Teknolojik ürünlerle ilgili, yıllardır kulaktan kulağa söylenen, teknolojide doğru bilinen yanlışlar ve teknoloji hurafeleri sizler için sıraladık. Doğru sanılan yanlışları çürüttük.
Bazen bir konuda bilgimiz çok olsa da, duyduğumuz bilgiyi söyleyerek, biliyormuş gibi yaparız ya! İşte teknolojide doğru bilinen yanlışlar ve hurafelerin tüm sebebi bu.
Telefonu ilk aldığınızda 1 gün şarj etmek, başka markanın şarj aletiyle telefonu şarj ederseniz telefona zarar verir mi? Bu telefonun kamerası 20 Megapiksel. Çok iyi fotoğraf çekiyor. 8 GB ekran kartı çok iyi oynatır. Her şeyin fazlası, her rakamın fazlası iyidir gibi kabullenilmiş, teknolojide doğru bilinen yanlışları sizler için bir araya getirip, çürütüyoruz.
En çok indirilen çakma uygulamalar!
Milyonlarca mobil uygulama arasında yararlı uygulamalar kadar sahte ve zararlı yazılımlar da var. Peki, en çok indirilen çakma uygulamalar nelerdir ve neler yaptıklarını merak ediyor musunuz?Videomuzu aşağıda izleyebilir, videonun da altında yazımızı okuyabilirsiniz. İyi seyirler…
Teknolojide doğru bilinen yanlışlar
Megapiksel ne kadar yüksek ise, kamera o kadar iyidir!
Bu doğru bilinen hurafe de yanlıştır. Megapikselin yüksek olmasını takiben, daha kaliteli fotoğraflar çekilebileceği gerçeği yansıtmamaktadır. Var olan megapikselin değeri, yalnızca fotoğrafın boyutunu gösterir.
Mercek kalitesi, sensör ebatı vb. dinamikler ile fotoğrafın kalitesi belirlenebilir. Megapiksel yalnızca bir etkendir ve en önemli etken değildir.
Her şeyin fazlası ya da büyüğü, her zaman iyi değildir!
8 GB’lık ekran kartı, 4 GB’lık ekran kartından her zaman daha iyi performans vermez. 4 GB RAM’e sahip bir telefon, 6 GB RAM ile gelen bir telefondan daha fazla performans verebilir.
Eski bir Core i7 işlemciden, yeni nesil Core i5 işlemci, daha da az çekirdek sayısıyla daha da yüksek performans verebilir. Rakamlara değil, arkasındaki teknolojilere ve mimarilere odaklanın.
Telefonların şarjlarını bitmeden doldurmak, bataryanın ömrünü kısaltır
Bu hurafe de yanlış. Şarjın sonuna dek bitmesini beklemek, hiçbir surette bataryanın ve beraberinde telefonun ömrünü uzatmaz.
Telefonumu yeni aldım. 2 gün şarjda mı bekletmeliyim?
Hayır. Lityum ion pillerle beraber bunun gibi tüm şarj efsaneleri geçersiz. Yeni aldığınız bir ürün, kutusundan genellikle yüzde 60 – 40 arası bir şarj seviyesiyle gelir. Yeni aldığınız telefonu hiç şarja takmadan da kullanabilirsiniz.
Cihazın şarjı yüzde 100 olduğunda, fişten çekmemek telefona zararlı mı?
Hayır. Hem notebook hem de telefon ve tabletlerde, telefonunuzun pili tamamen şarj olduysa, şarjda kullanmanız cihaza herhangi bir zarar vermez.
Telefonun şarjının tamamen bitmesini beklemeden yeniden şarj etmek zararlı mıdır?
Hayır
Başka şarj adaptörlerle şarj etmek, yüksek akımlı şarj aletleriyle şarj etmek, telefona zarar verir mi?
Hayır.
iPad adaptörüyle iPhone şarj ederseniz, daha da hızlı şarj olur. Şarja telefon taktığınızda, devrede telefon bir direnç olarak görev alır. Telefon da ne kadar amper çekebiliyorsa, adaptörden o kadar amper çekecektir. Yani amperi yüksek bir adaptör, telefona zarar vermez. Çünkü telefon, sadece çekebileceği amperi alır.
Tarayıcının gizlilik modu tam güvenlik sağlar
“Gizli sekme” olarak da bilinen gizlilik modu, bilinenin aksine tam bir güvenlik hali sunmaz. Mod yalnızca gizli sekme açmanız halinde arama geçmişinize dair bir iz bırakmamanızı sağlar. Onun haricinde güvenli bir internet deneyimine karşı işlevsel değildir.
:: Sizin duyduğunuz teknolojide doğru bilinen yanlışlar hangileri?
ahahahahhahaahahah
aaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyy
Sony haberi yokmu z6
Apple kalitelidir? Yanlış
Niye iphone biraz anlatsana.sss
güzel haber
Pil konusunda yanlış düşünüyorsunuz. Benim üç buçuk yıl kullandığım iphone 4s im şarjı bitmeden takmam dolmadanda çıkarmazdım, dolmadıysa evde bırakıyordum. Apple storeda pil testi yaptılar
HER CIN MALI TELEFON CAKMADIR.NEDE OLSA CIN MALIDIR.YANNIS.TEKNOLOJI PAZARININ UI CIN URETIMI CIHAZLAR OLUSTURUR.IOS ASLA KASMAZ.YANNIS.HAFIZA DOLUNCA COKUYOR.DONUYOR.
