Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    NFT olarak yeniden satışa çıkmıştı: Tarihin ilk tweetine şaka gibi bir teklif!

    Geçen yıl 2,9 milyon dolara satıldıktan sonra yeniden satışa çıkan Jack Dorsey’in attığı tarihin ilk tweeti için şaka gibi bir teklif geldi.

    Son zamanlarda fazlaca popüler hale gelen NFT tabirini duymayan kalmadı. Dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimi şeklinde açıklayabileceğimiz bu tokenler, artık hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaya başladı.

    Günümüzde artık her şey NFT olarak satılma potansiyeline sahip. En çok paylaşılan memler, daha önce yayınlanmayan film sahneleri ve hatta kelime gibi akla hayale gelmeyecek birçok şey alıcısını buluyor. Twitter kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey’in 2006’da attığı ilk tweet de NFT şeklinde geçtiğimiz günlerde yeniden satışa çıktı. Ancak tweete gelen teklifler satıcısını pek de memnun edecek cinsten değil.

    Reklam
    Reklam

    Tarihin ilk tweetine gelen teklif gündem oldu

    Twitter kurucusu Jack Dorsey’in 2006’da attığı, aynı zamanda tarihin ilk tweeti ünvanına sahip ”just setting up my twttr” mesajı, geçtiğimiz sene NFT olarak 2.9 milyon dolara Bridge Oracle’ın CEO’su Sina Estavi’ye satıldı.

    Tarihin ilk tweeti

    Aynı zamanda Türk vatandaşı olan Sina Estavi, geçtiğimiz günlerde tarihin ilk tweetini ünlü NFT alım satım platformu OpenSea’de yeniden satışa çıkardı. Estavi, NFT için 14.969 Ethereum, güncel fiyatıyla 46 milyon dolar talep etti. Ancak bugüne dek gelen teklifler istenen miktarın yanından bile geçmiyor.

    Sina Estavi’nin 48 milyon dolarlık talebine karşın tarihin ilk tweetine bugüne dek gelen en yüksek teklif 3,3 Ethereum, güncel fiyatıyla 10 bin 200 dolar. Hatta önceki tekliflere bakıldığında bu rakam bile oldukça fazla. Zira en yüksek teklif uzunca bir süre 280 dolar seviyelerinde gezinmişti.

    Reklam
    Reklam

    Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Sina Estavi, 2.9 milyon dolara satın aldığı tarihin ilk tweetini bu fiyatlara satar mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. dost aci soyler

      sacma sapan isler. ben bu NFT ye bir lira vermem. 3 milyon dolar girdi sina beye hayirli olsun.

    2. Teknoloğuz

      Nft açlar pazarı. 5 10 birime alıp satıp kazanıyor millet.

    3. Tozkan

      Ben bu konu hakkında birşey düşünmüyorum. Çünkü umrunda değil.

    4. nft hater

      nftlerin ne kadar büyük bir balon olduğunun kanıtı

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap