Mobil işlemci üreticisi Qualcomm, Snapdragon işlemci ailesini yeni modeller ile genişletti. 810 ve 808 model numaraları ile adlandırılan 64 bit işlemcilerin 2015 yılının ilk yarısında piyasaya çıkacak tablet ve akıllı telefonlarda kullanılması planlanıyor. Yeni işlemciler 64 bit mimarisinin yanısıra büyük performans artışı da sağlıyor.
Grafik performans
Şirket tarafından verilen bilgilere göre, Snapdragon 810 işlemcisinde iki ayrı çip ve toplam 8 çekirdek yer alıyor. 4 çekirdek üst sınıf ARM Cortex A57 işlemcilerinden oluşurken, 4 adet de giriş sınıfı ARM Cortex A53 işlemcisi kullanılıyor. Snapdragon 810, Adreno 430 grafik çözümünü sunuyor. Qualcomm‘un iddiasna göre Adreno 430 hali hazırda mevcut cihazlarda bulunmayan Adreno 420‘ye göre yüzde 30 performans artışı sağlıyor.
Hızlı WiFi ve LPDDR4 bellek desteği
Snapdragon 810, kısa süre önce duyurulan MU-Mino wireless teknolojisini de destekliyor ve mobil cihazlar için daha hızlı WiFi bağlantı sağlıyor. LPDDR4 bellekler de işlemci tarafından destekleniyor.
Snapdragon 808 biraz geride
Snapdragon 808 ise 810 modelinin bir düşük kademesini oluşturuyor. 6 çekirdekli işlemcide 2 adet ARM Cortex A57 çip ve 4 adet Cortex A53 çip yer alıyor. Snapdragon 808‘in grafik çözümü ise Adreno 418 olarak belirlenmiş durumda. İşlemci LPDDR3 bellekleri destekliyor.
:: Yeni işlemcilerin özelliklerini yeterli buldunuz mu?
bunlar pc yi bile uçurur
Güzel güzel.
Sony Xperia z 3 yada z4 de geldiği an alırım
Nokia Dünya’da bu işlemciyi kullanan ilk akıllı telefonu yapacaktır o zaman
arkadaşlar şu adamları zengin etmek yerine lütfen ihtiyacınız olmadığı sürece telefon değiştirmeyin, elinizdeki telefonu 2, 3 yıl kullanın! onlar nasıl ellerindeki teknolojiyi pazarlama stratejisiyle yavaş yavaş piyasaya sürüyorlarsa sizde piyasayı hareketlendirmek yerine onların bu tavrına karşı koyun ve telefon almayın!
U babana rahmet 4 gHz olur bunlar 😀
Ilk 805 sonra bunlar.. kapitalistler az az verir para sonucta
Eğer htc seneye kadar batmazsa sonraki amiral model için Snapdragon 810 kullanmalı. Telefonun şekli iyi ama içi fos.
Sony Xperia z 3 yada z4 de geldiği an alırım
hmm demekki galaxy s5 almamak lazım 1 sene daha s3 ile idare etmek lazım
gelsin 1820
808 çöp, 810 eh işte. Seneye de adam gibi tel yok anlaşıldı. G2 seneye de akar.
Teknolojiye ayak uydurmak gerçekten çok zor… 🙂
Nereye gidiyo bu qualcomm arkadaş
Bugün bi 2.el telefon satan bayiye gittim.Sorumlu bana
Turkcell t10 nu önerdi.20 Tl ye en iyi telefon budur dedi
Bende aldım Telefonda Asphalt 8 GTa san adreas high te
bile hiç hiç hiç kasmıyor öneririm özellikleri şöyle
Turkcell T10 un
Turkcell T10 da Snap Dragon 1000 var ve özellikleri şöyle
5.00 ghz işlemci
8 gb ram
4 gb ram ekran kartı 2048 bit
androidi uçurur 810
Simdilik htc one’dan memunum, bir yil kullandim, ve bu seneyide idare eder diye düsünüyorum
808 nedir ya şimdi üreticiler önce 808 i kullanır 810 u ertelerler buda sinir bozucu olur kesin öyle yapacaklar
daha 805 çıkmamış. millet 808 ile 810 nun derdine düşmüş. hay Allah ım ya!
Daha 805 i görmedik adamlar 808 ve 810 u çıkardılar.
Qualcomm tekel olma yolunda ilerliyorlar. Inşallah sağlam bi rakip çıkarda Qualcomm un fiyat politikasini tekrar gozden geçirmesini sağlar.
