El konsolu piyasasını Nintendo Switch domine ediyor olsa da geçen yaz ortaya güçlü bir rakip çıkmıştı. Oyun sektörünün en bilindik isimlerinden Valve, Steam Deck konsolunu duyurarak oyunculara büyük bir söz vermişti. Valve’ın iddiasına göre geliştirdikleri el konsolu, Steam’deki her oyunu en az 30FPS’de rahatlıkla oynatabiliyor. Bu sözün ne oranda tutulacağı belli değil, ancak Steam Deck çıkış tarihi artık belli.
PS Plus Şubat 2022 oyunları açıklandı!
Sony, Şubat ayında PS Plus abonelerine verilecek olan oyunları açıkladı. Gelecek ayın oyunları PlayStation sahiplerini mutlu edebilir.Steam Deck, şubat sonunda çıkıyor
Tanıtıldığından beri sunacağı performans konusunda epey tartışmaya dahil olan konsol, iyi ya da kötüsüyle nihayet geliyor. Valve’ın açıkladığına göre konsolun ilk teslimatları 28 Şubat ile başlamış olacak. Henüz ülkemiz satışıyla ilgili hiçbir bilgi olmasa da konsolun ülkemizde satılmasına pek olağan bakılmıyor. Yine de bir el konsolunun, bilgisayar için geliştirilen kaliteli grafikli oyunlarla nasıl başa çıkacağını merak ediyoruz.
Piyasadaki en bilinen el konsolu olan Nintendo Switch ile kıyasladığımızda Steam Deck, rakibine göre çok daha güçlü bir donanım sunmakta. Steam’deki her oyunun en az 30FPS olarak çalışacağı söylendiği için yüksek bir donanım beklememiz doğal. Konsol ilk tanıtıldığında Nintendo Switch ile detaylıca karşılaştırmış ve hangisinin hangi konuda daha iyi olduğundan bahsetmiştik.
Steam Deck’in teknik özellikleri ise şu şekilde:
AMD Zen 2 mimarili APU (4 çekirdek, 8 izlek) @ 2.4-3.5 GHz |
AMD RDNA 2 mimarili GPU @ 1.0-1.6 GHz |
16 GB LPDDR5 @5500 MT/s RAM |
Ana modelde 64GB eMMC depolama, 256GB ve üzeri depolamalarda NVME SSD |
Lityum iyon 40Wh pil (tahmini 2-8 saat arası kullanım) |
669 gram ağırlık |
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac ve Bluetooth 5.0 |
Eğer Türkiye’ye gelirse Steam Deck satın alır mısınız? Yorumlarınızı bekliyoruz.
Para olsa alırız tabii
TÜRKİYEYE GELMİYOR MAALESEF. Bazı ulkelere gonderılıyor. test aşamasında
Oynamak ne demek, iliklerine kadar sömürürüm 😀 Şaka bir yana, 2 saat kullanım ömrü nedir yahu?