Telefon kılıfları, akıllı telefonu bir koruyucusu olmanın ötesine geçiyor. Yeni geliştirilen 3D baskılı bir telefon kılıfı kan numunelerini analiz ederek, sağlık durumunuz hakkında bilgi verebiliyor.

Kanser tespiti için yeni yöntem!

Kanser tespiti için yeni yöntem!

Kanser tespiti, tedaviye erken başlanabilmesi için oldukça önemli bir süreç. Araştırmacılar kanser tespiti için yeni bir tarama yöntemini geliştirdi.

3D baskılı telefon kılıfları

Kaliforniya Üniversitesi araştırmacıları, GPhone adlı 3D baskılı bir telefon kılıfı geliştirdi. Şu anda prototip aşamasında olan kılıf, telefona takılarak ondan güç alıyor. Tekrar kullanılabilir bir sensör GPhone’un bir köşesine yerleştiriliyor ve baskılı devre kartına bağlanıyor. Pellet kısmına örnek kan numunesi koyulduğunda analiz işlemine başlanıyor.

Pellet, glikoz oksidaz adı verilen bir enzim içeriyor ve bu bir elektrik sinyali üretmek için kandaki glikoz ile reaksiyona giriyor. Kandaki glikoz konsantrasyonu ile doğru orantılı olan elektrik sinyali, glikoz konsantrasyonu ölçümünü sağlıyor.

Telefon kılıfları

Alınan veriler Buletooth yoluyla bir Android uygulamasına aktarılıyor. Telefon kılıfının yaptığı okumalar saklanarak, istenildiğinde bir hekime sunulabiliyor. Cihazların akıllılaşması sosyal hayatımızda bazı olumsuz etkiler yaratsa da, sağlık verilerini elde etmek artık çok kolay bir hal alıyor.

Telefon kılıflarının kan numunesi analizi yapması hakkında ne düşünüyorsunuz?