dünya ile paylaşmıştı.
Cassini‘nin Titan‘a uğramasından yaklaşık olarak 6 yıl sonra yolu bir diğer Satürn uydusu olan Dione‘a düşmüştü. 2011‘den bu yana Dione‘a yaklaşmaya çalışan Cassini, sonunda Dione‘un buz tutmuş yüzeyine ait fotoğraflar göndermeyi başardı.
Cassini fotoğrafları Dione‘a yaklaşık olarak 321 mil uzaklıktan çekti. Nasa‘dan yapılan açıklamada Cassini’nin 17 Ağustos‘ta Dione‘a 295 mil uzaklıkta olacağı ve çok daha net fotoğraflar gönderebileceği belirtildi.
Bakalım NASA‘nın Satürn uyduları üzerine yaptığı bu araştırmalar insanoğluna ne gibi katkılar sağlayacak. Bekleyip göreceğiz.
:: Sizce üç büyük uzay ajansının bu projedeki ortak çıkarları ne olabilir?
Dünyamızın kıymetini bilelim
Bu haberden sonra bir YILDIZLARARASI iyi gider 🙂
hacı bu gezegenlerin aklımı varda ne yapacağını biliyor şimdi yörüngem böyle olcak 1680km hızla gitcem ama yörüngemden çıkmıcam nasıl oluyor aklım almıyor cidden
Þimdi bu uydularýn fotoðraf çektiði makinemidir nedir artýk ben onlarý normal bir fotoðraf makinesinde kullansam ne kadar kaliteli bir fotoðraf çekerim ki acaba ?