ShiftDelete.Net, geride bıraktığımız koca bir yılın en iyilerini belirledi! Her biri alanında uzman editörler tarafından yapılan tercihler sonucunda, teknoloji başlığı altında 2010 yılının en iyilerini bir araya getirdik. İşte yılın ses getiren ürünleri:
2010’nun En İyi Netbook’u: Sony Vaio VPC-P11S1E
Sony’nin küçük boyutlu ve taşıması kolay VAIO P serisi, renkleriyle dikkat çekmesinin yanı sıra GPS‘e, yeni bir dijital pusulaya ve fiziksel hareketlere yanıt veren entegre ivme ölçerli sensöre sahip olan Sony’nin ilk notebook’ları olma özelliği de taşıyor.
Sadece 600 gram ağırlığındaki bu şık notebook’lar, dururken veya yürürken iki elle çalışmak için yeni bir tasarıma sahip. Intel Atom Z540 işlemciyle güçlendirilen Netbook 2 GB DDR2 bellek ve 64 GB SSD depolama birimini de üzerinde taşıyor. Ayrıca ürün 5 saate yakın pil performasnı sunuyor.
2010’nun En İyi Monitörü: Dell UltraSharp U2711
27 inç dev ekranıyla birçok kullanıcının kalbine taht kuran Dell UltraSharp U2711, Full HD’nin de üzerinde 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunuyor. Dell, ürün üzerinde 12 bit işlemci kullanmış. Bu işlemci sayesinde monitör 1.07 milyar renk görüntülemeye olanak sağlıyor.
Dell bu monitörü tasarlarken teknik kullanıcılar kadar profesyonel kullanıcıları da düşünmüş ve doygunluk, ton, kazanç ve denge parametrelerini ayarlamak için özel renk modu adı altında bir bölüm de yaratmış.
Dell UltraSharp U2711 yüksek performansı ve yüksek kullanıcı memnuniyeti sayesinde “Yılın Monitörü” olmaya hak kazandı.
2010’nun En İyi Dizüstü Bilgisayarı: Aspire TimelineX 4820TG-624G16Mnks
Acer’ın bu dizüstü bilgisayarını yılın ürünü seçmemizin başlıca sebeplerinden bir tanesi ürünün yüksek performansı. Acer TimelineX 4820TG-624G16Mnks üzerinde Intel Core i7 620M işlemcisini kullanmış. Bu işlemci 2010 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürüldüğünde dizüstü dünyasının en hızlı işlemcisiydi.
14.1 inç ekran büyüklüğüne sahip ürünün ağırlığı 1.9 kg. Bu ağırlığın kendi kategorisinde oldukça uygun bir değeri temsil ettiğini söylemeliyiz. Kullanıcılardan aldığımız geri dönüşlerdeki pil süresi memnuniyeti de, bu ürünü “Yılın Dizüstüsü” seçmemizin sebeplerinden bir diğeri.
2010’nun En İyi Uydu Alıcısı: Dreambox DM800 HD SE + Wifi
2010 yılında uydu sektörüne baktığımızda Linux işletim sistemini üzerinde taşıyan dijital uydu alıcılarına rağbetin arttığını görüyoruz. Biz de “Yılın Uydu Alıcısını” seçerken akıllı olmasına özen gösterdik.
Dreambox DM800 HD SE + Wifi akıllı bir uydu alıcısı olmasının yanı sıra kablosuz ağ arabirimini desteklediği için piyasadaki kardeşlerine göre bir adım önde. HD yayınları da izleyebileceğiniz bu uydu alıcısıyla kayıt da yapabiliyorsunuz.
Cihaz depolama birimi olmaksızın geliyor. Fakat içerisinde konumlandırılmış 2.5 inç‘lik sabit disk yuvasına disk bağlayabiliyorsunuz.
2010’nun En İyi DSL Fotoğraf Makinesi: Nikon D7000
Nikon D7000 görüntü kalitesi, dayanıklılık ve yüksek performans gibi özellikleri va aynı zamanda taşıması kolay bir gövde yapısına sahip olması nedeniyle bizden “Yılın DSLR Fotoğraf Makinesi” ödülünü almaya hak kazandı.
Üstün performanslı Nikon D7000, Nikon’un yeni geliştirdiği 16.2 megapiksel çözünürlüğe sahip DX CMOS görüntü sensörünü üzerinde barındırıyor. Ayrıca Nikon bu cihaz üzerinde işlemci çözümü olarak yine yeni geliştirdiği EXPEED 2 işlemcisini kullanmış.