Bu donanımlar Android’de göz boyama amacından öteye geçemez. Android her zaman en son sistem cihazlara göre yapılıyor. Mesela, Galaxy Note III her zaman Galaxy S4’den daha stabildir. Çünkü Android işletim sistemi en son sistem cihaza göre optimize edilir ve diğer tüm telefonlarda performans sorunları belirir. Bu da Android’in ne kadar para tuzağı bir sistem olduğunu kanıtlar.
iOS’un durumunu bilmediğim için hakkında konuşmayacağım.
Ancak Windows Phone’da durumlar farklıdır. Microsoft ve Nokia işletim sistemlerini en düşük sistemli cihazda test edip onayladıktan sonra sunarlar ve böylece piyasadaki WP işletim sistemli cihazlar son derece stabil çalışır.
Microsoft ve Nokia, Android’in bu eksiğinden faydalanarak bu yönde politika izliyorlar ve gelecekte Android’e fark atacaklarını düşünüyorum. Tabii Google’ın gözü paradan başka şeyleri görmeye başlarsa o zaman işler değişebilir.
Benim bir sorum olacak bilen varsa lütfen cvplasin.
Bu islerimcilerin calisabilmesi icin, isletim sistemininde 64 bit uyumlu olmasi lazim diye biliyorum! Ve Şuan piyasanin hakimi olan ve birçok markanin kullandığı Android işletim sisteminde bu 64 bit islemciler nasil çalışacak diye merak ediyorum :s çünkü bildigim kadariyla android 64 bit uyumlu bi sistem değil. Bilen birisi aciklarsa sevinirim.
Bence windowsun androidi geçmesi için kesinlikle o iğrenç ara yüzünü değiştirmesi lazim.
seneye yine her telefona eski gozuyle bakılır
Millete S801 i daha vermiyorsun gelip iki yeni işlemci lansmanı yapıyorsun haha.S810 4k ekranları destekliyormuş abi bu nedir daha 4k tv ler alamıyoruz adamlar telefona destek veriyor ve işlemciyi resmen darboğaz yapıyorlar.Her gün ayrı bir telefon hergün ayrı bir işlemci böyle yürümez Z1 alanlar 2 ay sonra Z2 çıktı bu nasıl iş.Android kullanıyorum ama eksikleri çok.İphone en iyisini yapıyor senede bir telefon oda en iyisi ve stabil.Meselo Lumia serisi androidteki s800 de telefonlar kasabiliyor ama windows phonede öyle değil yağ gibi akıyor ve son derece stabil marketii birazdaha gelişirse kesinlikle winPhoneye geçerim android stabilleşmesi lazım.Her aya yeni işlemci çıkmaması lazım para veren bu millete yazık.Bence markalar apple gibi senede 1 bilemedin 2 tane telefon çıkarmalı.İşlemciler ise 2 senede 1 yeni ve daha stabil bi ürün sunmaları lazım.İşletim sistemi androidde daha iyi ve daha stabil bir işletim sistemi üretmeli.Yanılıyorsam uyarın arkadaşlar.
qualcomm’un önüne geçemezler. destekleyen oyun olmasa da adamlar yapıyor arkadaş.
Zaten bu işlemci saat hızlarını bize öğreten, telefonda ne kadar RAM’in bulunması gerektiğini söyleyen Android değil mi? Kullanıcılara ne bütün bunlardan? Hepimiz sanki program geliştiricisi gibi çıkan işlemcileri kovalıyoruz. Bilgisayarımda bile RAM ne kadar boş ilgilenmezken, cebimdeki iki oyun oynayıp mesaj attığım aletin RAM’inin ne kadarı boş ve ya boşaltmam gerekir mi diye ben niye ilgileniyorum? Ne kadar dandik bir sitemdir bu yahu?
Bu da Android’in ne kadar para tuzağı bir sistem olduğunu kanıtlar.
iOS’un durumunu bilmediğim için hakkında konuşmayacağım.
Ancak Windows Phone’da durumlar farklıdır. Microsoft ve Nokia işletim sistemlerini en düşük sistemli cihazda test edip onayladıktan sonra sunarlar ve böylece piyasadaki WP işletim sistemli cihazlar son derece stabil çalışır.
Microsoft ve Nokia, Android’in bu eksiğinden faydalanarak bu yönde politika izliyorlar ve gelecekte Android’e fark atacaklarını düşünüyorum. Tabii Google’ın gözü paradan başka şeyleri görmeye başlarsa o zaman işler değişebilir.
