Spotify son yıllarda çokça kullanılmaya başlandı. Özellikle son günlerde equalizer özelliğinin gelmesiyle de, en az eski tip müzik çalarlar kadar başarılı müzik dinleme deneyimini sunduğunu gösterdi. Şimdi sizlerle Spotify kullanımını iyileştirecek ipuçlarını paylaşacağız.
Çevrimdışı Kullanın
Spotify sadece online olarak değil, cihazınızda yüklü olan müzikleri dinlemek için de kullanılabiliyor. Özellikle eski sanatçıların müziklerini Spotify de bulamıyoruz. Bu nedenle çevrimdışı kullanımı deneyebilirsiniz.
Spotify de offline müzik dinlemek için üstteki menüden “Düzenle > Tercihler > Kaynak Ekle” yolunu izleyerek offline müziklerinizin bulunduğu klasörü seçin. Yüklenen dosyaları soldaki “Yerel Dosyalar” içinde görebilirsiniz.
Arkadaşları Takip Edin
Eğer müzik listesi oluşturmada pek başarılı değilseniz ve bu konuda başarılı arkadaşlarınız varsa, onları takip edebilirsiniz. Arkadaşlarınızı takip edebilmek için ilk olarak soldaki bölmeden “Takip et” seçin ve “Arkadaşları Bul” seçeneğini kullanarak arkadaşlarınızı arayın. Takip ettiğiniz kişiler, sağ bölümdeki “Hareket” listesinde bulunuyor olacak.
Ortak Çalma Listesi Oluşturun
Arkadaşlarınızın müzik zevkine güveniyorsanız, onlarla ortak bir çalma listesi oluşturabilirsiniz. Ortak çalma listesi için öncelikle bir çalma listesi oluşturun. Sonra çalma listesi üzerine sağ tıklayarak “Ortak Çalma Listesi” seçeneğine tıklayın. Daha sonra “Paylaş>Gönder” yolunu izleyerek listeyi arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Paylaşım sonrası, arkadaşlarınızın listeye şarkı ekleyip çıkarabileceğini unutmayın.
Telefonla Eşitleyin
Evde olmadığınızda genellikle bilgisayarınız yanınızda bulunmaz. Bu nedenle listelerinizi telefonunuzla eşitleyerek, müziklerinizi bilgisayarınızdan ayrı olduğunuzda da dinleyebilirsiniz. Eşitleme için, uygulamayı aşağıda paylaştığımız bağlantılardan telefonunuza yükleyin ve eşitlemek istediğiniz çalma listesini seçin.
Şarkı Sözleri ve Karaoke
Spotify masaüstü sol bölümünde “Uygulama bulucu” seçerek “MusiXMatch” adlı uygulamayı ekleyin. Daha sonra oynattığınız şarkıların sözlerini görebileceksiniz. İsterseniz müziğe karaoke şeklinde eşlik de edebilirsiniz.
Sesi Ayarlayın
Spotify de sesi ayarlamak için “Ctrl + Aşağı Ok veya Yukarı Ok” tuşlarına tıklayarak sesi ayarlayabilirsiniz. Sesi tamamen kapatmak için “Ctrl + Shift + Aşağı Ok” tuşlarına sırasıyla basarak sesi tamamen kapatabilirsiniz. Ancak bu, reklamları susturabileceğiniz anlamına gelmez. Spotify sessize alındığında, reklamlar duraklatılır ve siz sesi açana kadar devam etmez.
Radyo Dinleyin
Spotify de sadece arama kutusu ile müzik aramak yerine radyo dinleyebilirsiniz. Bunun için sol bölümden “Radyo” seçeneğini seçin ve hemen ardından “Yeni İstasyon Oluştur” seçeneğine tıklayın. Daha sonra beğendiğiniz sanatçılardan birini, albümleri ya da çalma listelerinden birini seçerek radyoyu çalıştırın. Son olarak Spotify sizin için benzer müzikleri bulur ve otomatik olarak oynatır.
Tarayıcıyla Kullanın
Spotify kullanmak için bilgisayarınıza program yüklemeniz şart değil. play.spotify.com adresini web tarayıcınız ile ziyaret ederek de müzik dinleyebilirsiniz.
Klasik Müzik Dinleyin
Spotify ile rahatlatıcı klasik müzikleri dinlemek isteyebilirsiniz. Klasik müziklere kolay erişmek ve dinlemek için “Classify” adlı uygulamayı Spotify’e ekleyebilirsiniz. Bunun için Spotify masaüstü sol bölümünde “Uygulama bulucu” seçerek “Classify” adlı uygulamayı ekleyin. “Classify” ile önerilen çalma listelerine, bestecilere, dönemlere, çalgılara ve ruh halinize göre müziklere ulaşabilirsiniz.
Dil Öğrenin
Spotify’de yer alan “Listen Language” uygulamasını kullanarak 24 adet dilden dilediğinizi seçerek sesli dersleri dinleyebilirsiniz. Ayrıca “Listen Language” uygulamasını İngilizce kelime dağarcığınızı geliştirmek için de kullanılabilirsiniz.
Gördüğünüz gibi Spotify sadece eve kapanıp birkaç müzik dinleyebileceğiniz bir uygulama değil. Spotify’i sosyalleşmek, rahatlamak, öğrenmek ve daha pek çok şey için kullanabilirsiniz.
:: Spotify kullanıyor musunuz?
Şarkı sözleri için ben MusiXmatch ile eşleştirdim. Gayet güzel. Tavsiye ederim 🙂
birisi bana bu “learn language” uygulamasını nereden buacağımı anlatabilir mi?
Ayrıca EzBlocker programını tavsiye ederim , reklamları susturmak için…aslında reklam arkaplanda oynatılıyor ve spotify bundan parada kazanmaya devam ediyor sadece EzBlocker’ın yaptığı şey reklam girdiği sırada sesi kapatıp reklamın devam etmesini sağlamak sonrada reklam bitince sesi geri açmak.
offline dosyaları hangi dizin altında bulabiliriz ?
Çevirimdışı müzikler nasıl siliniyor ben daha önce turktelekommuzik kulaniyordum yeni geçtim spotify'a ama müzikleri silemiyorum