Bu ürüne fiyat/performans açısından baktığımızda da oldukça albenisi olduğunu görüyoruz. Bugünlerde bu tarz bir DSLR fotoğraf makinesi alacaksınız Nikon D7000 size tavsiyemiz.
{pagebreak::Yılın Ürünleri İkinci Sayfa}
2010’un En İyi Oyunu: StarCraft II: Wings of Liberty
İlkinin ardından geçen 12 sene sonunda raflarda yer bulan StarCraft II, altında Blizzard imzası bulunan hemen her oyun gibi büyük beklentileri karşılamayı başardı. 26 bölüm boyunca birbirini tekrar etmeyen senaryolarıyla Blizzard, adeta strateji türünde oyun yapanlara ders verdi.
Serinin ilk oyununu efsane haline getiren hemen hemen her özelliği barındıran yapım, kurgusuyla ve öyküyü devam ettiren senaryosuyla, bilgisayar kullanıcılarına uzun süre keyifli saatler vadediyor. Yeniden Terran, Protoss ve Zerg‘leri karşı karşıya getiren StarCraft II: Wings of Liberty’de, asıl senaryo Terran’lara, yani insanlara ait. Ancak bazı mini senaryolar sayesinde uzaylı ırklar olan Protoss ve Zerg deneyimi de yaşayabiliyorsunuz…
İlk oyunda kel olan Jim Raynor’ı epey saçlı olarak ekrana taşıyarak adeta yüzümüzü gülümsetiyor StarCraft II: Wings of Liberty. Müthiş seslendirmeler, grafikler ve sürükleyici kurgusuyla, yılın en büyük oyun bombası olmayı hakediyor!
2010’un En İyi Oyun Konsolu: Xbox 360 – Kinect
Üzerinizde herhangi bir cihaz olmadan hareketlerinizi yakalayan Kinect teknolojisi, Microsoft’un 2010 yılında rakipleri Sony ve Nintendo’ya adeta golü oldu. PlayStation Move ve Wii’ye nazaran, kullanıcıyı bir hayli serbest bırakan Kinect, Xbox 360’ın popülerliğini adeta katladı!
Ömrü uzayan Xbox 360, önümüzdeki yıl bir ton Kinect destekli oyunla beraber ikinci baharını yaşayacak. Böylesi bir teknoloji ile Xbox 360 adı uzun süre yaşayacak gibi görünüyor.
2010’un En İyi Müzik Player’ı: 6. Nesil iPod Nano 8 GB
Bir MP3 player’da arayacağınız hemen her şeye sahip olan 6. Nesil iPod Nano 8 GB, hem ufak boyutu (3.8 cm uzunluğunda) hem de multitouch özelliğiyle, sahiplerine sıra dışı bir deneyim yaşatıyor. Küçük bünyesine yaklaşık 2000 şarkı sığdırabilen cihaz, isterseniz 8 saatlik video dosyası da barındırabiliyor.
Yalnızca 21 gram ağırlığındaki yeni iPod Nano, LivePause özelliği ile radyoyu durdurup 15 dakika kadar geriye alabiliyor. Bu sayede radyoda duyduğunuz ve beğendiğiniz parçaları tekrar tekrar dinleyebiliyorsunuz. Uzun lafın kısası, bir müzik player’a ihtiyacınız varsa, aradığınız 6. nesil bir iPod Nano’dur!
2010’un En İyi Projeksiyon Cihazı: BenQ W1000+
Evde film izleme keyfinizi, adeta sinema salonuyla yarışır hale getirmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan ilk şey bir projeksiyon cihazıdır. Birçok markanın ürünlerine nazaran, görüntü kalitesi ve teknik özellikleriyle BenQ W1000+, yılın projeksiyon cihazı olmayı hak ediyor.
480P, 576P, 720P, 1080i ve 1080P dahil olmak üzere birçok video biçimini destekleyen ürün, PlayStation 3 ve Xbox 360 gibi oyun konsollarıyla da uyumlu çalışıyor. Çift HDMI portu sayesinde, film yayınından oyunlara kolaylıkla geçiş yapabilmek mümkün. Üzerindeki yerleşik hoparlörü ve yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesi sayesinde W1000+, 2010’un parlayan yıldızlarından.