Ios tamamen müşteriyi düşünüyor değil mi?
Alırken yolsun, uygulama indirirken yolsun. Çok iyi gerçekten.
O telefonların niye stabil olduğu da çok açık.
Firma sayısı belli cihazlara yazılım yapıyor. 10 farklı modele mi yazılım yapmak kolaydır yoksa 1 2 taneye mi?
Bu ne abi ya daha çıkmayan grafik yongasının yüzde 30 iyisini yaptık diyorlar şaka gibi
Artık telefon piyasasının cıvkı çıkmaya başladı. Bu ne 2 ayda bir yeni çip mi çıkar? sürekli amiral gemisimi değiştirilir? Bence de bunların hepsi Google tuzağı. adamın işletim sistemi her çipte kasıyo. En güzli Alın bi tane Windows Phone rahatlayın. Stabil telefon görün. Mağazasıda gelişiyo. Ben şahsen çok memnunum. Androidden WP ye geçtim bu güne kadar telefonu çok yanlış bildiğimi öğrendim. WP de anlıyo insan telefonun ne olduğunu. Tanii İOS’ta güzel WP beğenmezseniz İOS ta kullanabilirsiniz.
Bunların tüketiciye ne gözle baktığını anlıyor musunuz şimdi. S800 ile doyum noktasına ulaşılmıştı uzatmaları oynayıp hızlandırılmış versiyonuna 801 ismini verdiler. Baktı artık GHZ işi sökmüyor 8 çekirdek, 64 bit, 2k-4k ekran, ddr4 bellek, gpu derken tüketiciyi kandırmada türlü naneleri yiyorlar. İşletim sistemi de donanıma doymayan yapıda tasarlandığı için mobil sektörde tüm üreticiler tezgahı kurmuşlar. Unutmayın ki cebinizdeki bir telefon, masaüstü bilgisayar gücünde de olsa 4-5 inçlik ekranda şu an ne yapıyorsanız o zamanda aynı şeyleri yapacaksınız.
Birkaç ay önce 64 bit gereksiz diyen Androidçiler şimdi 64 bit telefon kullanabilecek 😀
Bunun sonu yok arkadaş. Aralıklı aralıklı çıkartıp telefon şirketleriyle bir olup bizi çarpıyorlar. Bizde forumda yok iphone HTC yi döver diye tartışalım anca.
Tam da z2 nin satışa çıkmasını beklerken yapılacak haber miydi bu? Şimdi düşün dur, z2 mi almalı yoksa snappdragon 810 mu beklenmeli?
Rambo_FT iOS de aynı şekilde test ediliyor. iOS 7 çok fazla efekt içerdiği için iphone 4 ler biraz zorlandılar ama çalıştırdılar.
ZİYARETÇİ 07.04.2014 22:19 arkadaşlar şu adamları zengin etmek yerine lütfen ihtiyacınız olmadığı sürece telefon değiştirmeyin, elinizdeki telefonu 2, 3 yıl kullanın! onlar nasıl ellerindeki teknolojiyi pazarlama stratejisiyle yavaş yavaş piyasaya sürüyorlarsa sizde piyasayı hareketlendirmek yerine onların bu tavrına karşı koyun ve telefon almayın! 1
androidin özelliği nedir? açık kodlu olması. tamam belki 10 tane firma var ama bu 10 firma da kendi androidlerini geliştirebilir, cihazlarına optimize edebilir değil mi? kodlar ortada lisans ortada isteyen istediği gibi düzenler. google sadece işin çekirdeğini yapıyor. ambalajı üreticilere kalmış. üreticiler sistem yapamıyor haliyle android stabil değil, bu kafayla da uzun bi süre olacağını zannetmiyorum.
bu işin sonu yok her geçen gün yeni şeyler çıkıyor bunların hepsine nasıl para sağlayacağız
İnsanlar nokiada bile snapdragon 800 arıyor, androidde de arıyor tabi. Ama asıl bakmaları gereken yer donanım değil işte. Android sömürme odaklı değil, androidin kendisi sistem kaynağın sömürdüğü için daha fazla donanım istiyor. Ya da uyanık üreticiler boşta kalan remleri felan umursamadan sürekli yüksek remli telefon çıkarırken biz de vay be 3 gb gerekliymiş felan diyoruz. Adamlar sistemi özelleştirecem diye ortaya donanıma aç sistem çıkarıyor.
