Hawaii’de düzenlenen Qualcomm Summit etkinliğinde markanın en güçlü işlemcisi Snapdragon 855 hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Açıklanan verilere göre Snapdragon 855 işlemcisinin performansı ile ilgili detaylar paylaşıldı.
Snapdragon 855 performansı ile büyülüyor!
Qualcomm’un yeni nesil işlemcisinde Apple, Samsung ve Huawei’nin yeni işlemcileri gibi yapay zeka birimine de yoğun bir şekilde odaklanılmış. Mimari güncellemelerin ve üretim teknolojisinin geliştirildiği 855, ayrıca yapay zeka ve 5G performansıyla da ön plana çıkıyor. İşte karşınızda Snapdragon 855’in mimarisi hakkında tüm paylaşılan bilgiler!
Kyro 485: Temeli ARM CPU’ya dayanan Kyro 485 çekirdekleri ile birlikte eşsiz bir performans sunmayı hedefleyen Qualcomm oldukça iddialı geliyor. Bir önceki nesil Kyro çekirdeklerin performansı ile ilgili yapılan karşılaştırmaya göre, Kyro 485 çekirdeklerinin yüzde 45 daha hızlı olduğu vurgulanıyor. Snapdragon 855 işlemcisinin çekirdek dağılımı ise şöyle;
– 1 adet 2.8 GHz hızındaki çekirdek: 855 işlemcisinde yer alan söz konusu bu çekirdek, 2.84 GHz’e kadar çıkabiliyor. Telefonu zorlayacak olan işlemlerde devreye girecek olan bu çekirdek, telefonun daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacak.-
-3 adet 2.4 GHz’lik çekirdek: Qualcomm’un yeni nesil işlemcisinde yer alacak olan bu çekirdekler, en zorlu görevleri üstleniyor.-
1.8 GHz hızında çalışan 4 adet çekirdek: Söz konusu bu çekirdekler ise telefonun gündelik ve sıradan işlemlerini yürütebilmesine yardımcı olacak.
Tüm bunların haricinde ise paylaşılan bilgiler göre Snapdragon 855 işlemcisinde yer alacak olan Adreno 640 grafik birimi ise bir önceki nesil Adreno 630‘dan Vulkan 1.1 desteği sayesinde yüzde 20 daha hızlı ve daha güçlü olduğu belirtiliyor.
Snapdragon 855 yapay zeka konusunda rakip tanımıyor!
Gelelim yeni nesil işlemcinin yapay zekasına. Yapay zeka konusunda oldukça iddialı olan Qualcomm‘un yeni nesil işlemcisi etkinlik sırasında insan beyni ile karşılaştırıldı. Yapılan karşılaştırmada yetkililer yeni nesil işlemcinin otomatik öğrenme konusunda Kirin 980 ve Apple A12 Bionic işlemcisine göre daha gelişmiş özelliklere sahip olduğu da gözler önüne serildi.
Açıklanan resmi bilgilere göre Nöral İşletim Ünitesi sayesinde yeni nesil işlemci bir önceki nesil Snapdragon 845’e göre daha hızlı olduğu da belirtildi. Yeni işlemcide yer alan Spectra 380 ISP sayesinde, Qualcomm’un yeni nesil işlemcisi 60 fps‘de 4K video çekerken bir önceki nesil işlemciye göre yüzde 50 oranında daha az güç tükettiği de özellikle belirtiliyor.
Bu da şu anlama geliyor ki, yeni nesil işlemci ile birlikte Qualcomm, akıllı telefonların pil ömrünü de üst seviyelere taşıyacak. Peki, siz yeni nesil işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz…
A12 Bionic geçilebilecek mi?
Bos muhabbetler bunlar islemcinin sayisal skoruna takilmak mantiksiz ayrica a12 yi anroid telefonda test etmek lazm qualcomm ve exynoslarida ios da ancak ozaman sonuclar belli olur
İki yıl geriden gelerek mutlu olmak bu olsa gerek
Hem duyacaksiniz hem göreceksiniz; ayni anda… peki o da bizi gorecek mi….
Ne performans i hız hep 2, 8 2,4 vs, daha çok hız olmuyor mu 3,4 ,5 ghz hız. Telefon bataryasi mi yanıyor ne? Bu teknoloji 8-9 yıldır ayni şeylerle devam ediyor. Yenilik katan bir şey yok öyle avam tavam diyecek. Kamera lensi geliştir hızları odaklasfir ve soğutma koy vs vs. Bataryalarda hicbir değişiklik yok. Nerde 5000 mah bataryalar yada seker lityum yada boford livn kapsüllü yeni bataryalar. Daha geliştiriciler bir halt edemedi mi 3-4 yildir denemede başarısız mi oldular ney yani. Telefona bataryalar dayanmiyor hicbir forma soyle boyle ovunmesin. Full kullanımda 16 saatlik giren bir telefon henüz icat edilmedi. Şuan piyasada en ideal pil lenovo p2 5100 mah pilli telefon oda full kullanımda ilk basta 15 saati görür 6-7 ay sonra 13 saate 1 yıl sonra 11 saate , 2-3 yıl si da ise 9 saate düşüyor. 4-5 yılda ise telefon artik batarya pert oluyor. Full kullanımın sonuçları. Açık ve net.
3 4 GHz hızından bahseden arkadaş. Fizik kanununu kim yenebilmis? Artan frekans ile bu ısı 10 santimlik alanda nereye yayılıp atılacak? En önemliside ısınan her işlemci frekans düşürür. Yüksek saat hızı yüksek performans demek değildir.
Kagıt üstünde snp810 vardı, birde kullanımda snp810 vardı. İşin sonu günlük kullanım. Şu anda kamera ve ekran işlemciden daha önemli, orta düzey işlemciler bile android uygulamalarını rahatça karşılıyor. Bu işlemci belki Microsoft’un işine yarar.
Her çıkan işlemcide %40 %50 az güç tüketimi diyor telefonlar aksamı zor buluyor böyle kandırılmak ne acı yıllardır batarya performansı artıyor ama hala vasat bu batarya yalanını dinlemekten sıkıldık
Değişiklik yok diyen arkadaş, güç tüketimini %50 düşürmek az bir şey mi. Bide 5 bin mah batarya yazmışsın, önemli olan mobilitedir adamlar bu yüzden yüksek batarya koyup geçmek yerine o kadar ar-ge yapıyorlar. Cahilin biri çıkıp eleştiriyor. Sen telefona 3.4 işlemci koyarsan şuan 39 derecenin altına düşürülen telefonlar tekrar 55 dereceleri bulur. Sonra yeavv o kadar para verdik PupG de takılıyor der yine eleştirirsiniz. Nereden ne kadar eğitimin var bilmem ama sen tek başına yüzlerce mühendisten daha mı iyi biliyorsun! Kaç kere test yaptın? Kaç işlemci mimarisi çizdin? Apple’ ın veya Samsung’un işlemci mühendisi bu işlemciyi eleştirse anlarım, yanlış anlama da sen kimsin acaba! Bi kendinize gelin ya, çorap üreten ülke vatandaşı cpu üreten ülkeleri eleştirir olduk. Saygı duy SAYGI… Ç.T
Hiç inandırıcı değil her zamanki klasik haberler saman alevi gibi yani
Her yeni çıkan telefon veya işlemci için hep pil ömrü daha iyi olacak diyorlar ama hepsi pazarlama taktikleri
Merhaba. Ben 2019 da Pochophon F2 bu 855 le gormek isterim. Inwallah oyle olur. Hemen alirim. 🙂
Bu yapay zeka Zeki Müren’ i de görüyor mu?