2010’un En İyi Kulaklığı: Sennheiser Kablosuz Siyah Kulaklık RS-170
Kulaklığınızın kablosu yüzünden, ses ve görüntü oynatıcınızdan bir türlü uzaklaşamıyorsanız, tercihinizi kablosuz kulaklıktan yana kullanmalısınız. Ancak bu tür ürünlerin, şarj süreleri, kapsama alanları, aynı anda birden fazla kulaklığı çalıştırabilme ve ses kalitesi gibi özelliklerinden en az birinde mutlaka problem vardır.
Sennheiser’ın RS-170 kodlu ürününde, adeta yok yok! Ses kaynağından 4 farklı kulaklığa kadar ses aktarımı, hızlı şarj sehpası, dinamik bas ve surround ses modlarının yanında, açık alanda 80 metreye kadar ses iletim mesafesiyle, hem profesyonellere hem de standart ev kullanıcılarına üstün konfor ve performans sunuyor. Genel toplamda RS-170, içerdiği üst düzey özellikleriyle yılın en iyi kulaklığı olmayı hak ediyor. Tek dezavantajı, yüksek maliyeti.
{pagebreak::Yılın Ürünleri Üçüncü Sayfa}
2010’un En İyi Cep Telefonu: Samsung Galaxy S
2010’a damgasını vuran akıllı telefon hiç şüphe yok ki Samsung Galaxy S oldu. Gücünü Android’den alan akıllı telefonun kapağını kaldırdığınızda ise akıllı telefon standartlarının çok çok üstünde bir donanım bulunuyor. Güçlü Hummingbird işlemcisine entegre GPU ünitesi ile fark yaratan Galaxy S, halen pazardaki en güçlü akıllı telefon olma unvanının sahibi konumunda.
Android 2.1 işletim sistemi ile pazara sunulan cihaz, satış rakamları ile de üreticisini fazlasıyla memnun etti. Telefonun donanımsal anlamdaki gücünü görsel olarak tamamlayan Super AMOLED ekran da 2010’a damgasını vuran yeniliklerden.
2010’un En İyi Mobil İşletim Sistemi: Android
Pazarda köklü bir geçmişe sahip birçok üreticinin çıkış yolu olarak gördüğü, birçok yeni ismin de güçlü bir giriş yapmak adına tutunduğu Android, 2010’un en hızlı yükselen isimlerinden biri oldu. Symbian, BlackBerry OS, Windows Phone gibi güçlü rakipler kan kaybederken, iOS’in en iddialı rakibi Android ciddi bir ivme kazandı.
Android 2.X ile çok daha modern ve işlevsel bir yapıya kavuşan Android, yeni ve güçlü akıllı telefonlar ile mobil dünya farklı bir soluk getirdi. Her geçen gün artan uygulama sayısı ile kullanıcılarına hayli geniş bir yelpazede alternatif yazılım ve oyunlar sunabilen bir platform haline gelen Android, pazarın trend belirleyici isimlerinden biri olmuş durumda.
2010’un En İyi Navigasyon Cihazı: Garmin Nuvi 1390T
Her ne kadar akıllı telefonların her geçen gün bir adım daha ileriye giden navigasyon özellikleri, GPS cihazlarının sonunu hazırlıyor gibi görünse de halen birçok kullanıcı, aracında bağımsız bir navigasyon cihazı kullanmak konusunda ısrarcı.
Garmin’in Nuvi 1390T modeli de bunlardan biri. Küçük ve işlevsel yapısı ile fark yaratan cihaz, NavCity Türkiye haritası ile birlikte geliyor. Üç boyutlu harita görünümü ile görsellikten taviz vermeyen Garmin Nuvi 1390T, sürüş esnasında Bluetooth ile eller serbest telefon görüşmesi yapabilme, bellek kartı ile genişletilebilen hafızasındaki müzikleri FM vericisi ile aracın radyosuna aktarabilme gibi özelliklere de sahip.
2010’un En İyi İşlemcisi: Intel Core i7 980X
Masaüstü bilgisayarlar için üretilen ilk altı çekirdekli işlemci olan Core i7 980X, işlemcilerde yeni bir dönemin kapısını araladı. Core i7 980X sadece bu özelliği ile değil gösterdiği performans ile de dörtten fazla çekirdeğin verimli bir şekilde kullanılabildiğini kanıtladı.
HyperThreading özelliği sayesinde 12 adet işlem birimine sahip olan işlemci rakiplerinden çok ileride bir performans sergileyerek bizden yılın işlemcisi ödülünü almaya hak kazandı.