Zaten burada tartışılan da ambalajın kötüleşmesi değil mi?
Adamlar 10 model çıkarıp 1 tanesine bile stabil sistem yapamıyor, bunu saf androidle karşılaştırmak mantıksız işte. Bunu söylüyorum.
Androidin nexusları nasıl bilmiyorum ama iphone kadar stabil olabilirler, olmasalar bile diğer android modellerden stabildirler.
Sonuçta her marka amiral gemisi haricindekileri stabil yapamıyor, amirali de bir yere kadar stabil yapabiliyor.
2011 2012 modellere 2014 modellerin uygulaması özellikleri port edilebiliniyorsa öte yandan diğer sistemlerde bir uygulama için telefon değiştirmek gerekiyorsa evet android sömürme odaklı
s3 e devam
Yerli üretim şart zaten hepsi donanımı ve yazılımı aynı yerden alıyor bir tek model de farklılık oluyor
Bence andorid işletim sisteminin tek eksiği stabilite dir.Ve çok fazla enerji,işlemci,gpu vs tüketmesi.Bkz winPhonelerde geçen senenin işlemcisi kullanılırken aynı oyun performansı alınabiliyor.Donanımlar artık uçmuş durumda sorun yazılımda.Senede 10-20 ürün üreticeğine bir telefonbir tablet üret adam gibi üret kardeşim.Bence apple bunu çok önceden başarmış bir firma.
bende lg optimus g var snapdrafon s4 pro var yani ,hic bir sekilde kasilma ,yada uygulama yetersizligini görmüyorum ,yani olay android de degil tüketici cilginliginda , tutmuslar bir benchmark sanki ,cizgiyi ilk kim gececek yarisi yapiliyor ,elinizdekiyle yetinmeyi bildikten sonra okadar uzatmamak lazimdegil , ben bu telefonla en az rahat bir 3 yil kullanirim sonrasi Allah kerim ama ac gözlülülügümüz ,farketmeyecegimiz rakamlara paralar döküyoruz
Desenize artık 6 gb ram li tel ler tabletler görücez
Bu gelişmelere bakarsak hiç telefon alamayız diye düşünüyorum, 810 çıkacak 805 li almak olmaz yada s5 çıktı ama premium çıkacakmış bekle g3 de beklenir e z3 de var… şimdi böyle düşünürsek sonu yok. bakıyorum ben şimdi telefonlara birinin yapıp diğerinin yapamadığı ne yani bir markanın üst yada orta seviye telefonları gayet yeterli. biz bunlarla ne yapıcaz o önemli ben şahsen oyun oynamam sadece sosyal ağlar kamera ve birazda ondan bundan. bir s3 ün bile 4 çekirdeğini çalıştıramamışımdır daha, ozaman bana şuanki üst seviye telefonlar gayet yeterli alt seviyeler bile yeter ama hadi gözümüz yukarda diyelim şuankiler yeterli bence 810 850 900 sonu yok bunun face twitter başka neyapıyoruz kendi adıma diyorum sizde neyaptığınıza göre düşünün bence
Wp platformu çok hızlı gelişen bir platform durumunda. Adımlarını çok sağlam atıyorlar android platformunda ise adımlar hızlı ancak çok dağınık bir şekilde atılıyor kimin ne yaptığı belli değil. Benim eleştirdiğim parayı veren bizler madur oluyoruz bkz Z1 alanlar 3 ay sonra Z2 çıktıklarında ”be ne lan daha yeni aldım” diyorlar keza samsung vb de öyle. 1 yılda çok fazla ürün üretiyorlar ve bakımlarını yapamıyorlar bu yüzdende android allak bullak olan bir sisteme dönüyor. Elbette her kezin zevki farklı sen bütün işlerini rahatlıkla görebilirsin. Ufak bir ekleme wp marketi evet daha az uygulama var ancak hepsi sağlam ve işe yarayan uygulamalar ki 80.000 küsür uygulama var. Play store öyle değil örn flappy bird klonları ve virüslerle dolu Bunlar android aştığı zaman çok iyi bir yere gelecek. Zaten goolgle SILVER adında bir işletim sistemi hazırlıyor daha doğrusu androidin stabil halini hazırlıyor eğer doğru bir haberse ve başarılı olursa android zirveden kolay kolay inmez.
