Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden birisi olan Qualcomm, küresel çip krizinin gölgesinde üretimlerine devam ediyor. Tüm dünyadaki teknolojik üretimleri etkileyen krize rağmen başarılı bir yıl geçiren şirket, yeni amiral gemisi işlemci için çalışmalarını sürdürüyor.
Qualcomm’dan mobil oyun severlere müjde: Snapdragon Sound
Qualcomm, mobil oyun tutkunları için ses gecikmesi sorunlarını giderecek yeni bir marka ile karşımızda. İşte Snapdragon Sound ve getirdikleriSnapdragon 8 Gen 1+, Mayıs ayında çıkıyor
Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti ile akıllı telefon dünyasında zirveye oynayan Qualcomm, işlemci dünyasını domine etmek için girişimlerini sürdürüyor. Şirket, köklü bir değişikliğe giderek Snapdragon 8 Gen 1+ yonga setinde Samsung yerine TSMC’nin 4nm yongasını kullanmayı düşünüyor.
TSMC, 4nm ile birçok otorite tarafından başarılı görülüyor. Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti de akıllı telefon dünyasında başları çekiyor. Ortaklık ile efsanevi bir yonga seti tanıtmak isteyen şirketler düğmeye bastı. Önemli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Snapdragon 8 Gen 1+, Mayıs ayında piyasaya sürülecek.
Daha önce de Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisinin üretiminin bir bölümünün TSMC tarafından gerçekleştirileceği söylenmişti. Ancak bunun nedeninin küresel çip krizinden kaynaklandığı belirtiliyordu. Ancak Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1+ ismi ile önümüzdeki aylarda çıkması beklenen ürünün üretimi için TSMC ile anlaştı.
Qualcomm, ana kaynağının koronavirüs ve karantina süreci olduğu düşünülen küresel çip krizinden iş yükü olarak etkilense de mali açıdan herhangi bir zarara uğramadı. Şirket, geçtiğimiz ay yayınladığı raporda çip ve tedarik krizlerine rağmen 2021 mali yılını büyüme ile kapattıklarını açıklamıştı.
Şirket, Snapdragon yonga setleri ile büyük tırmanışa geçti. Önemli telefon üreticileri ile Snapdragon setleri konusunda anlaşan şirket, yaklaşık yüzde 42’lik artış ile 5.98 milyar dolar gelir elde ettiğini belirtmişti. Hızlı büyümesine devam eden şirketin yeni işlemcisini ne zaman duyuracağı henüz bilinmiyor.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından veya SDN Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.