2010’un En İyi Ekran Kartı: ASUS GTX580
2010’un ilk döneminde Fermi mimarisine sahip ilk ekran kartlarını piyasaya süren NVIDIA, bu mimarinin asıl meyvesini sene sonuna doğru aldı. İkinci nesil Fermi serisi GTX 500 modellerinin amiral gemisi olan GTX 580 performans tahtını çift GPU’lu rakibinden aldı.
AMD’nin daha sonra çıkardığı üst seviye modelleri de geride bırakmayı başaran GTX 580 uzun bir süre tahtı kimseye bırakmayacak gibi gözüküyor. Kartın referans hızlarını artırarak piyasaya süren ASUS da GTX 580′i bir adım daha ileriye götürerek yılın ekran kartı olmayı sonuna kadar hak ediyor.
{pagebreak::Yılın Ürünleri Dördüncü Sayfa}
2010’un En İyi Anakartı: Gigabyte GA-X58A-UD9
Intel’in X58 yonga seti, piyasaya çıkmasının üzerinden uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen yüksek performans arayanlarının bir numaralı tercihi olmaya devam ediyor. Bu yonga setini kullanan yeni modeller 2010 boyunca bizlerle oldu. Bunlar arasında Gigabyte’ın GA-X58A-UD9 modeli üst seviye bir anakartın sınırlarının nasıl zorlanacağını gösterdi.
4’lü SLI ve Crossfire desteği sunan, 24 fazlı güç tasarımı, uzun ömürlü bileşenler, USB 3.0 ve SATA 6 Gbps desteği, bilgisayar kapalıyken cihazları şarj edebilme özelliği, kolay ve etkili overclock yapma imkanları ve daha saymakla bitmeyecek birçok özelliğe sahip olan Gigabyte GA-X58A-UD9 diğer tüm ürünleri gölgede bıraktı.
2010’un En İyi Ses Sistemi: Logitech Z-5500
Bilgisayar ve ev sinema sistemi tecrübesini bir adım ileriye götürmek için iyi bir ses sistemi şart. 7.1 kanal ses sistemleri olsa da bu cihazlar her eve uygun değil. Bu sebeple 5.1 kanal modeller daha tercih ediliyor.
Logitech’in toplamda 505 Watt güce sahip, uzaktan kumandalı ve şık tasarımlı modeli Z-5500 yüksek ses kalitesi ile piyasada bulunan çok sayıda model arasından sıyrılıyor. Cihaz 188 Watt’lık subwoofer ile bass seslerde gerçekten üstün bir performans sergiliyor.
2010’un En İyi Kasası: AOpen Nagas G6
Bir kasanın kullanışlı olması için geniş bir iç hacme, kolay montaj olanağı sunmasına, yeterli bir güç kaynağına ihtiyacı vardır. AOpen’ın Nagas G6 modeli tüm bu özellikleri kullanıcılarına sunabilmenin yanı sıra etkileyici tasarımıyla da göz dolduruyor.
Önyüzündeki bağlantılar açısından zengin olan AOpen Nagas G6, beraberinde gelen fan ve ekstra fan yuvalarıyla ve sıvı soğutma delikleri ile de soğutma konusunda sıkıntı yaşatmayacak bir ürün olarak beğenimizi kazandı. Kasada ayrıca 550 Watt’lık bir güç kaynağı yer alıyor. Tüm bu özellikleri bir araya getirince de yılın kasası ödülü AOpen Nagas G6′ya gidiyor.
2010’un En İyi Mürekkep Püskürtmeli Yazıcısı: HP Officejet Pro 8500 Wireless
HP Officejet Pro 8500 Wireless, kaliteli ve hızlı bir baskı almak isteyen fakat baskı maliyetini de düşünen kullanıcılar için tasarlandı. Dört farklı mürekkep kartuşu ve iki adet baskı kafasına sahip olan bu ürün dakikada 11 sayfa renkli baskı alabiliyor.
Tarama, kopyalama ve faks özelliğini de üzerinde bulunduran Officejet Pro 8500, 8.76 cm dokunmatik ekran, Türkçe arayüz ve kablosuz iletişim teknolojisi ile Lazer yazıcılara pazarı dar ediyor.
2010’un En İyi ADSL Modemi: ZyXEL P-660HN-T1h
ADSL modemler genelde göze hitap etmeyen ürünler olmasına karşın neredeyse tüm evlerde yer alıyor. Tasarımlara çok önem verilmeyen bu ürünlere, Zyxel farklı bir bakış acısı kazandırdı. Tasarım özellikleriyle yılın en şık modemi olan ZyXEL P-660HN-T1h, görselliğe hitap ettiği gibi performans tutkunlarını da unutmadı.
