Corona virüsü sebebiyle işten çıkarmaların önüne geçmek için işten çıkartmayı üç ay süreyle yasaklaması planlanan torba yasa teklifiyle birlikte bir de yeni internet düzenlemesi geliyor. Teklifte yer alan detaylara göre, günlük erişimi 1 milyon ve daha fazla olan yabancı kaynaklı sitelerin Türkiye’de temsilci belirtme yükümlülüğü gelecek.
En hızlı internete sahip ülkeler! Türkiye’nin küçük yükselişi!
Dünyanın en hızlı interneti hangi ülkelerde sorusu cevap buldu! İnternet hızına göre ülkeleri sıraladık! En hızlı internete sahip ülkeler sıralaması ile karşınızdayız. İşte Türkiye'nin sırasıSosyal medya devlerine yeni internet düzenlemesi
Hükümetin gündemine gelen yeni torba yasa tasarısında yer alan bilgilere göre, işten çıkartmaların üç ay süreyle yasaklanmasının yanında bir de herhangi bir sorunda içerik engelleme gibi talepleri iletebilmek adına Türkiye’de temsilci bulundurmayan sosyal medya devleri ve yabancı kaynaklı internet sitelerine bazı yaptırımlar uygulanacak. Bunlardan birisi de bant genişliğinin daraltılması.
Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un haberine göre, torba yasa tasarısınında yer alan bilgiler doğrultusunda Türkiye’de günlük olarak 1 milyon ve daha üstü erişim alan yabancı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılar, Türkiye’deki kurum, birlik, adli veya idari makamlarca gönderilecek tebligat, bildirim veya taleplerin gereğinin yerine getirilmesi amacıyla en az bir kişiyi Türkiye’de temsilci olarak bulundurması şartını taşımak zorunda kalacak.
Yabancı kaynaklı sitelere temsilcilik zorunluluğu
30 gün içinde temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünün yerine getirilmemesi halinde bazı cezai yaptırımlar ile karşılaşacak. Bu yaptırımlar içinde Türkiye’deki yetkili makamlar, internet sitesinin bant genişliğinin 30 gün içinde yüzde 50 orananda düşürme yetkisine kavuşacakken, eğer bu süre 60 güne kadar varırsa bu sefer yüzde 95 oranında daraltma yapılabilecek.
Bunun yanında bir de eğer internet sitesine ”özel hayatın gizliliğini ihlal” hakkında bir başvuru yapılırsa, bu internet sitelerinin temsilciliklerinden 72 saat içinde cevap verilmesi gerekiyor. Eğer bu süre zarfında internet sitesinden bir yetkili geri dönüş yapmazsa 1 milyon TL’ye varan bir para cezası kesilecek.
Biri de demiyor ki ülkeyi baştan aşağıya fiber altyapı ile döşeyelim anca ordan vergi kes buraya kısıtlama getir şuraya erişim yasağı.
Şimdi sıçtık işte…
Mal mısın senlik ne var?
İnsan haklarından kimse yok mu acaba?
Sosyal medya devlerinin bu isteği dikkate alacağını nedense hiç düşünmüyorum.
Niye sıçtın senlik ne var? Çok daha önce yapılması gerekiyordu bunun. Türkiye Cumhuriyeti yol geçen hanı değil.
Bunu corona’lı iranlı, suriyeli elini kolunu sallayıp ülkeye girerken de söylesene teknoloji tostu.
Bence güzel çalışma olmuş…
Vpn forever
1 milyon tl onlar için para değil. Türkiyede umurlarında olmaz. Whatsapp sahibi Facebook 500 miyar dolar değere,Twitter 30 milyar dolar değere,Youtube sahibi Alphabet yani Google 1 trilyon dolar değerinde Tr ekonomisini ilk 100 şirketi topla Facebook etmez.
En sonunda olacak olan dünyanın büyük talep gören sitelerinin türkiye çıkışlı ip nımaralarını banlayarak, tütkiyeden yapılan erişimleri tamamen kısıtlaması olacak. Ne kadar akıldışı uygulmala icadı var ise bizden çıkıyor maşallah. Kuzey Koreli Kim’in aklına gelmeyecek icatları bu coğrafyada hayata geçirmek gayet mümkün. Hele ki bu akıldışı işlere alkış tutanlar var iken…
Nihayet, muz cumhuriyeti olmadığımız birilerinin aklına gelmiş.
Yabanci sirketlerin temsilcisi zaten bulundurulmali ulkemizde ama, bu sansure hiz yavaslatmaya, fislemeye gidecekse hosgeldin kuzey kore! Yararli bir is yapacakken insanlari dusunce ve iletisim ozgurlugunden yoksun birakmak demokrasimiz adina uzuntu verici