Reklam

Teknoloji Mağazaları Beyaz Satmak İstiyor

24
Reklam

Liderliğini Teknosa‘nın yaptığı teknoloji mağazaları arasında yaşanan rekabet, kıyasıya devam ediyor. Hafta sonu yapılan indirimler ve özel fiyatlar, bu alandaki karlılığı azaltıyor ve yatırımlarından daha yüksek gelir elde etmek isteyen markaları köşeye sıkıştırıyor.

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, yaşanan rekabet karşısında finansal altyapısı güçlü olmayan bazı markaların bu yıl içinde sektörden çıkmak zorunda kalacaklarını belirtirken, çıkış yapan mağazaların da Teknosa bünyesine katılması için danışmanlık hizmeti aldıklarını açıklamaktan çekinmezken, ilginç bir gelişme de diğer oyuncu olan Vatan Bilgisayar tarafında yaşandı.

Mesajı tam anlaşılmayan reklam!

Reklam

Vatan Bilgisayar’ın sahibi Hasan Vatan, Hürriyet gazetesine verdiği ilanda Vestel‘in National Geographic’teki Mega Fabrikalar programında mercek altına alınmasından duyduğu gururu açıklamaya çalıştı.

Hasan Vatan, tam sayfa verdiği ilanda “Belgesel kanalı National Geographic’te 24 Mart Pazar günü yayınlanan Mega Fabrikalar programında Vestel Beyaz Eşya Fabrikası’nı seyretme şansım oldu ve bir Türk olarak büyük gurur duydum. Vatan Bilgisayar A.Ş. olarak her ne kadar beyaz eşya satmazsak ve Sayın Ahmet Zorlu’yu şahsi olarak tanımasam da bu gururu bizlere yaşatan başta Ahmet Zorlu olmak üzere tüm Vestel ekibini gönülden tebrik ediyorum. Darısı diğer firmalarımızın başına” diyordu.

Bimeks çok net konuştu!

Bu ilandan sadece birkaç gün sonra işlerin yolunda olduğunu açıklamak için basın toplantısı düzenleyen Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, sahnede çok açık konuştu ve rakibi olan Vatan Bilgisayar’ın reklamını göstererek beğendiğini belirtti, hemen ardından teknoloji mağazalarının sürekliliği için yerli marka beyaz eşyanın satılması gerektiğini söyledi.

Belki de Hasan Vatan’ın bu reklamı, Vestel ile Vatan Bilgisayar’ın flörtünün başlaması için atılan ilk adım olarak değerlendirilebilir.

Teknoloji mağazalarının yerli beyaz eşya üreticileri ile olan planlarına ara vererek bu sefer de madalyonun diğer tarafına, yerli beyaz eşya satan bayilere bakmakta fayda var.

Yerli beyaz eşya üreticileri ne düşünüyor?

Vestel, Arçelik ve Beko‘nun yaygın bayii ağı, en çok mağazası bulunan teknoloji perakendecisinden bile daha fazla erişime sahip. Bayilerde satılan bu beyaz eşyalar, teknoloji mağazalarına da verilirse, bu gelişme belki de çoğunun ticari hayatına son vermesi demek olabilir.

Yerli beyaz eşya üreticileri, şimdilik bayi ağlarını tehlikeye atmak niyetinde değiller. Ancak, bu durumun gelecekte nasıl olacağını kestirmek şimdiden zor. Bunu söylememizin sebebi ise bayilere paralel olarak yerli üreticilerin internet üzerinden mağaza açarak  ve kendilerine alternatif satış kanalları arıyor olmaları.

Başta Media Markt olmak üzere beyaz eşya satan teknoloji mağazaları, bu kategorideki satışlarını her geçen gün artırıyorlar. Bu durum, yerli üreticilerin müşteri artırmak için yeni pazar arayışına bir çözüm olabilir.

:: Beyaz eşyayı teknoloji mağazasından almak ister misiniz?
Tıklayın, SDN Forum’da tartışalım.

24 Yorum

  1. Kimse kazanmadığı malı satmaz.. Bayileridr ithal Beyaz eşya markalarını satar yada bırakır.. Teknoloji mağazarı bu beyaz eşya üreticilerini iflasa götürür.. Böyle daha iyi bence..

  2. Ben olsam tabi ki de alırım; elin markalarını almaktansa yerli ürün kullanmak daha mantıklı, ama türk markalarının da katetmesi gereken epeyli yol var.

  3. Yerli firmalarımızı tebrik ederim. Ancak, yabancı firmaların daha kaliteli ve bazende daha ucuz ürünlerle (Çin hariç) ülkemizde pazar payı kapması satışlarını etkilemiyor olsa gerek.(?)

  4. Vatan bilgisayarı hizmet kalitesi ve indirimli fiyatlarından dolayı beğeniyor ve destekliyorum. Bu açıdan vestele destek vermesi benim için de pozitif bir etki bıraktı. Üniversitemin öğrencilere her sene farklı firmaların laptoplarını dağıtıyor. 2 yıl vestel marka denedi. Muhtemelen yerli olduğunu düşündüğü için 2 kere verdi ve hakikaten çok kötülerdi. Hem fiziki olarak hem de teknik servis olarak. Bu nedenle Vestel çok yol katetmeli ve kendileri kaybediyor.

