Sharp, 736ppi Değerinde Ekran Üretiyor
Akıllı telefon teknolojileri gün geçtikçe ilerlerken, bir yandan da cihazlara ait aksamlar örneği görülmemiş yeniliklere kavuşuyorlar. Full HD’den sonra hayatımıza giren ve yeni nesil akıllı telefonların olmazsa olmazı haline gelen Quad HD ekranlar görünen o ki yerini kısa bir süre içerisinde 4K’ya bırakacak.
Akıllı televizyonlarda görmeye başladığımız ve hızla yaygınlaşan 4K kalitesi çok yakında önce tabletlerde olmak üzere hayatımıza girecek. Samsung’un Galaxy S5 LTE-A akıllı telefonu ile tanıştığımız 576ppi değerindeki güçlü ekran yerini bir başkasına bırakacak.
Sharp geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği sunumda 4.1 inç’lik Quad HD IGZO LCD ekranını tanıttı. 1600 x 2560 piksel çözünürlüklü ekranın piksel yoğunluk değeri ise 736ppi. Bu değer mevcut Quad HD ekranların bir hayli üstünde seyretmekte.
842ppi – 4K tablet ekranları
Bu arada Sharp’ın bir süredir 5.5 inç’lik 4K IGZO LCD ekran üzerinde çalıştığı ve 2160 x 4096 piksel çözünürlüğündeki bu ekranın piksel yoğunluk değerinin ise tam tamına 842ppi olduğu konuşuluyor. Bu özel ekran direkt olarak tabletler için kullanılacakmış.
Henüz tanıtımı gerçekleştirilen 736ppi’lık ekran ilk sürümleriyle 2015 yılında üreticilere gösterilecek, 2016’da ise son hali ile seri üretime geçecek.
:: Ekran teknolojilerinin bir sonraki durağı ne olabilir?
" Sharp, 736ppi Değerinde Ekran Üretiyor konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Sharp, 736ppi Değerinde Ekran Üretiyor ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Sharp, 736ppi Değerinde Ekran Üretiyor ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
22 yorum - “Sharp, 736ppi Değerinde Ekran Üretiyor”
Bildiğim kadarıyla insan gözünün keskinliği 500 ppi civarıydı fazlasının birşey ifade edeceğini sanmıyorum. Insan gözünün görebieceğinden daha keskin olması nasıl bir avantaj getirir ki? Adam belki kartaına gösterir. 😀
Allah aşkına 842 ppi değeri nedir. Teknoloji de yeni bişeyler üretiyim derken afedersiniz sidik yarıştırmanın peşinden koşuyorlar. Kullanıcının dilinden anlamıyorlar sanki müzeye koyup sergileyecekler. Şimdi bana kalkıpta bu ekranın çok az enerji tükettiğinden bahsetmeyin. Artık yeter bir kere de Bataryada yapılan yenilik çıkarın bu gidişte bataryayı çıkarıp prize takıp kullanacaz.
herkez gerek yok diYor ama alırken yüksek çözünürlüklü ekran tercih ediliyor çok satıyor para vermeye gelince işler değişiyor 😀
Ha 6inç telefona bataryayı gidip 5-6bin mAh yaparlarsa 4K kabul edilebilir.
KALİTELİ EKRAN VE ŞARJ İÇİN
3,5-4 inch: 480×800 : 540×960
4-5 inch: 720×1280
5-6ich: 1080×1920. YETERLİ
LG yapar bunu en iyi.
İbretlik yorum
Şarj Düşmanı bunlar, HD bile yetiyor 4-5 inç arasına.
Full HD yeter hacı korkuyorum htc nin yeni M9 u quad ekranla çıkar deli gibi şarj yer diye
iphone 6 ekranı cam gibi adamlar telefonu tableti kastırmak için boşa uğraşıyor he.
gayet normal ekranda yahut panelde sharp’ın eline kimse su dökemez…
2560×1600=2K
Olan bize olacak fiyatlar artacak
teknoloji insanlıgın sonu olcak
Ne yapicaz onu ? Gözler görmedikten sonra?
ya yine saçmalamışlar daha farklı teknolojiler üzerinde çalışsalar keşke bize full hd yetiyor zaten
Xperia Z6 Compactın ekranı 🙂
orasını daha net mi görecem
gereksizliğin kanıtı
küçücük telefonlar için bu haber beni heycanlandırmadı, pil teknolojisi gelişse daha iyi