Linkedin ile entegre bir blog kişisel markalaşma için olmazsa olmazdır. Kişisel blog sahibi olmak yetmeyeceği gibi içerik üretimi de yetersiz kalabilir. Blogunuzun bir yönetim şekli olmalı ve ne olursa olsun yapmaktan vazgeçmeyeceğiniz bir listeye sahip olmalısınız.
Doğru kanallara ulaşmak ve kişisel markalaşmada blog ile başarı sağlamak için kendimize ait “Yayın Kontrol Listesi” blog yönetimini hayli kolay hale getirecektir.
Kişisel blogunuz için bir kontrol listesi oluşturmanız zaman tasarrufu sağlar. Kaliteli ve güncel içerik üretirken, etkili SEO çalışması ile sağlıklı bir trafik edinirsiniz. Yazılarınızda olabilecek hataları minimize edersiniz. Çoğu kısa vadeli blog yazarı gibi geçici değil uzun vadeli bir skala yakalayabilirsiniz.
SEO ve başlık
Sitenizi Google botlarına ve ziyaretçilere en iyi şekilde ifade etmek üzere SEO kriterleri vardır. Listenize ilk olarak bu kriterleri not edin ve bilginiz dahilinde olanları uygulayın. “Doğru başlık seçimi” olarak ifade edebileceğimiz SEO çalışmalarında title olarak adlandırılan yazı başlığını arama alışkanlıklarına göre belirleyin.
Bu analizi Google kelime aracı ile yapabilirsiniz. Yazıda vermek istenilen mesajı “başlık ve anahtar kelimeler” net olarak verebilmeli. Kelime yoğunluğu ve başlık seçimi buna göre yapılmalı.
İlgili bağlantılar
Kişisel blog içerisinde paylaşılan yazılardan alakalı olanları birbirlerine bağlayabilirsiniz. Okuyucularınızı kaliteli içeriklerinizi keşfetmeleri için yönlendirin. Yönlendirmeleri yaparken hem SEO hem kalite için ilgili yazılarla yapmaya özen gösterin.
Yorum yapılabilme
Kişisel blogların vazgeçilmezi yorum kutularıdır. Okuyucularınız mutlaka yazılarınıza yorum yapmak, fikir belirtmek isteyeceklerdir. Sosyal medyanın, en etkin iletişim aracı olduğu düşünürsek yorum yapmaya elverişli bir kişisel blog kaçınılmaz hale geliyor. Yorumlarda cevapla butonu olması etkileşimi bir kademe daha artırabilir.
Sonuç
Herhangi bir konu hakkında satırlarca yazı yazmanız mümkündür. Okuyucu ise yazının bir neticeye ulaşmasını ister. Yazıyı bitirdiğinde ona bir bakış açısı kazandırmanız gerekir. Başlık doğrultusunda yazıda verilenler okuyucuyu tatmin etmeli. Yazıyı yayınla butonuna basmadan önce bir kez okumak hatta iki kez okumak “sonuç” konusunun daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır.
Sosyal Medya: Yazı içerisinde aksiyon oluşturmanız gelen tepkileri daha iyi ölçmenizi sağlar. Alacağınız aksiyonlar kişisel markalaşmanızı inşa ederken sizi yönlendirebilir. Bu noktada farklı bakış açıları ile kendinizi daha iyi tanıyabilirsiniz.
Yayın kontrol listesini kendinize göre revize edebilirsiniz. SEO ve içerik yönetimi hakkında uzmanlara danışabilirsiniz. Sormaktan çekinmeyin. Kişisel markalaşmanız için verdiğimiz içerik yönetimi ve kontrol listesi sadece içerik odaklıydı. Odak noktasını bir sonraki yazımızda değiştirip direk blog üzerine gideceğiz. Marka olabilmeniz için iyi bir blog nasıl olmalı konusunu inceleyeceğiz.
Yazan: Haydar Özkömürcü
Çok güzel maşallah ellerinize sağlık