Dünyadaki bilim ve teknolojinin ilerleme hızından çok daha düşük bir ivmeye sahip olan batarya teknolojileri, teknolojinin gelişmesindeki en büyük engel.
Elektrikli otomobillerden tutun drone’lara, akıllı telefonlardan aklınıza gelebilecek depolanan elektrikle çalışan pek çok cihazın kullanımı etkileyen düşük pil ömrü, SolidEnergy ile sona erebilir.
Massachusetts Institute of Technology MIT araştırmacıları tarafından kurulan SolidEnergy, yeni pil teknolojisini 2017 yılında Dronelar üzerinde ilk defa kullanmaya başlayacak.
Yeni pil teknolojisi neler getiriyor?
Tweaktown‘ın haberine göre yeni pillerde, eski pillerde gördüğümüz Lityum Metal tekrar kullanılacak. Fakat buradaki gelişim bu lityum metal folyoların çok ince şekilde yerleştirilmesinde.
Daha ince ve küçük olan folyo, normal hücrelerden daha fazla iyon saklayabiliyor.
Li-Metal eski piller hem büyük yer kaplıyorken, hem de tehlikelere açıktı. Li-ion pillerle beraber anot kısmında kullanılan grafitine göre daha az yer kaplayan ve güvenlikli olan yeni pil teknolojisi, benzer boyuttaki bir Li-ion pile göre iki kat enerji sunabiliyor.
Güvenlik testlerinden geçen ve özellikle drone ile otomobillerde kullanılabilecek olan bu pahalı pil teknolojisinin hacimli üretimi şimdilik kesin değil.
12 milyon dolar bağış toplayan SolidEnergy, dünyanın büyük pil üreticileriyle anlaşarak bu pil teknolojisini hayata geçirebilir. Tabii üreticiler de bunu isterse. Gerçekçi düşünmek gerekirse, üretimi epey masraflı olan bu yeni pillerin üretimi için 12 milyon dolar az bir rakam.
ARM’ın işlemci lisansını alarak işlemci üreten firmalar gibi, gelecekte belki SolidEnergy’nin pil teknolojisini lisanslayacak büyük üreticiler görebiliriz.
Eğer yeni piller yoğun bir şekilde üretilir ve hayatımıza girerse, iPhone’da kullanılan 1.8 Ah’lik pilden çok daha ufak boyutlara, 2 Ah’lik bataryalar ya da aynı büyüklükte 2.6 Ah seviyesinde bataryalar görebiliriz.
Hiç şüphesiz ki bu yeni teknoloji özellikle elektrikli otomobillerin geleceği için de oldukça önemli. Bakalım pil teknolojilerinde önümüzdeki dönemlerde bu etkileri görebilecek miyiz?
:: Pil teknolojisi 2 kat gelişse, hayatımızda sizce neler değişir? Gelin tartışalım…
2 kart mı vay anasını
böle haberler hep çıkıyor ama sonuç yine değişmiyor nedense 🙂
Zaten en büyük sorun bu çünkü çabuk dolum yapan değil uzun giden bataryalara ihtiyaç var
Geç bile kaldı bu pil ne menem bisey ki hersey ilerledi o kablumbağ gibi 2 sene oteden geliyo hayirlisi
Hidrojenli pil de yapmışlardı o gelsin yeter (Saniyede dolduğu için neredeyse sınırsız enerji işte telefonlar için)
tweaktownun sadece haberlerini değil yarışmalarını da alın. adamlar gtx 1060 veriyor. siz bari gtx 960 verin
Apple büyük ihtimal komple firmayı satın alır çözer işi kökten uğraşamaz öyle lisans bilmem ne adamların tarzı değil
Bu. Teknoloji. Telefonlara bi an once aktarilsa 1 gunu. Zor cikaran bataryalardan biktik. Eskisi gibi 1 hafta batarya omru. İstiyorz
bu teknolojiler zaten vardı ama adam niye koysun 2 yerine 3 koymuyorki bir üst modeli al sen nasıl satış yapacak adamlar herşeyin en iyisini koysa
güçlü işlemciler olduğu sürece pil hiçbir zaman dayanmaz.bir telefondan bilgisayar performansı beklemek manasız.
Çok güzel olur böyle bişey olursa
telefonlara 20 bin lazım artık böylece 1 hafta gideriz
Birim fiyatları belli değil mi?
pil teknolojisinde böyle bir gelişme olsa bile zor, kime hangi telefonu satacaklar ? düşünün belkide var ama kullanıma sunulmuyor.
Nereye Kadar abi Artık Pilde Devrim gerekiyo Li-ion da Nereye kdar
Kaliforniya Irvine Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, kendi açıklamalarına göre kazara gerçekleştirdikleri bir buluşla 400 yıl boyunca dayanabilen bir batarya teknolojisi icat etti. 200 bin şarj döngüsünü destekleyebildiği belirtilen bu batarya teknolojisinin, herhangi bir değiştirmeye gerek kalmadan çok uzun yıllar boyunca aynı bataryayı kullanmayı mümkün kılacağı düşünülüyor.