Günümüzün en büyük gelişmelerinden olan SpaceX’in tekrar kullanılabilir roketleri, maalesef bu sefer başarısız oldu. SpaceX tarafından gönderilen son Falcon 9 roketi, okyanus üzerinde yer alan platforma iniş denemesinde başarısız oldu ve tekrar kullanılamaz hale geldi.
SpaceX Yine Başardı!
SpaceX Falcon 9 İniş Sırasında Parçalarına Ayrıldı!
Florida’daki Cape Canaveral üssünden fırlatılan Falcon 9’un ilk fırlatıldığı andan beri sıkıntılı bir iniş gerçekleştireceği biliniyordu.
Şu ana kadar gerçekleştirilen başarılı inişlere kıyasla çok daha yüksek bir yörüngeye giden Falcon 9, çok daha fazla yakıt harcadığı için Dünya’ya dönüşünü kısıtlı bir yakıtla gerçekleştirdi. İnişi ise maalesef hüsranla sonuçlandı.
Okyanus üzerinde yüzen platforma oldukça sert bir iniş yapan Falcon 9, bu inişten dolayı görüntü aktarımının da durmasına neden oldu. Bağlantı kesilmeden önce gelen son görüntülerde ise Falcon 9’un yere dikey bir biçimde indiği ancak roketin alt kısmının alevler içerisinde olduğu fark edildi.
İnişin ardından SpaceX tarafından yapılan açıklamada roketin kaybedildiği açıklanırken Elon Musk ise attığı tweet ile roketin beklenmedik biçimde hızlı bir iniş gerçekleştirdiğini söyledi.
İnişin üç ana motordan birisindeki itme kuvvetinin düşüklüğünden dolayı başarısız olduğu açıklanırken iniş için 3 ana motorunda tam kapasitede çalışması gerektiği belirtildi.
Bir daha böyle bir durum olmaması için çalışmalara başlandığını açıklan Musk, iniş ile ilgili videoya ulaşıldığı zaman onunda yayınlanacağını açıklamasına ekledi.
Millet Marsa geziye gidecek biz daha kendi otomobilimizi yapamadık…
eski konu bu
Bu adam bunu yapar merak etmeyin.
SpaceX bu işten ders çıkarıp daha iyisini yapar
Allah sana ihtiyacın olan herşeyi sunmuşken senin yaşayamayacağın bir yere gitmek istemen ahmakça değil mi?
Adamlar köpek gibi teknoloji kasıyo bizim milletvekilleri canlı bomba cenazesinde
daha çok space net,ler ateş alır,motor patlatır..
18 km.ila 36 km.arası ATMOSFER basıncına motorları dayanmıyor. NASA,nın.
çünkü 5 000 ila 15.000 arası negatif pozitif alan vardır..nesnenin en zayıf alanı olan motor bobinlerini anında POZİTİF,e çevirir,negatif yüklü alan
ve patlatır..alev alır..inleyen nağmeleri söyleye söyleye parçalanır..
bilindiği gibi motorların içi siklon bobinleri ile donatılır.(soğutucu) antisiklon (bobinlere gelen elektrik yüklü + (pozitif akım +. basınç) anında
ince bobin kablolarını veya tellerini sıkıştırır,bobinler kendi alanlarında manyetik sıcaklığa dayanamazlar birbirleri ile ark yaparlar ateş buradan çıkar..ve bobinler 10 ila 50 saniye arasında yoğun sıcaklıktan dolayı yanmaya başlar.çevresine ateş salar.ATMOSFER girişinde..
kabloları kalın sarsalar bobin normal görevini yapamaz.
SİKLON,ANTİSİKLON ÖZELLİKLE ATMOSFER (dünya girişi)de etki ve tepki alanlarının basıncı ile oluşur..dünyadan çıkan roket motoru içindeki basıncın zaten darbesini alıyor…dönüşte de yanıyor..
örnek..sony telefonlarında kulaklık ve mic.alanları özel yalıtımlı nesne ile kapanıyor.çünkü su girmesin oxitlenmesin diye..bu defa hopr.ve mic..ses gidiş ve dönüşünü kısıtlıyor..aynen bunun gibi..
buradaki yorumcuların tahsili..en fazla ortaokul terk,tir. belli..!