Bir dönemin popüler sosyal medya uygulaması Snapchat, günümüzde eski görkeminden uzak günler geçiriyor. Snap olarak bilinen “Hikayeler” özelliğinin tüm rakipleri tarafından kullanılması ve TikTok sayesinde kısa video akımının yeniden ortaya çıkması bunun temel nedenlerinden olarak kabul ediliyor. Ancak bu gidişata dur demek isteyen şirket, bir süre önce çeşitli avantajlara sahip Snapchat+ isimli abonelik sistemini duyurdu. Görünen o ki oldukça başarılı olan servis, şirketin adeta küllerinden doğmasına neden olacak kadar ilgi çekti!

Snapchat+, iki milyon aktif abone sayısına ulaştı!

Geçtiğimiz Ağustos ayında bir milyon kullanıcı sayısına ulaşan Snapchat+, aradan geçen beş aylık sürede adeta zirveye tırmandı. Kısa süre önce açıklama yapan şirket, iki milyon abone hedefini tutturduklarını açıkladı. Bu da ayda 3.99 dolar ödeyen milyonlar ve dolayısıyla şirket için oldukça önemli bir gelir modeli demek.

Snapchat+

Snapchat+‘ın bu başarısı pek çok kişi için sürpriz oldu. Şirket son yıllarda akıllı gözlük gibi birkaç farklı iş kolu denemiş ancak istenilen başarıyı elde edememişti. Abonelik servisinin başarısının ardında ise farklı özellikler yatıyor. An itibariyle bir düzineden fazla özellik sadece + kullanıcıları tarafından deneyimlenebiliyor.

TikTok, en çok kullanılan Instagram özelliğini kopyaladı

TikTok, en çok kullanılan Instagram özelliğini kopyaladı

TikTok, geçtiğimiz günlerde bazı kullanıcılara özel mesaj sisteminde yaptığı değişiklikler ile ilgili bilgilendirme e-postası gönderdi.

Bunlar arasında kişiye özel özel Bitmoji, öncelikli mesaj ve hikayelere verilen cevapların üst sıralarda olması gibi detaylar artılar var. Örnek vermek gerekirse, mesaj atmak istediğiniz bir ünlü varsa ve Snapchat’i kullanıyorsa, tek yapmanız gereken 3.99 dolar ödemek.

Snapchat+

Snapchat+, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Yeni Zelanda, Suudi Arabistan, Kanada ve Avustralya gibi yerlerde yer aldı. Şimdi ise Umman, Hindistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn, İsrail, Mısır, Danimarka, İsveç, Norveç, İsviçre, Hollanda, Belçika, Finlandiya, İrlanda ve Avusturya gibi ülkelerde de kullanılabilir durumda. Ne yazık ki Türkiye’ye ne zaman geleceği şu an için belirsiz.