Reklam

Telefonunuz Işık Hızında Şarj Olacak!

36
Reklam

Çoğu amiral gemisi telefon 2500 ile 3000mAh arasında bir batarya kullanıyor ve bu bataryayı 1 ya da 1.5 saatte doldurabiliyoruz. Ancak Oppo‘nun yeni hızlı şarjı biraz daha fazlasının sözünü veriyor.

15 dakikakada şarj!

Super VOOC ismi verilen yeni teknoloji ile birlikte boş bir akıllı telefon bataryası 15 dakikada şarj edilebiliyor. Bu teknoloji henüz prototip aşamasında olsa da Oppo, 2016’nın son çeyreği ve 2017’nin başlarında çıkacak olan akıllı telefonlarda hızlı şarj özelliğinin olacağını söylüyor.

Mobil Dünya Kongresi‘nde yaptığı gösteride bu hızlı şarj cihazı, boş bir akıllı telefon bataryasını 7 dakika içinde %85 doluluk seviyesine getirdi. Bunun etkileyici odluğunu söylemeliyiz.

Reklam

Qualcomm’un hızlı şarj teknolojisi Quick Charge 3.0 bir akıllı telefon bataryasını %0’dan %85 doluluk oranına 35 dakikada getiriyor. Yani Oppo‘nun yaptığı şey oldukça etkileyici.

Ancak yine de Oppo‘nun cihazının prototip  aşamasında ve Quick Charge 3.0‘ın ise kullanılabilir olduğunu belirtelim.

:: Hızlı şarj teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

36 Yorum

  1. Hızlı şarj pili bitirir deniliyor. Alsan bi türlü almasan bi türlü. İşin kötüsü çoğu cihazda piller çıkartılamıyor anca servise gidecek.

  2. Buna ışık hızı dediniz tamam da yarın öbür gün 15 dakika yerine 15 saniyede şarj eden bir teknoloji geliştirildiğinde nasıl bir başlık bulacaksınız merak ettim. "Telefonunuz Işık Hızından Daha Hızlı Şarj Olacak!" mı diyeceksiniz? 🙂

  3. Hızlı şarj hem zararlı diyor sunuz? hemde sabah akşam haberini yapiyor sunuz. yok şu tel destekliyor bu tel desteklemiyor telefon alırken dikkat edin. Karar verin hızlı sarji kullanalım mi sdn 🙂 zararlı mi zararsiz mi ???

  4. O değilde haftaya sony hızlı şarj adaptörü almayı düşünüyorum. Karar verin hızlı şarj zararlı mi zararsiz mi ???

  5. Hızlı şarjı rastgelemi yapıyolar akım,güç,volt falan adamlar pil ölmesin diye önlem elbette alırlar yok patlar bilmem ne geçin bunları

  6. ne kadar yavaş şarj ederse o kadar çok ömrü olur.. ne kadar hızlı şarj ederse o kadar çabuk ömrü biter

  7. Bazıları pil lobisi pillerin gelişmesini istemiyor diye yazmış. Bıraksın adamlar da millet iyice mal olsun değil mi? İnsanlar bir çok şeyi israfi şekilde kullanır. İletişim cihazları ise toplumu yönetmek ve algı operasyonları için kullanılır. Mobil cihazlar sayesinde bu işin entarisi renk verdi. İnsanlar bu işin suyunu çıkadılar. Bir birlerinden kopmaya ve daha fazla saçmalamaya başladılar. Eğer arada bir durdurulmasanız pisikolojik olarak çökersiniz. Bu tamamen sağlık örgütleri gibi beyaz yakalıların, yaptırımları sonucunda ortaya çıkan bir durumdur.

  8. Sırf şarj içinde lenova alınmaz ki tel dediğin sesi güzel olacak,zarif olacak, kamera iyi olcak vs vs…keşke dediğin gibi olsa ama lenova sadece şarj yapmış başka bişey yapmamis:)

  9. Daha neler var neler de çıkarmıyorlar… göstermiyolar..bu s7 5 sene önce yapıldı bitti ama şimdi çıktı!! Herşey böyle işte..

  10. Ayrı ayrı ufak hücrelere bölersin bataryayı. Uyumlu şarj cihazıyla hepsi için aynı anda yüksek akım ve boltajta elektiriksel alan oluşturdun mu tamamdır olması çok normal

  11. Arkadaş şimdi uçuyor diyeceksiniz de şu büyük gemiler var üzerinde havaalanı bulunan,onlar gücünü uranyumdan alıyor 1 kg uranyumu koyuyor adamlar 5-6 ay denizde.şimdi bide ufacık telefonu düşünün miligramı telefonu 3 sene şarja takmadan götürür. Hala şarjı geliştirmeye uğraşıyolar bataryayı geliştireceklerine

  12. Arkadaşın biri yazmış bu apple ye gelene kadar bilmem kaç sene geçer diye açıkçası güldüm 🙂 kendisine tsk ediyor beni guldurdugu için….

  13. Anlaşılan o ki batarya kapasitesi büyütmek daha zor ve zaman alan birşey en iyisi aynı bataryayı en kısa ne kadar zamanda doldururuz onun derdindeler ve haklılar da. Acil durumda 5 dakka şarj etsem bana yeter. Bakalım bekleyip göreceğiz.

  14. Ne gerek var akşam tak sabah çıkar li on bataryalar akşam sabah olayında zarar görmez. 3 yıldır z ultramı bu şekilde dolduruyorum akşam ` kalıyor yine de her akşam takıyorum canavar gibi.

  15. Bu lityum batarya işinde de iyi para var herhalde ama uçağa alınmayacak haberleri çıkmıştı firmalar bu durumu nasıl kontrol edebilecek acaba 😀

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version