Dünyanın önde bilişim ve teknoloji şirketlerinden Schneider Electric, geçtiğimiz günlerde düzenlediği Innovation Summit etkinliğinin İstanbul ayağını gerçekleştirdi. Katıldığımız etkinlik sonrasında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Konumuz ise akıllanan makineler ve gelişen teknoloji oldu. Peki, teknoloji nereye gidiyor?
Teknoloji nereye gidiyor? Makineler insanları ne kadar tanıyor?
Schneider Electric Innovation Summit etkinliği sonrasında, şirketin Global Endüstri İş Birimi’nden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Peter Herweck ile bir röportaj gerçekleştirdik. Bu röportajda, Innovation Summit etkinliği, dijital dönüşüm ve makine öğrenmesi gibi konuları değerlendirdik.
Peter Herweck, gelecekte teknolojilerin nerede ve hangi konumda olacağını, şu an için yapılan ve IT alanındaki dijital dönüşüm süreçlerini bizlerle paylaştı. Geçmişte, insanlar arasında iletişim için çalışmalar yapılırken, günümüzde ise bu çalışmaların makinelerden makinelere ve makinelerden insanlara geçiş yaptığını ifade etti.
Schneider Electric Innovation Summit etkinliğinde neler oldu?
İki yıldır dünyanın farklı bölgelerinde düzenlenen Innovation Summit serisi, bu yıl 20 farklı etkinlikle Schneider Electric’in küresel bilgi birikimini ve teknolojisini profesyoneller, çözüm uzmanları ve Nesnelerin İnterneti (IoT) liderleriyle buluşturuyor. Yeni nesil teknolojilerle dünyanın karşı karşıya olduğu problemlere çözüm sunmayı hedefleyen etkinlik serisi kapsamında Innovation Summit Istanbul bu yıl ilk kez gerçekleşti. Dijitalleşme ile birlikte ortaya çıkan fırsatların ve zorlukların değerlendirildiği buluşmada katılımcılar cesur fikirlerini paylaşma ve oluşturulan network ile yeni iş birlikleri yaratma fırsatı yakaladı.
Etkinlikte konuşma yapan Schneider Electric Dünya Başkan Yardımcısı Luc Rémont; (30 yıldır Türkiye’ye aralıksız yatırım yapan endüstri lideri bir kurum olarak, dünyanın içerisinden geçmekte olduğu dijital dönüşümden tam anlamıyla faydalanabilmeleri için müşterilerimizi, iş ortaklarımızı ve endüstrileri desteklemeye devam ediyoruz. Dijital ekonomiyi güçlendirmek sürdürülebilir gelişim için kritik önem taşıyor ve küresel rekabet ortamında, bölgesel başarı hedefleyen kurumlara çok daha fazla fırsat sunuyor. Türkiye’deki sağlam ve uzmanlaşmış organizasyonel yapımız, gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve büyüyen ekosistemimizle ülke ekonomisinin dijitalleşmesine destek sağlamaya ve katma değer sunmayı sürdürmeye hazırız. Bu doğrultuda bölgeye liderlik edeceğine inandığımız Türkiye ekonomisine yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Yeni dijital ekonominin ilk örneklerinin başarıya ulaştığını belirten Remont “Dünya, dijital ekonomide yaşanan gelişmelerle daha önce benzeri görülmemiş bir hızla değişiyor. Nesnelerin İnterneti (IoT), yapay zeka ve büyük veri analizi gibi teknolojiler, şirketleri daha verimli ve yenilikçi hale getirerek rekabet avantajlarını artırıyor. Orta Doğu, Afrika, Orta Asya ve Türkiye’yi kapsayan bu bölgede de gerek kamusal yatırımlar gerek kurumsal girişimlerle bu alanda önemli başarılara imza atılıyor. Sorumlu bir endüstri lideri olarak, yeniliklerimizin müşterilerimize ve iş ortaklarımıza enerji yönetimi ve otomasyonda başarılı bir dijital dönüşüm sağlamaları konusunda nasıl destek olduğunu göstermeliyiz. EcoStruxure™ üzerine kurulu olan teknolojilerimiz, dijitalleşmenin gücünü kullanarak müşterilerimizin daha verimli, güvenli, güvenilir, bağlı ve sürdürülebilir hale gelmelerini ve bu sayede Yeni Dijital Ekonomi’nin liderleri olmalarını sağlıyor” şeklinde konuştu.
Merikasına kardeşim