Deloitte’un teknoloji, medya ve telekomünikasyon (TMT) şirketlerini kapsayan Küresel Güvenlik 2010 araştırması çarpıcı sonuçlarıyla yayınlandı. Teknoloji, medya ve telekomünikasyon sektörlerine yönelik bilgi ve bilişim güvenliği konusunda ilginç bulgulara erişen rapora göre son bir yılda bu şirketlerin yüzde 10′u bilişim güvenliği bütçelerinde %10’dan fazla artışa giderken, yüzde 36‘sının güvenlik yatırımı ise bir önceki yıla oranla yüzde 10’un altında kaldı.
Araştırmaya katkıda bulunan kurumların yüzde 37‘si, internetten kaynaklanan tehditlerin giderek daha riskli ve karmaşık bir görünüm kazandığına dikkat çekiyor. Profesyonellerin bu yöndeki endişesi, yetersiz bütçelerden sonra bilişim güvenliğini en çok tehdit eden ikinci konu olarak öne çıkıyor.
TMT şirketlerinin dijital içeriği oluşturması ve dağıtmasıyla birlikte korsanlık, sahtekarlık ve telif hakları ihlallerinde de artış yaşandığına dikkat çeken rapor, bu şirketlerin yarısından fazlasının 2010 yılı içinde en az bir kez olmak üzere güvenlik ihlali durumu yaşadığını ortaya koyuyor. TMT şirketlerinin yüzde 26‘sı ise düzenli olarak kurum dışından kaynaklanan casus yazılım kodlarının atakları altında çalışıyor.
Bu gruptaki şirketlerinin sadece yüzde 30‘u kendi iş ortaklarına derin bir güven duymasına karşın Deloitte uzmanları bu tür konuların test edilip doğrulanmasının güçlüğü konusunda uzlaşıyor.
Günümüzün popüler trendi Cloud Computing (Bulut Bilişim), TMT şirketlerinin de ilgi alanı içinde. Ancak Bulut platformlarında üçüncü parti şirketlerle altyapı, uygulama ve veri paylaşımında bulunmadan önce TMT şirketlerinin güvenlilik ve gizlilik gibi sorunları çözmüş olması gerekiyor.
:: Firmanızı ne tarz yöntemlerle saldırılara karşı koruyorsunuz?