android erbapları konuşmuş bakıyorum. android kasıyor yeaaaaaa demi len var ya güldürdünüz gece gece mübarekler
Aynen.Androidi birazcık olsun kullanmayı bilen birinin telefonu kasmaz
1.5 senedir ANDROID kullanıyorum, Android 4.4.2 dahil tüm sürümlerini cep telefonumda denedim. Kusura bakma ama Android düşük sistemli – orta sistemli – orta uç seviyeli cihazlarda (üst uç seviyeler hariç) kasıyor. Bunu her yerde ve herkeste görüyorum Nexus’lar hariç. Android kullanmasam neyse de şu an ben gülüyorum
Gülme meselesini bir kenara bırakırsak, Android’in ne kadar gereksiz kodlarla dolu olduğu bilinen bir gerçek. Linaro boş yere Android’i düzene sokmadı. Madem Android stabil, neden Google her yeni Android sürümü çıkarırken "Daha stabil!" diyor? Satış politikası… Ayrıca ben öyle telefon manyağı değilim, 2-3 yılda (hatta ilk Android telefonumu aldığımda 4 yıl için almıştım) bir telefon değişirim. Öyle zengin falan da değilim telefonlar arasında cirit atayım, en stabilini bulayım. Ben 900 lira verdiğim telefondan her şeyi beklerim; kamera, dayanıklılık, ekran, ses, hatta fiziksel klavye bile ararım. Bulamadım mı tabii ki her alanda sesimi yükseltirim. Android’in en kötü yüzünü gördüm, kusura bakmasın bu işin içinde Sony’den Google’a herkes hatalı. Verdiğim 900 liranın kuruşu kuruşuna hakkını isterim. Ancak telefonum 500 liralık bir Lumia 525 olamıyorsa bu konuda telefonumda emeği geçen tüm şirketler suçludur.
qualcomm isterse s2000i duyursun almak zorunda değilsiniz.android kullanmak zorunda da değilsiniz akılsız wp ve kazıkçı ios sizleri bekliyor
xperia pro ile çok mutluydun ama
İlk zamanlar öyleydi. Zamanla orjinal sistem bileşenlerinin dahi güncellenip telefonu kasmasıyla çöp oldu. Telefonu ilk açıp hiç internete bağlamadan ve tek bir uygulama yüklemeden stabil kullanabiliyorum. İnterneti bağlar bağlamaz ilk uygulama güncellendiğinden itibaren telefon kullanılmaz hale geliyor. Bunun nedeni ise karmaşık kod yapısına sahip Android’dir. Uygulamalar git gide daha az ram tüketmesi gerekirken daha fazla ram tüketmeye başlıyorlar. Malum Android işletim sistemi ve uygulamaları, Windows Phone gibi en düşük sisteme göre değil en yüksek sisteme göre yapılıyor.
Yani evet mutluydum ama Windows Phone’u fark edince gerçekleri gördüm.
Windows phone daha mı iyi diyorsun ?
512 MB ram’li telefonda oldukça stabil olduğu için WP daha iyi diyorum. Galaxy Note III ve Nexus gibi pahalı telefonlarda Android stabil olabilir, ancak eşit donanımlar ile kıyaslama yapmamız lazım, hatta eşitliği düşük sistemlerde sağlayıp test etmek lazım. Ancak öyle en iyisi bulunabilir.
androidin karmaşık kod yapılı olması kullanıcıyı ilgilendirmez.
Eğer bu karışıklık sistemi kasıyorsa bile mi? Android ile iOS için "Uygulama geliştiricileri gözünden" başlıklı makale okumuştum. Android’de uygulama geliştirmek iOS’a göre zor ama yayınlamak çok kolaymış. Çünkü herhangi bir test ve onay süreci yok. iOS’ta uygulama geliştirmek kolay ancak yayınlanması zor. Çünkü bir çok testten ve onaydan geçiyor. Sadece buna bakarak dahi Android’in ne kadar karmaşık yapıda olduğu anlaşılabilir. Hatta burada laf Android markete geldi. Android markette yığınla virüs dolu uygulamaların neden çoğunlukta olduğunu anlamak sanırım hiç zor değil. Ancak bu Android’in suçu değil tabi, uygulamaları denetmeden yayınlayan Google Play Store’un suçu.
Her neyse, sonuçta tartıştığımız şey; hangi işletim sisteminin donanımları çok daha üstün bir şekilde kullanabildiğidir. Android’in bu noktada kaybettiği kesin. Zaten yakın zamanda dünya pazarlarındaki yerini Windows Phone ile değiştirecektir eğer böyle giderse.
Turkcell cin copluklerindeki telefonlari insanlara itekliyor…..