Ön yüzü fotoğraf çerçevesi şekilde tasarlanan ZyXEL P-660HN-T1h, 802.11n desteği ve 150 Mbps hızı ile her türlü dekorasyonla uyumlu olduğu gibi teknoloji meraklılarının tüm ihtiyaçlarını da karşılıyor.
{pagebreak::Yılın Ürünleri Beşinci Sayfa}
2010’un En İyi Televizyonu: Samsung UE55C9000
55 inç büyüklüğünde ve bir hayli inçe olan UE55C9000, Samsung’un üst seviye 3D LED TV ürünlerden biri. Başarılı bir tasarıma sahip olan bu ürün, görüntü ve ses kalitesi ile kendisinden söz ettirmesini iyi biliyor. Full HD destekli Samsung UE55C9000, internete bağlanmasının dışında multimedya formatlarının birçoğunu desteklemesi ile de ilgi çekiyor.
Üzerinde bulunan USB girişi sayesinde resim, yüksek çözünürlüklü video ve müzik sorunsuzca oynatılabiliyor. Ürünün tek dezavantajı, Samsung UE55C9000’e sahip olmak için kesenin ağınızı açmanız.
Normal
0
21
false
false
false
TR
X-NONE
X-NONE
2010’un En İyi Lazer Yazıcı: Canon i-Sensys MF8450
Çok işlevli bir renkli yazıcı olan Canon i-Sensys MF8450, dakikada 17 sayfa baskı alabilme ve ağ ortamına bağlanabilme özellikleri ile ilgi çekiyor. 3.5 inç renkli TFT ekranına sahip olan bu ürün, tarama, faks, kopyalama ve renkli baskıyı lazer teknolojisini tek bir cihazda birleştiriyor.
Üzerinde bulunan USB girişi sayesinde, taranan dokümanlar kayıt edilebiliyor. Canon i-Sensys MF8450, isteğe göre dokümanları tarayıp PDF olarak oluşturabiliyor. Ürünün diğer bir özelliği, dokümanları mail ya da bir ağ klasörüne veya bir FTP adresine yollayabilmesi.
2010’un En İyi Video Kamerası: Sony HDR-CX550VE
64 GByte dahili belleğe sahip olan Sony HDR-CX550VE, 1920×1080 Full HD video çözünürlüğü ve 12 megapiksellik resim çekme modu ile üst seviye bir video kamera. Epey etkili bir sensöre (Exmor R) sahip olan Sony, özellikle düşük ışıkta, ayrıntılarla dolu video ve fotoğraflar çekmenizi sağlıyor.
Ürünün diğer bir özelliği yürürken bile en sabit görüntüleri elde etmek için 3 yönlü titreme engelleme fonksiyonuna sahip olması. Epey şık bir tasarıma sahip olan Sony HDR-CX550VE, dahili GPS özelliği sayesinde video klipleri ve fotoğrafların konumlarını otomatik olarak etiketliyor.
2010’un En İyi Güvenik Yazılımı: Norton Internet Security 2011
Kurması ve güncellenmesi son derece kolay olan, kullanımı basit olan ve ayarlarla uğraştırmak zorunda bırakmayan, sistemi yormayan, en yeni açıklara hızlıca müdahale edebilen bir güvenlik yazılımı düşünün. Symantec’in Norton Internet Security 2011 adlı güvenlik yazılımı kullanıcıların dertlerini dinleyen bir program.
Norton Internet Security 2011, Türkçe arabirimi sayesinde kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu da bu ürünü olmazsa olmaz güvenlik yazılımlarının başına getiriyor.
Yılın En İyi İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate
Vista ile kullanıcıları bir türlü memnun edemeyen Microsoft için Windows 7 çok büyük önem taşıyordu. 2009 yılının sonlarına doğru kullanıma sunulan Windows 7 için 2010 yılı adeta hayatiydi.
Windows 7 belki de kendisi için en önemli sene olan 2010′u büyük bir başarıyla atlattı. Kullanım oranı her geçen gün artan Windows 7, kullanıcı dostu olması ve sorunsuz olması ile olumlu tepkiler almaya devam ediyor. Vista’nın yarattığı olumsuz havayı ortadan kaldıran Windows 7, en üst sürümü olan Ultimate Edition ile yılın işletim sistemi olmayı hak etti.
