Apple kurucusu Steve Jobs, 2007’de gerçekleştirdiği ilk iPhone lansmanında cihazı üç ayrı ürün gibi tanıtmıştı. Dokunmatik kontrollere sahip geniş ekranlı iPod, devrim niteliğinde bir cep telefonu ve yenilikleriyle çığır açan internet erişim cihazı cümleleri ağzından çıkarken, salondaki her şeyden habersiz seyirciler Jobs’u coşkuyla alkışlıyorlardı.
Akıllı telefon sektöründe yeni bir çağın başlangıcı olarak kabul edilen iPhone, çok sayıda ilke imza attı. Rakipleri o zamanlar ‘normal’ büyüklükte bir ekranla beraber fiziksel klavyeyle geliyorken; iPhone’da durum daha farklıydı. Bu akıllı telefonun fiziksel bir klavyesi yoktu. Ayrıca iPhone’un o dönem öne çıktığı bir diğer nokta da: sağlamlığıydı.
Steve Jobs herkesin gözü önünde iPhone’u yere fırlatmış
CNET’ten Roger Cheng, kendisinin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteci meslektaşıyla 2007 yılında Steve Jobs ile yaşadıkları anıyı anlattı. Cheng’in anlattığına göre Jobs, iPhone tanıtımından kısa bir süre sonra henüz cihaz daha piyasaya çıkmamışken The Wall Street Journal gazetesinin New York’taki genel merkezine özel bir ziyarette bulunmuştu. Gazetecilerin cihazı satışa çıkmadan önce incelemeleri ve test etmeleri amaçlanıyordu.
Steve Jobs, iPhone ile alakalı gazetecilerin yorumlarını dinlerken bir muhabir ona ‘telefonun ne kadar sağlam olduğunu’ sordu. Apple kurucusu, buna dümdüz cümlelerle yanıt vermek yerine ilginç bir yönteme başvurdu. Elinde tuttuğu iPhone prototipini halı serili bir zemine hızlı ve sert bir şekilde gözünü kırpmadan fırlattı. O anları aktaran Roger Cheng, cihazın hasar görmeden sapasağlam çıktığını söyledi.
Roger Cheng, “O iPhone bu kadar çok gazetecinin önünde bozulsa veya kapansaydı ne kadar feci olurdu, düşünemiyorum” diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede Steve Jobs’un odadaki tüm gazetecilerden kameralarını ve defterlerini kapatmalarını istediğini söyleyen Cheng, toplantıyla alakalı başka detaylar paylaşmadı.
Steve Jobs diye yazılır adam diye okunur.
Zeminde halı olmasaymış aynı etkiyi yapmazmış.
steve jobs diye yazili gazetecilere kaç para verdin diye okunur