Taahhüt: Bir şey yapmayı üstüne alma, üstlenme.

Yukarıda taahhüt kelimesinin sözlük anlamını sizler için yazdık. Aslına bakarsanız günümüzde taahhüt kelimesine inanılmaz aşinayız. Cep telefonu alırken, operatörlerden mobil tarifelere geçiş yaparken, tarife değiştirirken, internet bağlatırken…

TurkNet YAPA altyapısı nedir? Nasıl avantajlar sağlar?

TurkNet YAPA altyapısı nedir? Nasıl avantajlar sağlar?

TurkNet YAPA altyapısı nedir ve bu hizmeti aldığınız zaman hangi avantajlardan yararlanırsınız? Aktif altyapı hakkında merak edilenleri sizin için derledik.

İnternet demişken, eğer TurkNet abonesiyseniz, bu taahhütlerle dolu dünyada internet hizmetiniz tamamen sizin kontrolünüzde oluyor. Taahhütsüz internet hizmetini TurkNet kendi web sitesinde şöyle duyuruyor: “Bizi mecburiyetten değil, hizmetimizden memnun olduğunuz sürece kullanırsınız.

Taahhütsüz internet

TurkNet taahhütsüz internet nasıl işliyor?

TurkNet’in tüm ev internet kullanıcıları için tamamen AKN’siz tek bir tarifesi var. 59,99 TL’ye hiçbir taahhüt anlaşmasına bağlı kalmadan abone olabiliyorsunuz. Bulunduğunuz bölgeye göre eğer TurkNet’in kendi aktif altyapısındaysanız 100 Mbps’e kadar, aktif altyapıda değilseniz 35 Mbps’e kadar hız alabiliyorsunuz.

Yani, TurkNet hız için ekstra ücret talep etmiyor, size bulunduğunuz bölgede ne kadar hız verebiliyorsa onu sağlıyor. Ayda 1.000 dakika (yurtiçi cep telefonu ve uluslararası kademe 1 ülkeleri dahil) her yöne telefon konuşması da bu paketin içinde ekstra fiyat farkı olmadan sunuluyor. TurkNet’te taahhüt olmadığı gibi, ilk ay içinde memnun kalmazsanız, aboneliğinizi hiçbir ücret ödemeden iptal edip paranızı geri alabiliyorsunuz. Kısaca TurkNet’i denemesi bedava.

Peki, günümüzdeki neredeyse tüm internet aboneliklerinde bulunan taahhüt sistemi nasıl oluyor da TurkNet’te yok?

Bunun cevabını yine kendileri veriyor. Bayilik sistemi, uzun kontrat süreli cihaz kampanyaları, mağazalar gibi artık eskiyen yöntemlerden vazgeçen TurkNet, web’ten ve çağrı merkezi üzerinden internet aboneliği sunarak, günümüze uygun ve müşterinin kontrolünde bir hizmet anlayışını benimsiyor. Bu sayede taahhütsüz internet bir hayal olmaktan çıkıyor.

Taahhütlü internet paketi kullanımında ise kontrol, hiçbir zaman tüketici ve müşterinin elinde değil. Örnek vermek gerekirse:

Diyelim X firmasından internet hizmeti almaya başladınız. Bu operatör taahhüt süresi boyunca liste fiyatından indirim sağlar. Örneğin 90 TL liste fiyatı belirlediği paketi, size 24 ay süreyle hizmeti iptal etmemeniz şartıyla 70 TL’ye sunar. Eğer aldığınız hizmet sıkıntılı değilse ve işler yolunda gidiyorsa ayda 20 TL karınız var gibi görünür.

Taahhütsüz internet

 

Ama işler beş ay sonra sıkıntılı bir hal aldı diyelim. Siz de artık dayanamıyorsunuz ve başka bir ISS’e geçmek istiyorsunuz. Bu sefer sizden cayma bedeli adı altında kalan 19 ayınız için 380 TL (aylık 20 TL indiriminiz kalan ay sayıyla çarpılır) ücret talep edilir. Bu fiyata genelde hizmet satılırken hediye olduğu belirtilen aktivasyon ücreti ve modem satın aldıysanız onun kalan ücreti eklenir. Sizde 300-500 TL’yi (hatta bazen daha fazla) cayma bedeli ödemek istemediğinizden, memnun kalmasanız da hizmetinizi kullanmaya devam etmek zorunda kalırsınız.

TurkNet’in AKN’siz olması, bölgenizde size sunabileceği maksimum hızı tek fiyat üzerinden alabilmeniz, her yönde ayda 1.000 dakika konuşmanın fiyata dahil olması elbette önemli özellikler. Ancak kontrolü tamamen size bırakan taahhütsüz hizmet anlayışı, bizce TurkNet’i diğer operatörlerden ayıran en büyük fark. TurkNet, bu anlayışı için aynen şu ifadeyi kullanıyor: “Bizden memnun kalmadıysanız, bizimle devam etmek zorunda değilsiniz.

:: Hangi ISS’i kullanıyorsunuz? İnternetinizden memnun musunuz?