Dart atan bir drone gerçek koşullarda test edilmeye başlandı. 1 ila 4 metre uzaklıkta hedefi doğru bir şekilde vurabiliyor. Araştırmacılar, geliştirmenin bu aşamasında robotların tekrar eden görevlerde en iyisi olduğunu açıkladılar.

Drone’lar bu kez organ nakli için havalandı!

Drone’lar bu kez organ nakli için havalandı!

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki araştırmacılar kornea ve böbrek nakilleri için test uçuşları yaptılar. Drone sayesinde organlar hasar görmedi

Dartları hızlı ve doğru bir şekilde atabilen dronlar üretiliyor

Bu özellik, droneları belirli görevler için ideal hale getirebilir örneğin; çok geniş bir alanda hareketleri izleyebilen bir ağ oluşturan düzinelerce otonom sensör düğümünün konuşlandırılması gereken tehlikeli alanlarda kablosuz sensör ağları kurmak.

Imperial College London’ın Aero Robotik Laboratuvarı’ndaki bilim adamları, dartları hızlı ve doğru bir şekilde atabilen droneları üretti. Bu durumda drone, sensörlerle donatılmış lazer dartlar için bir fırlatma platformu olarak kullanılır.

Bu dartlar, yaylı bir fırlatıcıdan ateşlendikten sonra 4 metreye kadar olan nispeten yumuşak hedefleri 10 cm hassasiyetle vurabilir. Robotik drone kadar hassas değiller ancak bu dronelar hedeflerinden güvenli bir mesafeyi koruyabilirler. Gelecekte araştırmacılar, mıknatıslar, yapıştırıcılar veya kimyasal bileşikler dahil olmak üzere birçok potansiyel bağlantı mekanizması olduğuna dikkat çekiyor.

İlk testler sistemin oldukça güvenilir olduğunu gösterdi. Ancak bazen hedefin bir metre yakınında dartlar bazen hedefi vurmak yerine zıplayabiliyor. 1 ila 4 metrelik bir mesafede dart, hedefe zamanın yüzde 90 ila 100’ünü vurdu. Sistem manuel olarak çalıştırılmasına rağmen dış mekan testleri de başarılı oldu. Araştırmacılar, gelecekte “düzenli ve güvenli operasyonların bağımsız olarak gerçekleştirileceğini” belirtiyorlar.