  5. hangi firmanın % ikisi Türklerin vestelden bahsediyorsan 0 Türklerin araştırırsan görürsün çoğunluk başka firmanın görünüyor fakat onunda 0 u zorlu grubunun.

  6. Zorlu, Vestel’in %2.73’lük bir hissesine sahip kalan t.81’lik kısım ise Hollandalıların elinde.

    Ben de anlamadım nedir bu coşku?

  7. Şimdi ben Ankara’da ikametgah Ediyorum. Ankara Merkezde Çok Fasla Sayıda Teknoloji mağazası Var. ‘den fazlada İlçesi Var. merkez İlçeleri toparlarsak Geriye Kalan İlçede teknoloji Mağazaları Yok. Bunların yerine Bayiler ve servisler Var. Eğer Yerli Markalar Teknolojii Mağazalarında Satışa Sunulursa üretici Firmalar Aşırı derecede Zarar Yaparlar ve Batarlar… Çünkü Bayilerin Kapanması demek Servislerin Kapanması demektir. Ve servisler Kapanırsa Self servise Dönüşür. Onun İçin ben Karşıyım Bu Tutuma Bir Tüketici Olarak…

  8. Vestelin cogunluk hissesi hollanda firmasinin fakat hollanda firmasinin yuzde yuz hissesi zorlunun zaten. Sanirim vergi avantajiicin boyle bir yol secilmis

  9. Vatan’dan hep memnundum ancak Bağdat Caddesi nin teşhir ürün satışı kazığından sonra 15 senelik müşterilerini kaybettiler. 3-5 kuruş neyse fazlasını verir Teknosa’dan alırım.

  10. İnternette yazan bilgilere göre çoğunluk hisseyi elinde bulunduran Hollandalı firmanın yüzde yüzü Ahmet Nazif Zorluya ait.

  11. Hocam yanlışsın. Firmanın %2 si değil tamamı Zorlu’nun. Collar Holding B.V. denen firma da Zorlu’nun Hollanda da kurulu kendi firması. Kriz döneminde kendi içinde başka şirketine satış yapıp Vestele nakit para akışı sağladı, böylece krizi atlattı vestel. Anlayacağın Vestel 0 yerli. Tabi bu yüzdenin bi kısmı # gibi yaklaşık halka arz durumunda.

  12. önce satış ekiplerine satacakları ürünlerin özelliklerini doğru öğretsinler.. sonrasında mağazada varolduğunu söyledikleri özellikler, evde kutudan çıkan üründe çıkmayınca müşteri şikayetleri büyüyor…

  13. Benim tercihim hep yerloden yanadır Beyaz Eşyada.
    Özellikle Arçelik ve Beko.
    Aldığım tüm ürünlerini sorunsuz kullanıyorum.
    Tejnoloji mağazasındada satılırsada yine alırım tabii fiyatı uygunsa.

  14. Benim tercihim hep yerliden yanadır Beyaz Eşyada.
    Özellikle Arçelik ve Beko.
    Aldığım tüm ürünlerini sorunsuz kullanıyorum.
    Teknoloji mağazasındada satılırsa yine alırım tabii fiyatı uygun olursa.

  15. Ben arçelikte teknisyenim ve sorunuza cvp vermek istedm. yabancı ve türk malı markalar arasındaki tek fark yetkili servis farkıdır. mesela arçelik makinanız bozulsun bildirin aynı gün gelirler ama mesela marka bosh olsa en az 3 gün sonra gelirler. kalite farkı yoktur. kalite farkı olan tek marka miele dir.

  16. iyi hizmeti kim veriyorsa alınır. yalnız gazada gelmemek lazım.. örnek veriyorum bir bayi’den alınan malla marketten alınan mal aynı olmaz bu nettir.

    açayım konuyu;
    Teknomarkete sabah bir eposta gelir derki.. samsung bilmemne buzdolabı satana 25 TL prim.. şimdiiiiiiii o kampanya bitene kadar dünyanın en iyi malı o buzdolabıdır satmaya çalışan için! öylede güzel sunarlar ki sana cihazı almak ne kelime havada kaparsın..

    sonra cihazda arıza olmayı versin.. servisler gelir servisler gider muhatap bulamazsın işin içine evrak isteme ve evrak sunma trafiği girer…

    kısacası anneniz sizi kadir gecesi doğurmadıysa yada yazlık vb yerlere beyaz eşya almayacaksanız. teknomarketten beyaz eşya almayın..

    yada büyük olasılıkla paranızla rezil olmak neymiş tecrube edin..

  17. Mertcan34 Nickli Üyeden Alıntı
    Ben arçelikte teknisyenim ve sorunuza cvp vermek istedm. yabancı ve türk malı markalar arasındaki tek fark yetkili servis farkıdır. mesela arçelik makinanız bozulsun bildirin aynı gün gelirler ama mesela marka bosh olsa en az 3 gün sonra gelirler. kalite farkı yoktur. kalite farkı olan tek marka miele dir.

    Bu söylediğine katılmıyorum örnek Bosh ile Arçelik bir tutulamaz bile, gelelim servis olayına neden heryerde arçelik vestel servisi var çünkü en çok arıza en çok talebi oluşturur buda = servis sayısı

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version