S.A HAYIRLI İŞLER
9-Telefon kameralarında f değeri düşükse kamera kalitelidir?
Yanlış f değeri ortamın ışığına göre ayarlanması gereken bir ayardır çok düşük veya yüksek olması bir şey ifade etmez değişkendir.
Şu dandroidciler yok mu. Bir de mezarcılar var. İkisi aynı şey çok pardon
arkadaslar merhaba size bi sorum olacak. yapilan batarya testlerinde ozelliklede iphone 6s plus gibi batarya sureleri 9 saat gibi surelerden bahsedilio.bu testler yapilirken ekran parlakligi full duzeydemi baz alinio yoksa otamatik parlaklik yada daha dusuk seviyelerdemi.fikirleriniz icin tesekkurler
Yazar batarya ömründen kastedilenin şarj bitmeden kullanma süresi olduğunu anlamaktan aciz mi yoksa iphonun batarya kifayetsizliğini gizlemeye mi çalışıyor. Mck
Google Play Music servisi Türkiyede kullanıma mı açıldı, yoksa bende mi bir hata var telefonumda ve bilgisayarımdan erişim sağlayabiliyorum Google Play Music'e. play.google.com/music adresine girince ''Bulunduğunuz bölgede kullanılmamaktadır.'' demekteydi ama şuan açılıyor.
bizim bildiğimiz doğru yokmuş demek ki
9: Shiftdelete.net haberleri orjinal, özenli ve forumu kalitelidir. İncelemeleri tarafsızdır ve takipçilerini doğru yönlendirmek başlıca misyonlarıdır.
Bak bunlar güzelmiş bunlar seri olarak yapılabilir
Asosyalleşmez mi ulan ömrü bilgisayarın başında oyun oynayarak geçenle muhabbet bile edilmiyo adam resmen asalak gibi bir şeye dönüşüyo
Seri devam etmeli..
Ben telefonun şarjının %5-10 ve altına gelmeden şarja takılmaması ve tamamen dolmadan şarjdan çıkarılmamasını savunuyorum. Şimdiye kadarki tüm telefonlarımda bunu uyguladım. En son iphone-6 telefonum 4 yıl sonunda % 93 pil veriminde (İsteyene gösterebilirim). Sık sık şarja takılıp çıkarılan telefonlar elime geçip kullandığımda aynı fomülü uyguladım ve pil performansında düzelme olup pili daha uzun süre gitmeye başladı. Daha yeni olmasına rağmen %30-40 hatta % 50 lerde iken şarja takılan telefonların pilleri her zaman pili daha az gitmeye başladı ve bunu defalarca gördüm. Ben bu formülü uyguluyorum sonucu çevremdeki insanlar ile karşılaştırdığımda haklı olduğumu görüyorum.
göster ulan 🙂
@Timuçin. sen öyle diyorsan öyledir kardeşim, her konuda önemli olan tecrübedir. sen tecrübe ettiysen doğrudur.
eline ağzına sağlık. ben böyle haberleri severim. devamınıda bekleriz.
devam etmeli
“Cihazın şarjı yüzde 100 olduğunda, fişten çekmemek telefona zararlı mı?
Hayır. Hem notebook hem de telefon ve tabletlerde, telefonunuzun pili tamamen şarj olduysa, şarjda kullanmanız cihaza herhangi bir zarar vermez. ” Yanlış, pil dolduğunda devre kesen sistem yoksa hem pile hem de cihaza zarar verebilir.
“Başka şarj adaptörlerle şarj etmek, yüksek akımlı şarj aletleriyle şarj etmek, telefona zarar verir mi?
Hayır.” Yanlış, marka ve modele göre değişir, bu genellemeyi yapmak çok sakıncalı, farklı markaların şarj aletleri diğer markalarda kullanılmamalı.
“Telefonumu yeni aldım. 2 gün şarjda mı bekletmeliyim?
Hayır. Lityum ion pillerle beraber bunun gibi tüm şarj efsaneleri geçersiz. Yeni aldığınız bir ürün, kutusundan genellikle yüzde 60 – 40 arası bir şarj seviyesiyle gelir. Yeni aldığınız telefonu hiç şarja takmadan da kullanabilirsiniz.” Kısmen yanlış. Bayarya optimizasyonu diye bir konu var. İlk aldığınız laptop, tablet veya telefonda hiç şarj etmeden şarj bitene kadar (tamamen değil) kullanmak, sonrasında 2-3 kere full şarj (şarj bittikten sonra) etmek bataryanın en iyi şekilde (hücresel bazda) optimize olmasına yardımcı olacaktır. Sonrasında ise full şarj edip etmemek çok önemli değil pilin ömrü açısından.
Tam aradığım şeyi bulamasamda yinede işime yaradı Teşekkürler.