{pagebreak::Yılın Ürünleri Altıncı Sayfa}
Yılın En iyi Kompakt Fotoğraf Makinesi: Canon PowerShot G12
Canon’un kompakt sınıfındaki en gelişmiş makinesi olan PowerShot G12 üstün performansı ile bizden “Yılın Kompakt Fotoğraf Makinesi” ödülünü almaya hak kazandı. Canon PowerShot G12 fotoğraf makinesi, üstün performansı ile hem amatör ve hem de profesyonel kullanıcıların beklentilerine cevap verebilen bir cihaz.
720p HD kalitesinde video kayıt ve Hibrit görüntü sabitleme sistemiyle oldukça başarılı bir çözüm sunan Canon PowerShot G12 HDMI çıkışına da sahip.
Yılın En iyi Klavye ve Fare Seti: Logitech Wireless Wave Combo MK550
Fiyat olarak makul ve kullanımı kolay bir klavye fare seti almak isteyenler için Logitech Wireless Wave Combo MK550 adlı ürün biçilmiş kaftan. Firmanın Wave adını verdiği özel tuş dizilim tasarımı, diğer klavyelere göre daha rahat yazmanızı sağlıyor.
Ürünün yanında çıkan fare el yapısına destek olacak şekilde tasarlanmış. Yumuşak bir yapısı olan farenin yan tarafları sayesinde el daha uygun şekilde hareket ediyor.
Ürünün kısa yol atanabilen tuşları ve 3 yıl çalışan pilleri de setin artılarından. Bu klavye ve fareyi yılın ürünü yapan en büyük unsur ise fiyat performans oranının yüksek olması.
Yılın En İyi Tablet Bilgisayarı: Apple iPad
Apple’ın bu yeni geçtiğimiz yılın en çok konuşulan teknolojik cihazlarından biriydi. iPad, büyük ekranı ve uygulama bolluğu sayesinde tablet PC pazarının oluşmasını sağladı.
Özellikle, iş görüşmelerinde fayda sağlayan cihazla gazete, çizgi roman ve kitap okumak mümkün. Cihazı yılın ürünü yapan en büyük unsur ise iPad’in oluşturduğu yeni bir sektör.
The Wall Street Journal gibi prestijli yayın kuruluşları iPad’in için özel gazete hazırlamaya başladı. Ürünün özellikleri dışında, iPad için oluşturulan sayısız yan ürün ve uygulama, Apple dışında firmaların da para kazanmasını sağladı.
Yılın En iyi Medya Oynatıcısı: Dark CineMania
Artan internet hızıyla birlikte evde sinema izlemeyi sevenler için yeni bir ürün dalı da oluştu. Medya oynatıcılar, MP3, DivX gibi dosya türlerini sadece bilgisayarınızdan aktarmanızla çalıştırabiliyor. Yılın ürünü unvanını kazan ise Dark’ın CineMania adlı cihazı oldu.
Firma bu ürünün de tüketicilerin ihtiyaçlarını ve gerçekten istediği özellikleri ön planda tutmuş. Bu yıl birçok iddialı medya oynatıcı piyasaya sürülmüş olmasına rağmen CineMania, 1080P görüntüyü desteklemesi, SD/MMC yuvası ve iki USB çıkışıyla tüketicilere daha çok hitap ediyor. Türkçe arayüzü bulunan ürünün en büyük artısı ise fiyat olarak gayet uygun olması…
Yılın En iyi Ev Sinema Sistemi: Sony BDV F500
DVD’ler artık geçmişin teknolojisi. Bu yıldan itibaren, Blu-ray diskler ve 3D filmler ev sinema sistemlerinde standart olmaya başladı. Sony’in BDV F500 adlı ürünü ise şu anda piyasada bulunan en makul ve özellikli sistemlerden biri.
3D Ready olarak piyasaya sürülen Blu-ray oynatıcı ufak bir yazılım güncellemesiyle Full 3D destekler hale geliyor. Bravia platformu sayesin internet üzerinden film izlemek ve müzik dinlemek mümkün.
USB desteği ise birçok Blu-ray oynatıcı da bulunmayan en büyük artılardan biri. Çünkü bu sayede ürünü direkt olarak MP3 çalarlara bağlamak mümkün. Setin ses desteği ise yılın ürünü olması konusunda büyük fayda sağlıyor. Ürünü aldığınız zaman, DTS-HD ve Dolby Pro HD gibi son dönemin popüler ses codec’lerini kullanabiliyorsunuz.
:: Sizin için yılın ürünleri hangileri? Forumda bizimle paylaşın.
Normal
0
21
false
false
false
TR
X-NONE
X-NONE
<w:LsdException Locked="false" Priority="1" Na