Yeni bir çalışmada Filipinler koyunda yaşayan istiridyelerin, solucana benzeyen ve kükürt yiyen akrabaları olduğu keşfedildi. Boyutları yaklaşık olarak 1,5 metre (5 fit) uzunluğunda ve 2 cm genişliğinde olan bu canlıların kabuklu deniz hayvanlarının en uzun üyeleri olduğu belirtiliyor. Daha önce literatürde hiç tanımlanmayan bu canlılar, solucan olmamalarına rağmen “dev gemi solucanı” olarak tanımlanıyor.
Geleceğin uçan arabalarına adım adım!
Sülfür yiyen solucanımsı!
Canlıların incelenmesi Utah Üniversitesi’nde tıbbi kimya profesörü olan Margo Haygood ve meslektaşları tarafından yapıldı. Kereste depolamak için kullanılan bir sığ Filipino körfezinde çamurlu deniz tabanından beş numune aldılar. Toplanan numune canlıları, kabuklarından sıyrılıp parçalamalarına rağmen boyutlarının bu denli büyük olmasının nedeni ilk aşama anlaşılamadı. Sindirim sistemlerinde az miktarda fekal (dışkısal) madde gözlemlendi.
Körfezin altındaki çürüyen bitki örtüsü veya çürüyen hayvan iskeletleri sonucu açığa çıkan hidrojen sülfür tükettikleri tespit edildi. Ancak besleyici bir özelliği bulunmayan hidrojen sülfürü neden tükettikleri henüz belirlenmedi.
#video_14475#
Görüntüsüyle pek solucanı andırmıyor da sanki şeyi andırıyor .. şeyi…
UTANMAZ HAYVAN HERİF HABER DİYE ALMIŞSIN THEVERGE.COM'DAN
Hiç de solucan değil 🙂 internette haşgerya ya da şırdan olarak aratırsanız benzer görüntüleri keşfedebilirsiniz. Ama böyle bir canlının bulunması bilimsel gelişmeler için çok önemli, onlarla ne kremler ne ilaçlar yapılır değil mi sevgili kâr amacı güden kurumlar?
Bundan bende de var
Birinin seyine benziyo harbidende. Kimin acaba bence o daha önemli.
Teknoloji sitesinde bu denli sapıkça konuşacak kadar basitsiniz.
Ne biçim canlı bu arkadaş? Evine alacaksın 5-10 tane atacaksın akvaryuma, gelen arkadaşlara da ibretlik olsun diye göstereceksin
İğrenç