Sosyal medyanın dünya genelinde yaygınlaşması, içerdiği tehlikeleri aktarmayı daha kolay bir hale getiriyor. Geniş bir yaş kategorisine sahip sosyal medya siteleri, 7’den 70’e her bireyi tehdit altına alıyor. Biz sosyal medya kullanıcıların bu konuda masum olduğu da söylenemez.
Kaspersky Lab’ın araştırmalarına göre, şu istatistikler ortaya kondu:
-Sosyal medya hesabına sahip genç yaş kategorisindeki kişilerin yüzde 83’ü aktif olarak paylaşımlarda bulunurken, bu oran 45 yaş üstü yaşındakilerde yüzde 53 olarak görülüyor.
-Sosyal medya hesabına sahip gençlerin yüzde 23’ü en az bir kere sakıncalı içerik paylaştığını ifade ediyor.
-Aynı platformdaki gençlerin yüzde 26’sı hesap ile ilgili bir girişimde bulunacağı zaman karşılarına çıkan sözleşme ve hükümlerini okumadan, karşılarına çıkabilecek kötülüklere davetiye çıkarıyor. 45 yaş üstü kategoride ise bu oran yüzde 13’e kadar düşüyor. Bu demek oluyor ki, bu konuda büyükler daha tedbirli davranıyor.
-Kötü yazılımla karşılaşma oranlarında da yaşı ilerlemiş olanların daha tedbirli oldukları söylenebilir. Gençlerin yüzde 57’si kötü yazılımlarla karşılaşırken, büyüklerin yüzde 34’ü bu virüslerle karşı karşıya geliyor.
Kötü yazılımları indirme ve açma konusunda ise bu istatistik tam tersi yönde bir yol izliyor. Kötü yazılım dosyalarında gençlerin yüzde 30’u işlem yaparken, bu oran yaş ilerledikçe yüzde 42’ye kadar çıkıyor.
:: Sosyal medyanın tüm yaş kategorilerini etkilemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
yukarıda ki resim oldukça konuya yakışmış…
Hiç bitmez ki çok normal.
Bunlar kaçınılmaz gerçekler sakıncalı olması olmaması sonucu değiştirmez