Spotify, 2016 yılından beri kullandığı ikon tasarımında köklü bir yeniliğe gitti. Kitaplık menüsünden arama düğmesine, ‘Oynat’ butonuna kadar A’dan Z’ye her simgeyi değiştiren şirket, yeni sürümün Android, iOS ve masaüstü uygulamasında geçerli olacağını duyurdu.

Dijital müzik ve podcast platformu, konuyla ilgili açıklamasında “En son 2016’da yenilediğimiz simgelerimizi o tarihten bu yana kullanıyoruz. Açıkçası bize iyi hizmet etmiş olsalar da, son zamanlarda onları güncelleyerek görsel dilimizin evrimine uygun hale getirme zamanının geldiğini fark ettik” ifadelerini kullandı.

Spotify’dan HiFi bekleyenleri kızdıran açıklama

Spotify’dan HiFi bekleyenleri kızdıran açıklama

Abonelere yüksek kalitede ses sunacak olan Spotify HiFi için açıklama geldi. Şirket özellik üzerinde çalıştığını açıkladı.

Spotify simgeleri artık daha kalın

Şirket yaptığı açıklamada, uygulama içi simgelerin kalınlığını gözden geçirmek istediklerini söyledi. “Tipografimizin boyutunu ve kalınlığını artırmıştık, bu da ince simgelerin biraz orantısız görünmesini sağlıyordu.” diyen Spotify, aynı zamanda ikonların okunabilirliğinin de artırılması ihtiyacı doğduğunu belirtti.

Spotify’ın yenilenen ‘İndirilen şarkılar’ simgesi.

Simge tasarımını basitleştirdiklerini vurgulayan Spotify, en önemli değişikliğin ise ‘kalınlık artışı’ olduğu bilgisini paylaştı. Artık 2 piksel kontur (stroke) verilen ikonlar 24 piksel, 1.5 piksel kontur kalınlığa sahip ikonlar ise 16 piksel olmak üzere sadece iki farklı boyut tercih edilecek. Spotify’ın açıklamasına göre simgeler böylece daha okunaklı ve dengeli olacak.

Yenilenen Ara ve Kitaplık simgeleri. Kaynak: Spotify Design

Bu yeni tasarım sadece Kitaplık, Ara, Oynat ve Ana sayfa gibi temel düğmelerde değil; arama çubuğundaki kamera simgesine, şarkı sayfasındaki ileri-geri butonuna hatta silme (x) ikonuna kadar Spotify uygulamasındaki her yerde kullanılmaya başlandı. Şirket güncellemeyi kademeli olarak tüm kullanıcılara göndereceğini duyurdu.

Peki ya sizler Spotify’ın yeni ikonları hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmında veya SDN Forum’da paylaşmayı unutmayın.